Wie zwicht er ook wel eens voor een Turkse Pizza? Ik vind dit heerlijk festival food of anti kater eten. Maar ook zonder feestje, is het lekker om eens thuis te serveren en leuk om samen met kids te maken.
Als je het zelf maakt kun je er ook een gezondere variant van maken met bijvoorbeeld extra veel groenten.
Of zeg juist F*CK it en strooi er extra kaas en saus over 😉
Ingrediënten voor 3 personen / 6 Turkse Pizza’s
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- 1 tl komijnzaad
- 200 gr rundergehakt
- 250 ml tomatenpassata
- 1/4 van een krop ijsbergsla
- 150 gr radijs + blad
- 6 stuks Libanees platbrood
- 2 el olijfolie
- 2 tl witte balsamicoazijn
- 2 tl honing
- 2 tl mosterd
- peper en zout naar smaak
Optioneel:
- mespuntje kaneel (ik heb dit wel gedaan en vond het heerlijk!)
- geraspte kaas
- sambalsaus of knoflooksaus
Bereidingswijze
1. Pel de rode ui en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Spoel de tijm af en ris de blaadjes van de takken.
2. Verhit een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het komijnzaad 1 minuut. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten rul. Voeg de knoflook en het grootste deel van de rode ui toe (houd indien gewenst wat achter voor de salade) en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Voeg de tomatenpassata toe en 1 el water per persoon. Dek de pan af en laat 8 minuten zachtjes stoven.
3. Snijd ondertussen de ijsbergsla klein. Was de radijs, inclusief het blad. Snijd het blad klein en de radijs in dunne plakjes. Meng de ijsbergsla, radijs, radijsblad, eventueel achtergehouden rode ui en overige tijm in een saladekom.
4. Maak in een mengkom de dressing van de olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout. Schep de dressing door de salade.
5. Leg het Libanees platbrood op de borden. Verdeel de tomatensaus met gehakt erover, schep wat salade in het midden en rol het platbrood op. Wikkel eventueel in aluminiumfolie.
Natuurlijk ook lekker met wat geraspte oude kaas en een lepeltje sambal!
BRON: Dit recept heb ik van uit een HelloFresh box uit 2014.
Hoe eten jullie graag Turkse Pizza’s? Wat moet er allemaal op?
Let me know!
[bctt tweet=”Zelf maken: Turkse Pizza!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #HareMaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂
Wil je eens per ongeveer 3 weken een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve winacties die niet op mijn blog verschijnen?
Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE:
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
8 reacties
Ben er dol op!! Leuk recept. Lekker weekend eten dit. Wij maken wel eens iets wat er op lijkt, maar jouw pizza lijkt me heerlijk.
Mmmmm wat een goed idee om het eens thuis te maken, ziet er erg lekker uit!
Ik heb in Italië vorige week je watermeloen met feta combi gegeten en ik snap wat je bedoeld, het was de bom!
I TOLD YOU SO!!!!! Echt, ik LEEF er ’s zomers op 🙂
Jou variant ziet er lekker uit. Ik vind de “vette”wel lekker hoor met veel saus;)) slecht he, maar af en toe mag het best toch. Ik ga jou variant onthouden!
Ik vind van wel 🙂 Ik moet af en toe ook een vette hamburger of pizza met extra kaas mwuahahahaha
Dit ziet er zo heerlijk uit 😉
Ha dat ga ik vanavond maken. Mogen mijn kinderen eindelijk een keer eten als kikker (pannenkoek oprollen en afhappen, hebben ze een keer gezien op tv ofzo maar dat geeft zooveeeel rotzooi…) Hier hoort het bij 😉
Deze heb ik alvast gesaved op Pinterest en maak ik binnenkort eens! Ziet er super uit! 😉