TOKOTEST: Dessert met ‘Thai Custard Mix Pandan Flavour’

thai custard mix pandan flavour

Tijdens één van mijn laatste shopping expedities bij de Toko, heb ik weer enthousiast wat producten in mijn mandje gemikt, waarvan ik niet wist wat het was. Met het doel dus om dit thuis uit te zoeken en uit te proberen voor mijn blog.

Eén van die producten, was deze ‘Thai Custard Mix Pandan Flavour‘ (€1,35) van het merk ‘Lobo‘. Ik had het etiket niet gelezen in de toko en ik ging er eigenlijk een beetje vanuit dat het een mix was om een pandan CAKE te maken. Pandan cakes zijn onder mijn Indische lezers vast wel bekend: zo’n grote GROEN gekleurde sponzige cake die Oma op verjaardagen serveert. Superlekker!

Maar dit is dus iets heel anders en een kleine teleurstelling maakte zich van mij meester, toen ik de gebruiksaanwijzing las. Die volstond namelijk uit één zin: ‘Just add hot water’. Niks ingewikkelds dus (I like!), maar niet echt blogwaardig. Daarom besloot ik om een beetje te freestylen met andere ingrediënten om er toch nog een leuk dessert van te maken. Ik vond het een zeer geslaagd toetje en deze custard mix is zeker iets wat ik vaker zal kopen en waar ik nog meer mee wil experimenteren!

Thai Custard Mix Pandan Flavour: Wat is het en hoe bereid je het?

Pandanbladeren hebben een gifgroene kleur, waardoor pandangerechten vaak een beetje een chemisch groen kleurtje hebben. Ik vind het lastig om de smaak te omschrijven aan mensen die dit niet kennen. Ik zou zeggen een beetje ‘vanille’ maar dan met een Indisch tintje. Maar het is ook populair en veelgebruikt in andere Aziatische keukens, maar voor mij persoonlijk heeft het dus een weemoedig Indisch smaakje uit mijn jeugd en doet het mij aan Oma denken 🙂

thai custard mix pandan flavour

De inhoud van dit zakje custard mix is 120 gram en hier voeg je 120 mililiter warm water aan toe. Goed mixen, even laten afkoelen en je kunt het meteen als dessert serveren.

thai custard mix pandan flavour

Meer info over deze Thai Custard Mix Pandan Flavour en inspirerende filmpjes van gerechten om met deze mix te maken, check je HIER >> >>
Zo’n mooi brood gevuld met deze pandan custard wil ik nog een keertje maken!

Dessert met Kokos & Pandan

Je kunt het lekker simpel houden en de ‘pudding’ na het afkoelen over vier kleine schaaltjes verdelen. Niets mis mee, maar zoals ik al zei: niet blogwaardig.

Toen ik erachter kwam dat ik geen cake ging maken en maar een klein voorraadje custardpudding had, moest ik dus improviseren.

Men neme:

  • vers fruit (ik gebruikte aardbeien en mango)
  • 2 cocktailglazen
  • geraspte kokos
  • blikje kokosmelk
  • 1 zakje Thai Custard Mix Pandan Flavour

LET OP: het blikje kokosmelk laat je ten minste 24 uur in de koelkast staan, zodat het vocht naar de bodem zakt en de crème bovenop blijft liggen!

thai custard mix pandan flavour

Schep de kokoscrème uit het blik in een beslagkom. Het kokoswater gooi je niet weg, dit gebruik je de volgende ochtend gewoon voor je hipster smoothie.

Klop de kokoscrème 4-5 minuten luchtig met een staafmixer, dit lijkt een beetje op slagroom. Als je dit lekker vindt, kun je er nog een schepje suiker aan toevoegen, maar de pandan custard is naar mijn mening al zoet genoeg.

thai custard mix pandan flavour

Dip de cocktailglazen in een schaaltje water en vervolgens in een schaaltje met geraspte kokos. Laat even uitlekken en keer dan de glazen om.

thai custard mix pandan flavour

Verdeel schepjes kokosroom en pandan custard over de glaasjes en garneer met fruit, geraspte kokos en tropische prikkers.

PIN DIT:

thai custard mix pandan flavour

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

  1. OOOOOOOOOOOOOOH je bent helemaal mijn briljante tip vergeten om je glas niet in wáter maar in siroop te dippen om je kokos veel mooier en beter te laten plakken op dat fancy randje!!!!
    En verder is dit misschien wel supereasy maar ziet het er heerlijk tropisch uit 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret