Netflix Kijktip: La Casa de Papel

la casa de papel

Over het algemeen kijk ik het liefst Engelstalige of Nederlandstalige films en series.
Waarom? Omdat ik helaas de spanningsboog van een visstick heb.

Tijdens het kijken van een vermakelijk programma, moet ik namelijk iets kunnen freubelen met mijn handen (breien, haken, punniken, whatevers: ik houd van hobby’s) want anders…. val ik in slaap.
Niets mis met in slaap vallen tijdens een serie of film, maar het is zo ongezellig voor mijn bankpartners (die alle popcorn en snaai dan alleen moeten opeten) en de bank ligt niet zo lekker als ons heerlijke bedje.

Mijn Frans is matig, mijn Duits is slecht, dus vandaar dat ik het liefst Engelstalige of Nederlandstalige entertainment kijk, zodat ik af en toe een half oog op mijn handwerkje kan richten of steken kan tellen.

De afgelopen periode hebben we een paar nieuwe series geprobeerd en dit is altijd een uitdaging: wij vinden maar weinig echt leuk om samen te kijken.
Check ook DEZE RUBRIEK om te zien wat er zoal door ons is afgekeurd of goedgekeurd.

Via Twitter kreeg ik een tijdje geleden al de tip om La Casa de Papel een kansje te geven. Dit had ik uitgesteld, omdat het Spaanstalige me tegenstond.

 la casa de papel
Ik spreek helaas geen Spaans en was dus bang dat deze serie me teveel aandacht zou kosten.
Maar gelukkig zat ik ernaast! Het is namelijk een heerlijke en spannende serie, waarbij ik niet eens zin heb om er een handwerkje bij te pakken.
En ik leer nog een leuk (scheld-)woordje Spaans, dat is ook mooi meegenomen 🙂
Ook overweeg ik om het kapsel van hoofdrolspeelster Úrsula Corberó (Tokio) schaamteloos te copycatten:

la casa de papel

La Casa de Papel

Deze Netflix serie gaat over een bij elkaar geraapt zootje dieven, die als doel heeft om 2,4 miljard euro te stelen uit de Koninklijke Munt van Spanje (enigszins vergelijkbaar met De Nederlandsche Bank).

la casa de papel

Voor deze diefstal laten zij zich samen met een groep van 67 gijzelaars opsluiten in het zwaarbeveiligde pand. Wat deze overval anders maakt dan alle eerdere inbraken, is niet om geld te stelen maar om het zelf te drukken.
De gijzelnemers hebben van buitenaf contact met ‘El Professor’ die lang bezig is geweest met het maken van dit plan en achter de schermen de politie manipuleert.

Onderstaande trailer heeft een Engelstalige ondertiteling, maar op Netflix kun je dus voor Nederlands kiezen:

Sinds kort is het tweede seizoen van deze serie ook te bekijken op Netflix en wij hopen dat er niet nog een derde komt.
Wij zijn namelijk net aan het tweede seizoen begonnen, vinden het nog superverslavend en hopen niet dat het tot in den treuren uitgemolken gaat worden.

Geen enkele aflevering van La Casa de Papel is saai. Er gebeurt veel, de serie zit vol met adrenaline en verrassingen, goede acteurs en ook de nodige actie.

Ik zal inhoudelijk niet veel meer verklappen over deze serie, maar ik hoop dat je ook enthousiast bent geworden en het een kansje gaat geven!

Mochten jullie nog leuke kijktips voor ons hebben: laat het weten in een reactie 🙂
Nog een leuke kijktip als je van Spaanstalig houdt is de steengoede serie: Narcos!

la casa de papel

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Ik heb er al veel enthousiaste verhalen over gelezen, ook hier is het Spaanstalige het deel wat me tegen houdt. We hebben pas de serie Dark gekeken, deze was in het Duits en dat vond ik nog wel goed te doen, Spaans kan ik geen touw aan vast knopen, denk dat het me dan irriteert. Maar wie weet, misschien ga ik het nog een kans geven 🙂

    1. Ik vind Spaans wel een lekker taaltje om naar te luisteren (in tegenstelling tot Duits haha) dus dat scheelde wel 🙂 Maar Engels of Nederlands vind ik fijner, zodat ik tussendoor wat kan freubelen. Maar dit was echt een serie waarbij we de ogen op het scherm gericht wilden houden: aanradertje dus!

  2. Ik volg La casa de papel ook en nog steeds weet ik niet wat ik er van moet vinden. Toch vind ik hem leuk genoeg om aan seizoen twee te beginnen. Soms vind ik een aflevering een beetje langdradig, maar manlief vind het helemaal geweldig, dus blijf ik gezellig mee kijken. Heb je weleens Pablo Escobar gekeken? In het begin dacht ik; dit vind ik tien keer niks, maar als je het verhaal gaat begrijpen wil je meer zien,haha.

    1. Bedoel je Narcos? Die vonden wij te gek! Seizoen 3 van La Casa de Papel wordt nu gemaakt: ben zeer benieuwd (en huiverig haha). Vond het wel een gesloten einde, hoop dus niet dat het lelijk uitgemolken gaat worden 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret