Pompoen met kip & noten uit de oven

pompoen kip uit de oven
Ik heb onlangs mijn eerste Halloween pompoen succesvol uitgesneden en ik heb nu de smaak te pakken. Maar dit betekent dus een overschot aan pompoenvruchtvlees! Geen probleem natuurlijk, want op het internet vind je meer dan genoeg inspirerende pompoenrecepten.

Op het foodblog van leukerecepten.nl vond ik dit easy peasy recept voor een ovengerecht van pompoen met kip. Mijn totaalplaatje is iets minder oranje gekleurd dan het origineel. Dit komt omdat ik bijna alleen blokjes vruchtvlees heb gebruikt. De mooie knaloranje schil zat natuurlijk nog op mijn uitgeholde Halloween pompoen, met een theelichtje erin!

Ingrediënten

– 1 pompoen
– 500 gr kipdrumsticks
– 3 el olijfolie
– Zout en peper
– 2 rode uien, in parten
– 3 tenen knoflook, gehalveerd
– 100 gr notenmix (ongezouten)
– 250 ml kippenbouillon (van tablet)

pompoen kip

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de pompoen en snijd hem in vieren.
Verwijder de zaden en draden.
Snijd nu de kwarten in de lengte in repen en halveer deze.
Verhit de olie op hoog vuur en bak de kip in 5 min goudbruin.
Voeg de rode ui toe en bak deze een min mee.
Schenk dan de bouillon in de pan en schep alles goed door elkaar.
Doe dan de knoflook en de noten erbij en breng alles op smaak met zout en peper.
Doe dan alles van de pan in een ovenschaal en zet deze 40 min in de oven. Lekker met rijst of puree.

NOTE: in het originele recept, wordt de pompoen in grote, grovere stukken gesneden, inclusief de schil. Ik had het vruchtvlees dat overbleef van mijn Halloween pompoen in kleine blokjes gesneden. Nadat de uien een minuut gebakken waren, heb ik de pompoenblokjes toegevoegd aan het gerecht.

pompoen kip ovenschotel

Heb je ook iets van mijn blog gemaakt en deel je er een foto van op Instagram, Twitter of Facebook? Gebruik dan de hashtag #haremaristeit zodat ik ‘m kan zien, liken en wie weet zal delen in het volgende artikel met lezersfoto’s!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret