Vroeger toen ik nog geen kinderen en wel een sociaal leven had, ging ik regelmatig stappen en bracht ik mijn zondagen brak en met een kater, onderuitgezakt op de bank door.
Te lui om op te staan, bestelde ik dan vaak Nacho’s met kip of gehakt en liet dit thuisbezorgen.
Eigenlijk kun je dit niet echt een maaltijd noemen, maar het is zoooo lekker! En het is supersimpel om te maken. Ik maak het nu nog steeds wel eens en het is ook lekker voor/met kids en zonder een kater.
Ingrediënten voor 1 grote ovenschaal
- 1 zak nacho’s (ik heb de voorkeur voor Naturel)
- gehakt of kip
- Mexicaanse kruiden (bijv. tacokruiden, of maak zelf een mix van peper, zout, cayennepeper en kaneel)
- groenten naar keuze, bijvoorbeeld een klein blikje maïs, een paprika of tomaat
- rode peper of jalapeñopepers
- kaas naar keuze (geraspt) of plakjes cheddar
- ijsbergsla (fijngesneden)
- crème fraîche
- salsasaus of guacamole om in te dippen
Hoe maak je het?
Hoe je dit supermakkelijke gerecht maakt spreekt eigenlijk voor zich, maar ik heb deze post toch maar even van stap voor stap foto’s voorzien.
Dat is namelijk fijn, als je een flinke kater hebt en informatie komt niet 1-2-3 goed aan.
You’re welcome.
Verwarm de oven voor op 180℃.
Schud driekwart van de nacho’s uit over de bodem van een ovenschaal.
Rul het gehakt (zonder boter of olie!) met de kruiden, of snijd de kip in kleine blokjes en bak dit met een beetje olie of boter en de kruiden rondom gaar.
Voeg op het laatst de maïs of paprika toe, zodat deze nog een beetje knapperig blijft.
Verdeel het vlees over de nacho’s en schud dan de laatste nacho’s uit de zak erover.
Strooi hier de geraspte kaas over (of scheur de plakjes cheddar en verdeel dit over de nacho’s) en top eventueel nog af met schijfjes jalapeños of fijngesneden rode peper.
Niet doen als je dit samen met kids gaat eten natuurlijk, dan serveer je dit er apart bij!
Afhankelijk van de hoeveelheid kaas (en iedere oven is natuurlijk anders), duurt het zo’n 5-10 minuten voordat de kaas mooi gesmolten is.
Gluur af en toe even, want je wilt lekkere zachte kaas, geen aangebrande of volledig weggesmolten kaas.
Strooi er tot slot de ijsbergsla, tomaatjes en wat klodders crème fraîche over.
Serveer met een schaaltje guacamole (prak een avocado en voeg hier een fijngesneden uitjes en/of rode peper aan toe, plus wat peper en zout) of salsasaus.
Verdeel de nacho’s over een aantal borden, plof neer op de bank en staar naar de TV.
Houd servetjes binnen handbereik.
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Zelf maken: nacho’s met gehakt of kip en gesmolten kaas” username=”MarisMariaRenne”]
You like?
Bekijk dan alle Mexicaanse recepten van mijn blog!
Wat snaaien jullie het liefst op een brakke zondagmiddag?
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Eén reactie
Mmm dat ziet er ontzettend lekker uit! Dit ga ik een keer proberen!