Deze frisse citroenpasta behoort al jaren tot mijn favorieten!
Ik scheurde het recept jaaaaaren geleden uit de Allerhande en heb het in de loop der tijd een beetje aangepast naar mijn smaak.
Het is een heerlijk gerecht om warm te eten op die ‘nog niet zo zomerse dagen’ en ook prima om koud te serveren op de erg warme zomerdagen.
Het staat snel op tafel en je hebt lekker weinig ingrediënten nodig: ideaal dus wanneer je lui en moe bent door de tropische hitte 😉
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gr Penne
- halve citroen
- 125 ml verse slagroom
- 150 gr Parmezaanse kaas
- handje pijnboompitten
- paar blaadjes verse basilicum
- 2 grote handen rucola
Hoe maak je het?
Kook de penne beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Boen de citroen schoon en snijd ‘m doormidden.
Rasp de gele schil van een halve citroen en pers het sap eruit.
Breng de slagroom met de citroenrasp zachtjes aan de kook en breng de citroensaus op smaak met het citroensap, (versgemalen) peper en zout.
Verdeel de rucola over twee borden.
Schep de citroensaus door de warme pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Garneer met geroosterde pijnboompitten en basilicum.
2 reacties
Dit ziet er heerlijk uit.
Xoxo
Oh wat fijn, dit ga ik binnenkort maken! Ben echt een slechte kok dus dit was heel erg welkom!