Sapje van Spinazie, Appel en Komkommer

sapje-van-komkommer-spinazie-appel

Ik begin de dag graag met een frisse start en maak regelmatig verse sapjes van groenten en fruit. Het moet alleen niet teveel werk zijn, want dan haak ik af.

Dit knalgroene sapje van komkommer, spinazie en appel is snel klaar en geeft flink wat energie. Je hebt er geen fancy pancy sap apparaat voor nodig: een gewone blender volstaat.
Ik wil overigens nog wel een goede juicer hebben, want het lijkt me te gek om nog leukere en betere sapjes of smoothies te kunnen maken!

Ingredi├źnten voor twee grote glazen
sapje-spinazie-appel-komkommer

– Schaaltje (twee grote handen) verse spinazie
– 1 groene appel
– halve komkommer
– flinke scheut water

 

Bereiding
sapje-appel-komkommer-spinazie

Giet eerst een flinke scheut water in de blender en snijd de komkommer in blokjes.
Voeg steeds een paar blokjes komkommer toe (terwijl de blender z’n werk doet) en vervolgens steeds een beetje spinazie.
Snijd de appel in partjes en vervolgens in blokjes. Voeg deze ook beetje voor beetje toe.
Ik schil de komkommer en appel niet, want dit vind ik teveel werk en bovendien zitten er vitaminen in de schillen die weer goed voor je zijn, dus: win win!
Als het sapje te dik is naar je zin, giet je er nog wat water of gecrusht ijs bij.

[bctt tweet=”Knalgroen & energiek drankje: sap van spinazie, komkommer en appel!”]

Het sapje is een fijne mix van frisse komkommer, zoete appel en de energierijke spinazie. Een lekkere start van je dag dus!

sapje-spinazie-komkommer-appel

Niet zo gek op spinazie, appel of komkommer? No worries, op mijn blog vind je nog veel meer lekkere en makkelijke recepten voor gezonde smoothies en sapjes!

 

Maken jullie ook vaak verse sapjes? En hebben jullie hier een profi apparaat voor, of net als ik ook gewoon een huis, tuin en keukenblender?
DO share!

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s ­čÖé


Wil je eens per 1-2 weken een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve ‘Members Only’ give aways?
Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE!


Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Ik moet ik eerlijk zeggen dat de smoothie-trend niet zo aan mij is besteedt. Maar deze ziet er toch wel goed uit. Ik ben niet zo fan van banaan en veel smoothies bevatten banaan. Maar deze heeft dat niet dus wie weet ga ik deze weleens proberen. Schil je trouwens de appel en komkommer?

    1. Nee, dat vind ik teveel werk ?
      En de schillen bevatten vitaminen!
      Ik zal dat zo nog even toevoegen aan de tekst. Banaan in smoothies vind ik heerlijk, maakt het lekker romig en zoet, maar is inderdaad een kwestie van smaak. Op mijn blog vind je nog meer smoothies en sapjes zonder banaan trouwens, zit vast iets tussen dat je ook leer vindt ?

  2. Ik heb sinds 1,5 jaar een versapers. Is even sparen maar oh zo lekker. Maak veel sapjes. Mijn favoriet is sinaasappel, wortel, appel en gember. Maar ook groene met bleekselderij en appel zijn lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetari├źr, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, ros├ę en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret