Netflix Serie: Une Chance de Trop (No Second Chance)

une chance de trop
Sinds ik de te gekke Spaanse serie La Casa de Papel heb gezien, geef ik nu ook andere niet Engelstalige series een kans.
Tijdens het kijken van een serie of film, ben ik namelijk meestal bezig met gefreubel en zijn mijn ogen niet non-stop op het beeld gericht. Nederlands of Engels kan ik probleemloos zonder ondertiteling volgen, maar ik spreek geen Spaans en mijn Frans is erg matig 🙂

De Britse Netflix serie Safe deelde ik onlangs ook als kijktip en naar een bestseller van dezelfde auteur (Harlan Coben) verscheen in 2015 de Franse serie ‘Une Chance de Trop’ (‘No Second Chance’).

Ik ben niet bekend met Harlan Coben’s werk en moest bij Safe érg wennnen aan de VELE verschillende verhaallijnen en nieuwe wendingen in iedere aflevering.
Dit was in ‘Une Chance de Trop‘ niet anders, maar ik vond deze serie veel beter dan Safe (die ik overigens niet slecht vond).

De spannende serie is prachtig gefilmd, de opnames in Parijs zijn schitterend en ik vind de hoofdrolspeelster (Alexandra Lamy) echt steengoed en geloofwaardig. Ze kan prachtig huilen en heeft een gezicht met veel expressie.
Overige acteurs in de serie zijn trouwens ook erg goed gecast: bijna allemaal karakteristieke koppen of bloedmooie mensen.

Ik heb geen breinaald aangeraakt tijdens deze serie, dus dat zegt wel wat 😉

Waar gaat de serie over?

Dokter Alice Lambert leeft een gelukkig leven met haar man en babydochter. Totdat ze op een dag bruut aangevallen wordt in haar eigen huis.
Ze wordt in haar rug geschoten en wanneer ze een paar dagen later ontwaakt in het ziekenhuis, verneemt ze dat haar man vermoord is en haar dochter wordt vermist.

 une chance de trop

Eenmaal ontslagen uit het ziekenhuis wordt ze benaderd met een eis voor één miljoen euro losgeld om haar dochter terug te krijgen.
Ze krijgt dit geld van haar schoonouders, met wie ze niet goed overweg kan. Helaas krijgt ze na het betalen van het losgeld en ingrijpen van de politie, haar dochtertje niet terug.

Tijdens de wanhopige zoektocht naar haar dochter verstrikt Alice in een web van duistere geheimen, genadeloze criminelen en niet altijd meewerkende agenten.
Iedereen is verdacht en je wordt iedere aflevering op een verkeerd spoor gezet.

Dit is een érg korte samenvatting, maar meer kan/wil ik ook niet delen zonder te spoilen: kijk hieronder de trailer en sla ‘m op in je nog te kijken lijst!

De serie bestaat uit één seizoen van zes afleveringen van ieder ongeveer vijftig minuten.

Trailer Harlan Coben’s “Une Chance de Trop” (No Second Chance)

Heb je Une Chance de Trop al gezien of ga je het kijken?
Bekijk HIER alle films & series die ik heb besproken op mijn blog.
Als je een leuke kijktip voor mij hebt: laat het weten in een reactie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret