Tijdens één van mijn laatste shopping expedities bij de Toko, heb ik weer enthousiast wat producten in mijn mandje gemikt, waarvan ik niet wist wat het was. Met het doel dus om dit thuis uit te zoeken en uit te proberen voor mijn blog.
Eén van die producten, was deze ‘Thai Custard Mix Pandan Flavour‘ (€1,35) van het merk ‘Lobo‘. Ik had het etiket niet gelezen in de toko en ik ging er eigenlijk een beetje vanuit dat het een mix was om een pandan CAKE te maken. Pandan cakes zijn onder mijn Indische lezers vast wel bekend: zo’n grote GROEN gekleurde sponzige cake die Oma op verjaardagen serveert. Superlekker!
Maar dit is dus iets heel anders en een kleine teleurstelling maakte zich van mij meester, toen ik de gebruiksaanwijzing las. Die volstond namelijk uit één zin: ‘Just add hot water’. Niks ingewikkelds dus (I like!), maar niet echt blogwaardig. Daarom besloot ik om een beetje te freestylen met andere ingrediënten om er toch nog een leuk dessert van te maken. Ik vond het een zeer geslaagd toetje en deze custard mix is zeker iets wat ik vaker zal kopen en waar ik nog meer mee wil experimenteren!
Thai Custard Mix Pandan Flavour: Wat is het en hoe bereid je het?
Pandanbladeren hebben een gifgroene kleur, waardoor pandangerechten vaak een beetje een chemisch groen kleurtje hebben. Ik vind het lastig om de smaak te omschrijven aan mensen die dit niet kennen. Ik zou zeggen een beetje ‘vanille’ maar dan met een Indisch tintje. Maar het is ook populair en veelgebruikt in andere Aziatische keukens, maar voor mij persoonlijk heeft het dus een weemoedig Indisch smaakje uit mijn jeugd en doet het mij aan Oma denken 🙂
De inhoud van dit zakje custard mix is 120 gram en hier voeg je 120 mililiter warm water aan toe. Goed mixen, even laten afkoelen en je kunt het meteen als dessert serveren.
Meer info over deze Thai Custard Mix Pandan Flavour en inspirerende filmpjes van gerechten om met deze mix te maken, check je HIER >> >>
Zo’n mooi brood gevuld met deze pandan custard wil ik nog een keertje maken!
Dessert met Kokos & Pandan
Je kunt het lekker simpel houden en de ‘pudding’ na het afkoelen over vier kleine schaaltjes verdelen. Niets mis mee, maar zoals ik al zei: niet blogwaardig.
Toen ik erachter kwam dat ik geen cake ging maken en maar een klein voorraadje custardpudding had, moest ik dus improviseren.
Men neme:
- vers fruit (ik gebruikte aardbeien en mango)
- 2 cocktailglazen
- geraspte kokos
- blikje kokosmelk
- 1 zakje Thai Custard Mix Pandan Flavour
LET OP: het blikje kokosmelk laat je ten minste 24 uur in de koelkast staan, zodat het vocht naar de bodem zakt en de crème bovenop blijft liggen!
Schep de kokoscrème uit het blik in een beslagkom. Het kokoswater gooi je niet weg, dit gebruik je de volgende ochtend gewoon voor je hipster smoothie.
Klop de kokoscrème 4-5 minuten luchtig met een staafmixer, dit lijkt een beetje op slagroom. Als je dit lekker vindt, kun je er nog een schepje suiker aan toevoegen, maar de pandan custard is naar mijn mening al zoet genoeg.
Dip de cocktailglazen in een schaaltje water en vervolgens in een schaaltje met geraspte kokos. Laat even uitlekken en keer dan de glazen om.
Verdeel schepjes kokosroom en pandan custard over de glaasjes en garneer met fruit, geraspte kokos en tropische prikkers.
PIN DIT:
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.
3 reacties
OOOOOOOOOOOOOOH je bent helemaal mijn briljante tip vergeten om je glas niet in wáter maar in siroop te dippen om je kokos veel mooier en beter te laten plakken op dat fancy randje!!!!
En verder is dit misschien wel supereasy maar ziet het er heerlijk tropisch uit 🙂
Ohw inderdaad! Dom van mij! Volgende cocktail/toetje 🙂
Dit recept bewaar ik.
Ik zal zeker eens zo een zakje kopen.