Pasta al Limone

pasta al limone ingredienten

Pasta al limone behoort al jaren tot mijn favoriete recepten. Dit is dan ook geen nieuw recept op mijn site, maar ik maakte het deze week en besloot om nieuwe foto’s te maken en dit oude artikel te updaten. Het is een heerlijk gerecht om warm te eten op die ‘nog niet zo heel erg zomerse dagen’ en ook prima om koud te serveren op bloedjehete dagen met tropische temperaturen.

Frisse pasta met citroen

Wat ook een fijne bonus is aan dit lekkere pastagerecht, is dat je er maar heel weinig (en geen ingewikkelde) ingrediënten voor nodig hebt én dat het al binnen 10 tot 15 minuten op tafel staat! Dat vind ik altijd zo knap van de Italiaanse keuken, dat er zo weinig voor nodig is om een ware smaakexplosie te creëren. De combinatie van frisse citroen met de zoute kaas is verrukkelijk en de nootjes en het bosuitje geven dit simpele gerecht een crunchy bite.

Ik maak dit gerecht regelmatig in de zomer, het is ook lekker om mee te nemen naar een picknick of dagje strand namelijk. Wanneer ik inspiratieloos ben om te koken, heb ik meestal ook wel alle ingrediënten in huis, dus dit recept is voor mij echt een winnaar 😉 .

pasta al limone

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gr pasta naar keuze
  • halve citroen
  • 1 teentje knoflook (flinterdun gesneden of geperst)
  • 1 bosuitje of lente-uitje
  • 125 ml verse slagroom of kookroom
  • 150 gr geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse of oude kaas)
  • handje noten naar keuze
  • handje verse bieslook

Hoe maak je het?

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Boen de citroen schoon en snijd ‘m doormidden.
Rasp de gele schil van een halve citroen en pers het sap eruit.
Snijd het bosuitje in dunne reepjes.

Zet een pan op medium vuur en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Bak hierin kort de geraspte citroenschil samen met de knoflook en reepjes bosui.
Zet het vuur lager wanneer je de room erbij doet en roer met een garde tot de saus begint te pruttelen.

Breng de citroensaus op smaak met het citroensap en een flinke snuf versgemalen peper.
Schep de citroensaus door de warme pasta en bestrooi met de geraspte kaas, fijngehakte nootjes en bieslook.

Eet smakelijk!

PIN DIT:

pasta al limone

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret