Robbie Williams Expo in Moco Museum Amsterdam

Breng je binnenkort een bezoekje aan Amsterdam? Maak dan zeker even een pitstop bij het Moco Museum op het Museumplein, want hier kun je nu nog tot 8 juli 2024 de geweldige en allereerste expositie van Robbie Williams bekijken!

I ❤️ Robbie

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt: I ❤️ Robbie Williams. Toen, nu en voor altijd denk ik 🙂 . Zelfs toen ik mezelf in de 90’s een stoere Grunge Chick waande, heb ik een zwak voor Robbie gehad. In 2014 schreef ik al een hysterisch epistel over boybands en bakvisjes en spoiler alert: in 2011 heb ik Robbie aangeraakt tijdens een uniek concert van de Fab Five.

In 2015 mocht ik voor de Ziggo Dome schrijven over een concert van Take That (helaas zónder Robbie en inmiddels ook zonder Jason) en nadien heb ik de heren ook altijd gevolgd op de socials. Robbie’s solo carrière was natuurlijk altijd al het meest succesvol en interessant om te volgen en zo ook zijn Insta account. Mijn hart vervulde zich met blijdschap, toen hij in 2023 besloot om zijn ‘doodles’ (‘inklings’) publiekelijk te delen met ons.

Zelf was ik toen namelijk stilletjes ook al een jaar bezig met tekencursussen en nieuwe skills ontwikkelen, om een andere creatieve kant van mezelf te ontdekken. Nog steeds is dit iets waar ik mijn moed voor bij elkaar aan het sprokkelen ben, om hier wat dingen van te laten zien aan een groter publiek. Het is namelijk nogal kwetsbaar en intiem. Dus om zulke persoonlijke illustraties met onzekerheden, kwetsbaarheden en ongemakkelijkheden van iemand zoals Robbie open en bloot te zien op Insta… dat deed mij echt goed!

Robbie maakt al zijn illustraties op zijn iPad en ook al kende ik de meeste al door Instagram: het is erg bijzonder om ze zo extreem uitvergroot op de muren in Moco te zien. Ik weet trouwens niet of hij een speciaal font gebruikt of dat de teksten ook werkelijk in zijn eigen handschrift geschreven zijn, het geeft in ieder geval een erg persoonlijke touch aan het intieme kijkje in zijn hoofd. Zoveel dingen die hij deelt zijn zo herkenbaar en verrassend, zoals de teksten die hij schrijft van de gedachten die door hem heengaan wanneer hij op een feestje is waar hij liever niet wil zijn: een verademing om te lezen van iemand die moeiteloos voor een publiek van honderdduizend mensen optreedt!

Netflix Docu: Robbie Williams

Eind 2023 kwam de Netflix docu van Robbie Williams uit en dit vond ik ook bijzonder om als ongeveertiger terug te kijken. Ik dacht namelijk weinig ‘nieuws’ te zullen gaan zien, maar om zoveel jaren van zijn carrière (en meltdowns) in sneltreinvaart achter elkaar samengevat te zien worden en met zoveel backstage info én Robbie’s eigen persoonlijke reflectie daarover….

Zo heb ik me destijds nooit gerealiseerd hoe ongelukkig of onzeker hij was, totdat ik deze docu zag. Zijn eerlijkheid en kwetsbaarheid hierover, vond ik ontroerend. Mocht je deze docu (4 afleveringen) nog niet gezien hebben, dan is dit zeker een aanrader om te kijken voor aanvang van je bezoek aan Moco!

Robbie Williams in Moco Museum Amsterdam

Tijdens de hoogte- en dieptepunten in zijn carrière, voelde Robbie de druk in zijn professionele en privéleven. En deze stormachtige reis duwde hem herhaaldelijk in en uit de afkickkliniek. Tijdens zijn laatste verblijf in een kliniek in de jaren ’90 begon hij aan een zelf-reflectieve reis. Nu, na jaren van dagelijks kunst creëren, tekent, schildert en opent Robbie zijn visuele dagboek dat zijn mentale gezondheidsreis documenteert door middel van creatieve expressie. Met humor en een eerlijke kwetsbaarheid, illustreert hij de humanistische waarheden die ons kunnen raken, ons kunnen laten lachen en trots in onszelf kunnen opwekken.

I love to express myself through my art, and over many years it’s helped me with some of the challenges I’ve faced. It’s well documented that at times I’ve experienced poor mental health, and during these times art, and humour, have been really useful tools for me. I’m delighted to be working with Moco Museum and I hope that this exhibition will help demonstrate the healing power of art, and perhaps inspire, connect and intrigue those who come to experience it. Rob x” 

Robbie’s expo ‘Pride and Self-Prejudice’ is t/m 8 juli 2024 te bekijken in Moco Museum Amsterdam. Heb jij ‘m al bezocht of ga je nog? Let me know ❤️

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret