Getest: Albert Heijn’s Warme Maaltijdsalades!

ah-maaltijdsalade-italiaanse-worstjes

Ik ben gek op maaltijdsalades en eet dit dan ook meerdere keren per week. Op mijn blog vind je daardoor véél saladerecepten met bijzondere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld met fruit of specifieke seizoensgroenten.

Maar soms heb ik geen tijd, zin of inspiratie om zelf een salade in elkaar te flansen en dan grijp ik naar een kant en klare maaltijdsalade op de groentenafdeling van de supermarkt. Niets mis mee en lekker makkelijk!

Dus toen Albert Heijn mij vroeg of ik hun nieuwe WARME maaltijdsalades wilde uitproberen, zei ik natuurlijk: yes please!

AH Warme Maaltijdsalades

De AH warme maaltijdsalades zijn nieuw in het Albert Heijn assortiment en uitgebracht in drie varianten: Italiaanse worstjes (€5,19), Provençaalse Groente (€4,79) en Griekse Gyros (€4,99):

ah-maaltijdsalade-warm

Net als bij de andere AH Maaltijdsalades, zijn de ingrediënten netjes van elkaar gescheiden met handige inzetbakjes:

ah-maaltijdsalade-italiaans
De groene salade kun je meteen op een bord kieperen en de aardappeltjes, groenten of het vlees, hoef je maar slechts 4-5 minuten te bakken. Dit kan gewoon makkelijk samen in één koekenpan, dus het levert je ook weinig afwas op.

Dit vind ik ook erg fijn, naast dat het lekker snel klaar is. Yes: luie huisvrouw hier, maar dat wisten jullie al 😉

ah-maaltijdsalade-warm-italiaans
Foto: Ik vond de warme Italiaanse worstjes en gebakken aardappel wedges een verrassende aanvulling op de verder al smakelijke salade met onder andere gedroogde tomaatjes en witte wijnazijn vinaigrette!
De warme ingrediënten geven naar mijn idee een andere en intensere smaakbeleving aan een salade, wat ik persoonlijk erg geslaagd vind in de koudere maanden.

 

De warme ingrediënten schep je over de groene salade en tot slot voeg je nog de dressing toe, die apart in een zakje is bijgevoegd. Ik serveer de dressing vaak apart trouwens, omdat ik na een paar happen pas beslis of ik er dressing bij wil en zo ja: hoeveel dan.
Sorry, ik dwaal af.

Mijn persoonlijke favoriet van deze drie warme maaltijdsalades, is de Griekse Kipgyros:

ah-maaltijdsalade-warm-grieks
Deze rijkgevulde salade bevat o.a. rozemarijn-aardappelpartjes, kipgyros, spitskool, een superlekkere en frisse tzazikidressing en knapperige gekruide pitastukjes om mee te garneren.
Deze maaltijdsalade ga ik zeker nog vaker kopen en als bijgerecht bij een etentje serveren: scheelt weer voorbereidingstijd!

Ik vind deze lichte, maar warme maaltijden een leuke aanvulling op het assortiment. Sowieso ben ik een groot fan van snel te bereiden gerechten en weinig afwas, maar ik vind de salades met warme ingrediënten ook échte wintermaaltjes!
Lekker om de stamppotten en stevige soepen mee af te wisselen dit seizoen 🙂

Mocht je trouwens fan zijn van stamppotten, probeer dan eens deze stamppot met tuinbonen, geitenkaas, honing en walnoten. Dit recept vond ik in de Allerhande en deelde ik vorig jaar op mijn blog: echt een geweldige combinatie!

 

Hebben jullie de warme maaltijdsalades al geprobeerd of gaan jullie ze nog proberen?
Welke van deze salades lijkt jullie het lekkerst?

Laat het weten in een reactie!

 

[bctt tweet=”Getest: Warme Maaltijdsalades van Albert Heijn!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. Ziet er goed uit! Ga ze zeker eens proberen, we hebben al vaker een maaltijdsalade mee genomen bij de AH voor een makkelijke avond. Die met worstjes ga ik ook eens proberen.

  2. Ik lees dit voor het eerst, maar vind het zeker een handig concept. Ben met mijn zoon erbij soms echt te moe om lang te kokkerellen en van koude salades was ik sowieso al fan. Beetje warmte bij je sla met deze koude dagen en je hebt alles wat je nodig hebt 😉

    1. Voor mij was het ook nieuw, maar ik vind de warme ingrediënten echt een leuke toevoeging dit seizoen! En ik houd van lekker makkelijk, heb niet altijd tijd en zin om lang te kokkerellen met twee kids na een lange dag werken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret