Make Over van mijn Kringloopkastje

geel kastje

In 2010 tikte ik voor €5,- een bruin oud kastje op de kop bij een Kringloopwinkel. Stikgelukkig was ik ermee, want ik had meteen in mijn hoofd: jij moet KNALGEEL geschilderd worden!

Het kleine blikje gele zijdeglans lak was trouwens €10,- en dat vind ik een grappig detail: dat de verf duurder was dan het meubelstuk, maar dat ik in totaal nog steeds maar voor slechts €15,- een uniek meubelstuk in huis had.

Mijn geliefde gele kastje was de afgelopen jaren voor mij een fijne eye catcher, maar zoals dat meestal gaat bij mij: opeens ben ik iets beu en moet het 180 graden anders.
Ik ben dan ook nooit bang om een schaar in kleding te zetten of meubels met verf te bewerken. In het ergste geval valt het resultaat tegen, maar tsja: dan fix je dit toch weer?
En anders is het een gevalletje: ‘Leuk geprobeerd: jammer maar helaas’.

Onlangs heb ik de knalturquoise buffetkast een make over gegeven met krijtverf van Annie Sloan in de kleur ‘Duck Egg Blue‘. Deze kleur komt ook overeen met één van onze nieuwe eettafelstoelen in pasteltinten.

De hoek van de kamer waar de eettafel en buffetkast staan is nu nog steeds kleurrijk, maar een stuk rustiger en één geheel. Ik ben zwaar verliefd geworden op de kleur Duck Egg Blue, mede omdat ALLE (knal-)kleurige accessoires en servies hier mooier in uitkomen en er te gek mee matchen of juist colorblocken:

buffetkast Duck Egg BlueFoto: links ‘Mermaid Side Table‘ en rechts de ‘Duck Egg Blue Buffetkast’ die perfect matchen bij de nieuwe pastelkleurige stoelen aan de eettafel.

Aan de slag!

Ik had nog veel verf in deze toffe kleur over en besloot het gele kastje ook een make over te geven. De gele lak had in de afgelopen jaren ook wel wat beschadigingen opgelopen en ik was het zoals ik al eerder schreef opeens gewoon beu.

make over kringloopkast

make over kringloopkast

make over kringloopkast

Wat ik tof vind aan de krijtverf van Annie Sloan is dat het 1) niet stinkt en 2) je er meteen mee aan de slag kunt.
Je hoeft niet eerst te schuren: een klusje dat ik echt vreselijk vind om te doen!

Ik heb wel wat druppelvorming van de vorige laag verf weggeschuurd, maar ik heb dus gewoon meteen met een dikke kwast de verf over de gele lak aangebracht.
Je kunt natuurlijk ook met een roller aan de slag (handig bij grote oppervlakken), maar ik vind het hier en daar ruwe effect van de kwast juist wel mooi!

make over kringloopkast

GOOD TO KNOW!

Ik heb net als op de buffetkast twee lagen ‘Duck Egg Blue Chalk Paint’ aangebracht en dit is voldoende dekkend.

Er is geen kleurverschil zichtbaar tussen het kleine Kringloopkastje en de grote buffetkast, ondanks dat zij eerder in een andere kleur geschilderd waren.

Persoonlijk vind ik de productnaam ‘Duck Egg Blue’ niet echt treffend, omdat ik de kleurtonen meer ‘mint/groenig/grijzig’ vind in plaats van ‘blauw’. Maar over kleuren en benamingen kunnen we héél lang discussiëren, ik heb er zelf dus geen blauwe associaties mee 😉

Duck Egg Blue Annie Sloan

Tijdens een opruimsessie vond ik opeens een zakje met deurknopjes, waarvan ik helemaal vergeten was dat ik ze had! Ik kocht ze jaren geleden bij een Haarlems winkeltje (Het Filiaal) dat helaas niet meer bestaat, dus ik kan niet vertellen van welk merk ze zijn #sorry

Maar wat een leuk effect, niet? Het geeft meteen een heel andere uitstraling vind ik!

fotolijstjes schilderen

Ik besloot ook meteen de fotolijstjes in mijn Oma’s kastje te schilderen in saai wit, voor een rustiger geheel in het dode hoekje van onze woonkamer.

Dit wandkastje heeft ook al vele verschillende kleuren gehad en het achterwandje had eerst een knalblauw printje plakfolie, dat ik onlangs heb vervangen met een subtieler en rustiger wit folie met bloemenprintje (bekijk de make over foto’s van dit kleine DIY project HIER).

 

TROMGEROFFEL: Het eindresultaat!

The moment you’ve all been waiting for….. tromgeroffel…. kijk eens wat een verschil:

make over kringloopkast

Ik vond het gele kastje ook echt heel leuk, maar ik vind de vorm en lijnen beter uitkomen in deze kleur. Hij ‘schreeuwt’ wat minder en ook de matte look geeft het een mooiere uitstraling, vind ik.

De afgelopen jaren gebruikte ik meestal zijdeglans lak voor het schilderen van meubels, maar ik ben nu om: krijtverf is de shit! Ik dacht altijd dat dit een droog acryl-achtig effect zou geven, maar ik vind het juist echt wat toevoegen aan vooral oudere, of antieke meubels.

Annie Sloan Duck Egg Blue

Annie Sloan Duck Egg Blue

 

Shop the Maris Style!

Gebruikte verf: Duck Egg Blue Chalk Paint van Annie Sloan, nabehandeld met een klein beetje Soft Wax Clear (ook van Annie Sloan) zodat het beter beschermd is en makkelijker om schoon te maken.
Deurknop: merk onbekend / had ik nog in huis.
Blauwe bamboe bloempot (met aardbeienplant): HEMA (Shoptip! 3 stuks €4,-).
Fotolijst en kandelaars: XENOS (waren houtkleurig en heb ik geschilderd met acrylverf).
Dinosaurus: kocht ik jaren geleden voor een habbekrats bij Kruidvat en schilderde ik fluo-roze, toen mijn zoon er niet meer mee speelde. Zie ook: DIY-projecten met plastic speelgoeddieren.

Annie Sloan Duck Egg Blue

 

Wat vinden jullie van mijn tweede make over? Leuker dan de eerste?
Wil je meer meubel make overs bekijken? Bekijk dan de Interieur DIY’s van mijn blog!

Hebben jullie ook wel eens een pareltje van een meubelstuk voor een appel en een ei gescoord bij een Kringloopwinkel? En durf je het aan om dit te schilderen?

Laat het horen in een reactie!

 

[bctt tweet=”Make Over van een kringloopkastje met krijtverf en nieuwe deurknop!” username=”MarisMariaRenne”]

 

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

8 reacties

  1. Ik wacht nog even een week en dan ga ik los met klussen en DIY’en. Dan zit mijn werk er namelijk op en heb ik ‘vakantie’. Heb hier nog een oud krukje staan dat ik al zeker drie jaar wil verven en van een ander stofje wil voorzien, dus ik denk dat ik dat dan maar eens ga doen 🙂

  2. Ik vind de kleur ook echt prachtig!
    Onze woonkamer is best donker (oud huis, maar één raam), dus hebben we voor witte meubels gekozen. Maar in de hal (die veel lichter is) hebben we nog wel een kist en dressoir die weer een keer een makeover kunnen gebruiken. En dat je bij deze verf niet hoeft te schuren, spreekt me erg aan!

  3. Heel gaaf! Jij bent goed bezig in huis, ik vond de oude kleuren (ook van die andere kast) gaaf en de nieuwe nog gaver. Verfpotten en ik gaan helaas niet samen 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret