Filmtip: Dirty Grandpa

dirty grandpa

Ik typte op Netflix de zoekterm ‘Robert De Niro‘, want ik heb volgens mij nog nooit een slechte film gezien waar hij in speelde. Ik vind hem een geniaal acteur en charismatische man (toen, nu, altijd!), dus ik was blij verrast te ontdekken dat er in 2016 een comedy was uitgekomen, met hem in de hoofdrol.

Dirty Grandpa is een heerlijk oppervlakkige film met veel flauwe piemelgrappen.
De film is geschikt bevonden voor 12+ maar je moet zelf even beoordelen of jouw twaalfjarige / jonge tiener wel of niet bestand is tegen schunnige en botte sexgrapjes, personages die drugs gebruiken en het zien van een enkele piemel.

Waar gaat de film over?

Jason (Zac Efron) is een serieuze jongen met een serieuze baan (op het advocatenkantoor van zijn vader) en staat op het punt om in het huwelijk te treden met een saai en stijf meisje.
Na het overlijden van zijn Oma, vraagt Opa (Robert De Niro) aan Jason of hij hem naar een plek in Florida wilt rijden, waar hij altijd met Oma vakanties doorbracht.
dirty grandpa
Dit blijkt echter een smoes, want Opa wil gewoon schaamteloos feesten en van bil gaan tijdens de dronken Spring Break toestanden op Daytona Beach.
Hier heeft Jason helemaaaaaal geen zin in, maar verzetten heeft geen zin.
Het worden drukke dagen met weinig slaap, nieuwe vrienden, een overnachting op het politiebureau en enkele vernieuwde inzichten.

Check de trailer:

Zoals ik in de intro al schreef, vond ik het een heerlijk oppervlakkige wegkijkfilm. Er is geen enkele sprake van diepgang of ontwikkeling van de personages en zo’n type film vind ik op z’n tijd wel fijn om gewoon lekker makkelijk te kijken.
Wij hebben af en toe hard gelachen om de droge en flauwe humor en over the top personages.

dirty grandpa

dirty grandpa
dirty grandpa

De film heeft veel kritsche en zure recensies gekregen, vooral omdat zo’n groot Oscar-waardig acteur zich zou verlagen tot het spelen van deze rol.
Ik vind het persoonlijk juist wel heel erg leuk dat hij dit doet. We kennen Robert De Niro’s serieuze meesterrollen allemaal en weten hoe goed hij is. Hij heeft duidelijk heel veel lol in deze rol en ik vind hem van nature grappig en charismatisch, zo ook in deze rol van vies Opaatje.

De bijna-naaktscènes van Zac Efron zijn natuurlijk ook niet verkeerd. Die jongen is zo prachtig, hij lijkt wel gephotoshopt.

Kortom: als je geen zin hebt om na te denken en gewoon even simpel vermaak wilt met een melige en foute film, dan wil je Dirty Grandpa kijken 🙂

dirty grandpa

Laat het me weten als je deze film gaat kijken of al gezien hebt!
Klik HIER voor meer kijktips en als je een leuke filmtip voor mij weet: laat het hieronder weten in een reactie 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Ja ik heb m gezien ik hou gewoon van dat soort humor het zal je opa wezen?
    Vol leugens en idiote voorvallen kijkt heerlijk weg gedacht op zerro …Wil hem gelijk nog een keer kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret