Back To School: Happy Lunchbox!

back to school
Na dit weekend is de zomervakantie weer voorbij voor de eerste regio van Nederland.
Dat is altijd weer even wennen vind ik, om ’s ochtends vroeg weer in het circus te belanden van iedereen frisgewassen, met gekamde haren, schone kleding, gevulde buikjes en eventueel een tas gymspullen op tijd de deur uit te krijgen.

En dan is er nog de lunchbox.
Vaste lezers weten dat ik het leuk vind om met eten te spelen (check mijn rubriek ‘Funny Food‘ maar eens), maar ik ben heus geen wondermoeder die iedere dag een kunstig gevulde Bentobox in elkaar flanst. Ain’t nobody got time for that!

Wel vind ik het voor bijzondere gelegenheden leuk om het broodtrommeltje nét even iets leuker te vullen, zoals bij een schoolreisje of op de allereerste schooldag na de zomervakantie.

De rest van het jaar pleur ik ook gewoon haastig gesmeerde (en soms nog bevroren…) boterhammetjes met smeerworst of pindakaas en een plakje ontbijtkoek in de trommels hoor. (Don’t we all….?)
Die zijn tegen lunchtijd wel weer ontdooid 😉

Back To School: Happy Lunchbox hartig en zoet

Om je kids deze eerste schooldag met een iets gezelligere broodtrommel te verrassen, hoef je helemaal geen creabea of vergevorderde Pinterest-Mum te zijn.
Kijk vooral niet op Pinterest, want die projecten zijn negen van de tien keer in de harde praktijk namelijk gewoon een vreselijke desillusie.

Ik laat je vandaag zien hoe je simpel en snel leuk gevulde lunchboxjes in elkaar flanst, met zowel een hartige als zoete vulling!

Leuke Lunchboxjes: Keep it simple!

Eerst even wat oudere voorbeelden voor de variatietips en om te laten zien dat ik het mezelf écht niet moeilijk maak 🙂
Dit trommeltje gaf ik mijn zoon eens mee, toen hij een hele dag op pad ging voor een schoolreisje:

Back To School: Happy Lunchbox hartig en zoet

Ik plakte twee wiebeloogjes op een banaan en tekende er een snorretje onder. Instant happiness 🙂
De zoete macaron compenseerde ik met een bedje van sla, dat vond ‘ie toen lekker. Nu niet meer.

Nog een gratis tip van mij: niet pushen en als je kind een tijdje gek is op een bepaald soort groenten of fruit, buit dit dan vooral uit. Zomaar opeens kan die liefde voor champignons omslaan in afkeer en vervangen worden door broccoli of banaan. Go with the flow en maak je hier niet druk over, als hij/zij zomaar opeens iets niet meer lust.

Back To School: Happy Lunchbox hartig en zoet

Mijn zoon is al jaren gek op ananas, dus die koop ik vers wanneer dit kan en ‘vroeger’ gaf ik dit wel eens in bakjes mee naar school.

Tegenwoordig mag ik voor hem (bovenbouw basisschool) natuurlijk ab-so-luut niets schattigs of kinderachtigs meegeven, want: Vet voor schut Mam, djeez…‘ <insert eyeroll>.
Dus dit doe ik ook heel braaf niet meer.
Maar gelukkig voor mij, kan ik over een paar jaar weer gezichtjes op fruit tekenen voor mijn peuterdochter 🙂

Hoe vul je eenvoudig en snel een vrolijke broodtrommel?
Wat heb je nodig:

 • gekookt eitje + grappig eivormpje
 • 4 boterhammen
 • Becel met walnootolie en/of Becel met kokosolie & amandelolie
 • hagelslag
 • plakjes kaas
 • handje snoeptomaatjes
 • paar plakjes komkommer
 • bramen of ander favoriet fruit
 • broodtrommel met aparte vakjes
 • uitsteker (ik gebruikte een hartje, maar kan natuurlijk ook met een ander figuurtje)

Back To School: Happy Lunchbox hartig en zoet

 

Aan de slag!

Besmeer en beleg twee boterhammen met Becel walnootolie en kaas, de andere twee boterhammen met Becel kokosolie & amandelolie met hagelslag.
Ik vind persoonlijk de variant met walnootolie lekker in combinatie met hartig beleg, zoals rucola, avocado of gerookte zalm.

Ik deelde eerder al mijn enthousiasme over de combinatie van zoet beleg en Becel kokosolie & amandelolie.
De rollen beschuit met muisjes zijn hier in huis nog steeds niet aan te slepen (we krijgen nog steeds kraamvisite voor ons nestje kittens) en iedereen vindt het verrassend lekker, die zoete anijsmuisjes met een vleugje kokosolie.

WIST JE DAT:

De 100% plantaardige margarineproducten van Becel worden gemaakt met een mix van oliën van zonnebloemzaad, koolzaad en lijnzaad?

Deze oliën bevatten van nature de vetzuren Omega 3 en 6, die bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolhalte in het bloed, wat weer goed is voor je hart.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze vegan proof producten van Becel?
Check: www.becel.nl/transparantie

 

back to school

Als de boterhammen belegd zijn, steek je er hartjes (of een ander vormpje) uit en stop je deze hartvormige boterhammen in de lunchbox.
De korstjes die overblijven eet je zelf op, of voer je aan de eendjes.

Geen trek in broodkorsten of geen eendenvijver in de buurt?
Dan hier een andere NO WASTE tip:

Back To School: Happy Lunchbox hartig en zoet
Gebruik twee verschillende kleuren brood en steek de vormpjes uit beide kleuren, die je als puzzelstukjes weer in elkaar zet.
Leuk effect, niet?
Lees HIER terug hoe ik dit heb gedaan.

Back To School: Happy Lunchbox hartig en zoet
Als je kind van eieren houdt, scoor je ook punten met een grappig eitje.

Zo’n eivormpje werkt heel simpel: je kookt een eitje (maat M), pelt ‘m en stopt het in het vormpje.
Laat het ten minste 15-20 minuten in het vormpje (eventueel in de koelkast) zitten en tadaa: een konijn! Of een hartje, voetbal, beertje, ster: er zijn online volop leuke eivormpjes verkrijgbaar (check Google)!

Back To School: Happy Lunchbox hartig en zoet

Vul vervolgens de overige vakjes van de trommel met groenten en fruit die je kind lekker vindt. Schrijf iets liefs op een stukje masking tape, plak dit op een tandenstoker en prik dit in een boterham.
KLAAR!

Niet moeilijk, toch?

Succes aan iedereen voor wie ‘het gewone leven’ maandag aanstaande weer begint, zet ‘m op 🙂
Wie heeft er nog wel zomervakantie? Geniet ervan!

Back To School: Happy Lunchbox hartig en zoet

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @Hare_Maristeit in je foto!

[bctt tweet=”Back To School! Maak een happy lunchbox, met hartig en zoet :-)” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

8 reacties

 1. Wat een leuk idee om een kind naar school te laten gaan met zo een leuke en zeer vrolijk en goedgevulde lunchbox naar school te laten gaan.
  Waar had jij die grote lunchbox gekocht?
  Het heeft een handige indeling.

  Xoxo

 2. Oe, wat tof zo’n eivormpje, die gaat op m’n to-buy lijstje voor tegen de tijd dat ik boterhamtrommeltjes moet vullen.

 3. Oh dit is zo leuk en creatief! Vooral dat brood met verschillende kleuren en dan vormpjes er uit steken. Ben door jou helemaal fan geworden van de Becel kokos op beschuit trouwens. (Alleen dan met hagelslag ipv muisjes <333)

 4. Hoi
  Ik zocht een leuk idee voor in de broodtrommel voor mijn kinderen en toen las ik over becel kokosboter en walnootboter. Ik kan deze nergens vinden. Waar koop jij dit?? Ben 5 verschillende supermarkten af gegaan.

  1. Hoi Willy! Sorry voor mijn late reactie, ik zie je berichtje nu pas… Ik vrees dat de kokos-en-walnoot varianten uit het assortiment van Becel gehaald zijn. Superjammer, want ik vond ze echt heel erg lekker 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret