Ik heb een ROZE kerstboom gekocht!

roze kerstboom Afgelopen vrijdag kocht ik een grote roze kunstkerstboom en dinsdag aanstaande wordt hij bezorgd!
Mijn vriend was niet bepaald ‘amused’ maar het kwam ook weer niet als een heel erg grote verrassing en hij heeft ook niet al te hard tegengesputterd.

Uiteraard is er wat gezucht, gemopperd en er zijn ook eyerolls gemaakt, maar ik heb de nacht niet op de bank doorgebracht hoor 😉 .

Eindelijk een roze kerstboom

Tsja, wat kan ik erover zeggen? Hij deelt mijn liefde voor kerstkitsch niet en ondergaat mijn jaarlijkse hysterische uitbarsting dus stilletjes en met rollende ogen. Gelukkig voor hem, staat zo’n boom er maar een aantal weken en niet het hele jaar.

Mijn vriend en ik zijn het dus niet altijd met elkaar eens op interieurvlak, maar tja: je kunt niet alles hebben. De afgelopen jaren groeien we wat meer naar elkaar toe en proberen we een gezamenlijke stijl te vinden met onze inrichting. Dit betekent kort samengevat dat ik ben gaan minderen met meubels en accessoires in heftige kleuren of opvallende printjes. Ik kies tegenwoordig vaker voor pasteltinten en probeer wat meer rust en eenheid in huis te creëren. Behalve met kerst dus, want ik geloof niet in subtiele kerstdecoraties: go BIG or go home.

Mijn liefde voor kerstkitsch begon in 2006. Sinds dat jaar breide ik ieder jaar mijn voorraad kerstdecoraties meer uit en probeer ik ieder jaar de hysterie van het voorgaande jaar te overtreffen.

Helaas kan ik geen foto’s terugvinden van mijn eerste kerstbomen, maar er hebben wat pareltjes de revue gepasseerd! Zo had ik eens een echte kerstboom volledig gedecoreerd met roze ornamenten, roze slingers en rode lampjes. Ook leuk was mijn regenboogboom: een smalle en hoge echte kerstboom, die ik in vijf verschillende kleurlagen had gedecoreerd.

Mijn hysterische kerstboom van 2014: Witte Kunstkerstboom met gekleurde decoraties

In 2014 leende ik een grote witte kunstkerstboom (180 cm hoog) van vrienden die er dat jaar geen plek voor hadden.

witte kerstboom met kleur
Dit was mijn eerste ervaring met een kunstkerstboom en sindsdien wil ik nooit meer een echte boom!
Geen naalden in huis, geen kale plekken in de boom: ik ben fan.

Ik vind het effect van de gekleurde decoraties in een witte boom ook te gek, ze knallen er echt uit. Ik heb de boom volgehangen met gekleurde ballen, kleine kerstknuffeltjes en kitscherige ornamenten.

witte kerstboom met gekleurde decoraties
Lees HIER tips & tricks voor het decoreren van een witte kerstboom. Ik laat je in dit artikel o.a. zien hoe je lelijke zwarte snoertjes van de verlichting kunt camoufleren 🙂

Kerst 2015: Drie kleine boompjes en mijn laatste échte kerstboom

Ik riep in 2015 al dat ik een grote roze kunstkerstboom wilde, maar dit jaar werd onze dochter geboren en stond onze kleine woonkamer vol met babybende, waaronder een grote box.

kitsch kerstboom

Ik kocht een klein en bol kerstboompje dat in mijn fietskrat en naast de TV paste en heb ‘m zo vol mogelijk gehangen met kitsch. Helaas was het boompje te klein voor ál mijn kerstdecoraties en ik was uiteindelijk niet heel erg blij met resultaat. En ook niet met de naalden die ik nog lang na kerst overal in huis terugvond.

kitsch kerstboom
Bekijk HIER alle foto’s van dit kleine kitschboompje. Ik heb deze teleurstelling gecompenseerd met nog twee kleine kunstkerstboompjes op de eettafel:

flamingo kerstboom
Deze kleine gekleurde boompjes (50 cm en 100 cm hoog) gebruikten wij vroeger voor onze webshop (productfotografie, stands op beurzen enz.). Kleine boompjes kun je makkelijker decoreren met grappige lichtslingers (want je hebt er maar eentje nodig). Ik combineerde tropische flamingo’s met kerstige Candy Canes.
Bekijk alle foto’s van mijn tropische kerstboompjes >> >>

Kerst 2016: bescheiden kitsch 

Vorig jaar verbaasde ik (mijn) vriend en vijand (moi) door alleen de kleine kunstboompjes weer op te tuigen. gekleurde kerstbomen
Ik had er dit jaar namelijk niet zoveel zin. We hadden eindelijk weer wat meer ruimte in de kleine woonkamer (bye bye box!), maar onze dochter was inmiddels een druk rondhobbelende peuter.
Ook woonde poes Couscous net bij ons en wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten van haar. Al snel had ik weer spijt, want zowel poes als peuter lieten de boompjes met rust en ik miste stiekem toch wel wat over the top hysterie.

Ik beloofde mezelf daarom plechtig dat ik volgend jaar dan écht een grote roze kerstboom zou kopen. En zo geschiede.

Eindelijk: ik heb een roze kerstboom!

Afgelopen vrijdag bestelde ik dus deze roze kunstkerstboom van 180 cm hoog:

roze kerstboom

Hij is ook verkrijgbaar in andere formaten (150 of 210 cm hoog). De witte boom die ik in 2014 had was ook 180 cm hoog en ik vind dit een mooi formaat: niet té groot en niet te klein, precies goed. De boom is lekker vol, heeft een mooie vorm en echt: ik word ZO vrolijk van deze kleur: roze kerstboom

Ik zie al helemaal voor me hoe mooi de gekleurde lampjes en kitsch op de roze takken zullen shinen.
Uiteraard heb ik ook weer nieuwe kitsch voor in de boom gekocht en er volgt nog een shoptip artikel voor kerstkitsch.

Komende week ga ik mijn lang gekoesterde roze boom opzetten en een constructie bedenken (visdraad en punaises in het plafond?) om de boom en glazen decoraties te beschermen tegen onze kitten Badjak.
Want peuter en poes vertrouw ik inmiddels wel, maar de onvoorspelbare kitten: not so much 🙂 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

16 reacties

 1. De afgelopen anderhalf jaar is mijn man ernstig ziek geweest (schildklierkanker), maar 16 november jl. was ie voldoende opgeknapt (en kankervrij, sinds augustus dit jaar!) om een hoognodige reis naar Californië te maken. Hij belt me elke avond, en uit wat ie me dan verteld (meen ik te) begrijp(en) dat we toekomstige kerstfeesten hier gaan vieren (wat ik helemaal niet erg vind).
  Hij komt op 20 december a.s. terug, en omdat ik dus helemaal niks kerstigs in huis heb hier (aangezien we hier in voorgaande jaren nooit waren), heb ik een ‘besneeuwde’ kunstkerstboom van 150 cm besteld. Om ‘m toch een (beetje een) Californisch gevoel te geven heb ik een Los Angeles, een Hollywood en een Californië kerstbal gekocht, twee handgeschilderde ballen van Rotterdam en dan nog twee handgeschilderde eierschalen (eentje om d’r in te hangen, de andere om neer te zetten als kunstwerk).
  De boom komt met 7 kleuren LED lichtjes die óók nog eens constant van kleur verspringen dus de ballen zijn eigenlijk maar bijzaak terwijl ze tegelijkertijd allemaal heel persoonlijk zijn bedoeld.

  Ik ben zó benieuwd hoe ’t er allemaal komt uit te zien èn hoe hij het vindt als ie thuiskomt!

  1. Pfoe…. wat een heftige tijd hebben jullie achter de rug en wat fijn dat dit hoofdstuk nu afgesloten is/kan worden! Lief idee van die persoonlijke kerstballen, dan zijn bijna alle overige decoraties al overbodig 🙂 (hoewel ik groot voorstander ben voor vol, voller, volst, wat kerstboomdecoraties betreft). Mijn lichtsnoer heeft ook verschillende kleuren lampjes én standjes, maar met een hysterische kitten en grijpgrage kleuter sla ik standje ‘epileptische aanval’ (mijn favoriet) maar even over deze feestdagen 🙂
   Merry Xmas alvast!

 2. Probeerde de supergave boom te bestellen maar dat kan niet omdat hij niet in nl geleverd wordt. Mag ik vragen hoe je dit heb opgelost?

 3. Kan ook goed aan mijn telefoon liggen hoor. En yaay! Ik kan niet wachten om hem op te tuigen! Uiteraard komen er kiekjes, Ik tag je wel op Instagram.

   1. Heb sowieso wat kleurrijke decoraties van de Hema. Die zijn geweldig. Laatst een ijsje gekocht en daarna realiseerde ik mij dat ik geen boom meer had hahaha. Heb daarnaast nog van die lekkere ordinaire ballen met glitters, panterprint, vogel hangers en engeltjes

    1. Jaaaaaah dat ijsje heb ik onlangs gekocht! En een ananas en doosje macarons: lekker betaalbaar ook! Alleen allemaal van glas, dus ben tikkeltje huiverig i.v.m. onze kitten… Een knalroze boom vol met zebra-en-luipaardprintjes lijkt me ook te gek trouwens! (Als mijn vriend dit leest moet hij zo huilen denk ik haha)

 4. Ik ben gek op kerst, maar mijn boom heb ik toch wel het liefste groen 😛
  Hoewel ik wel van kleurrijke versiersels houd :D.

 5. Voor ons dit jaar een echte boom met kluit, met mooie oude seventies ballen. Na bewezen diensten mag ‘ie de tuin in. Dat wil ik toch maar eens proberen…
  Jouw roze boom is fantastisch! Daar gaan toch wel van de aan-uit-knipperende lichtjes in???
  Groetjes
  Mar10

  1. Ik heb een paar jaar geleden een échte boom met kluit gehad, met de hoop dat deze na de feestdagen in de tuin een gelukkig leven zou kunnen leiden. Dit was helaas geen succes 🙁
   Ik heb een schitterend lichtsnoer voor de roze boom met verschillende standjes (waaronder een knipperend standje, geschikt voor een epileptische aanval) maar dat moet ik dit jaar met onze kitten niet willen vrees ik 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret