Feestelijke MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik gek ben op de bakmixen van Dr. Oetker en ook altijd heel graag met dit merk samenwerk.
We’re a match made in heaven ūüėČ

Voor feestjes en etentjes gebruik ik vaak een mix voor kwarktaart of MonChoutaart.
Hier kan namelijk weinig mis mee gaan en er zijn eindeloos veel mogelijkheden om zo’n taart helemaal in stijl van het feestje te decoreren.
Kijk maar eens in de rubriek BAKKEN van mijn Food Index, daar zie je veel verschillende variaties voorbij komen!

Nieuw in het assortiment, is de bakmix voor MonChoutaart met kandijkoekjesbodem. Toevallig één van mijn favoriete koekjes en ik vind het erg toepasselijk voor de decembermaand.
Ik heb de taart heel eenvoudig maar feestelijk gedecoreerd. Dus ook jij kan dit, want je hoeft geen ingewikkelde keukenspullen in huis te hebben of over next level keuken-skills te beschikken ūüôā

Ingredi√ęnten voor 12 taartpunten

VOOR DE TAART:

  • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • 200 g MonChou op kamertemperatuur (in wikkel)
  • 250 ml slagroom
  • 70 g boter
  • 100 ml water
  • Springvorm √ė 24 cm, bakspray en een mixer met garden

GARNERING & DECORATIE:

  • Velletjes bakpapier, stift & schaar
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Poedersuiker en een fijne zeef
  • Dr. Oetker¬†Kerstfantasie¬†Decoratiestrooisels
  • OPTIONEEL:¬†twee rietjes en een mini vlaggenlijntje.
    Lees HIER hoe ik zelf een taarttopper maak.

TIPS!
Gebruik een kleinere springvorm om een hogere taart te maken.
Knip een vel bakpapier in stukken die hoger zijn dan de randen van je springvorm, mocht je meer vulling hebben dan er in je kleinere bakvorm past.
Spuit de randen van de springvorm in met bakspray en plak hier de stroken bakpapier op.
Dankzij het bakpapier op de randen, kun je de taart ook mooier en gladder uit de springvorm verwijderen!

Hoe maak je het?

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Beplak de rand met bakpapier, volgens bovenstaande tips.

Smelt 70 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.
Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1¬Ĺ minuut tot een egale massa.
Klop de taartvulling ten minste 2 minuten op de middelste stand tot een luchtige massa.

TIP!
Als je langer klopt, wordt je MonChoutaart nóg luchtiger! Ik klop het mengsel meestal 4-5 minuten.
Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Versieren maar!

Breng water aan de kook en giet dit in een kom.
Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco hier 10 minuten in en zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.
Als je net als ik ook een mini vlaggenlijn hebt gemaakt, dan steek je de rietjes in de taart voordat je het glazuur aanbrengt.

Haal het zakje uit het water en kneed goed door.
Knip de bovenhoek van het zakje af en giet het vloeibare glazuur over de bovenkant van de taart.
Strijk glad met een mes en probeer om mooie druppelvormingen over de randen te smeren.
Strooi er wat sneeuwvlokjes van de Dr. Oetker Kerstfantasie Decoratiestrooisels over, nu het glazuur nog vloeibaar is.

Laat het glazuur circa 30 minuten afkoelen, voordat je met de sterren aan de slag gaat.
Teken sterren op een vel bakpapier en knip ze uit.
Leg de mallen op het geharde glazuur en strooi er met een zeef voorzichtig poedersuiker over.
Verwijder het bakpapier en je bent klaar!

Serveer de taart direct na het decoreren op bijvoorbeeld een mooi bord of taartplateau.
Easy, no?!

Wil je nog meer inspiratie voor stressvrije kerstbaksels met een hoog WOW-gehalte?
Neem dan eens een kijkje op Bakken.nl !
Ga je aan de slag met één van deze creaties, deel dan je foto op social media met de hashtag #kerstopdetaart 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetari√ęr, shopaholic, 90’s Lover¬†en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, ros√© en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop