Afgelopen weekend heb ik onze koelkast en vriezer ontdooid. Daarom moest ik veel eten uit het vriesvak opmaken en heb ik wat experimentele snacks gemaakt, zoals deze snelle spinaziehapjes uit de oven.
Benodigdheden voor 12 hapjes:
– 4 plakjes bladerdeeg
– half pak diepvriesspinazie (ik heb trouwens verse spinazie gebruikt)
– geitenkaas of blauwe kaas
– eventueel pijnboompitten
– een bakvorm voor mini muffins
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Gebruik een klein glas om rondjes uit het bladerdeeg te snijden. Duw het rondje op de bodem en maak een opstaand randje.
Uit 1 plakje kun je 2 rondjes snijden. Als je uit de 4 plakjes 8 rondjes hebt gesneden, maak je een bolletje van de restanten bladerdeeg. Rol dit deeg uit en snijd er weer 4 rondjes uit.
Vul de deegbakjes met een schepje spinazie en kaas. Ik heb de helft gevuld met geitenkaas en pijnboompitten, de andere helft met blauwe kaas. De opstaande randjes heb ik daarna zoveel mogelijk weer een beetje naar binnen ‘gevouwen’.
Ik had geen eieren meer in huis, maar je zou eventueel eigeel kunnen gebruiken om de hapjes mee te bestrijken voordat je ze in de oven doet, of de spinazie met ei kunnen mixen voor een wat luchtiger resultaat.
Na ongeveer 15-20 minuten zijn de hapjes klaar. De laatste vijf minuten heb ik bij het raampje zitten kijken om in de gaten te houden wanneer ze eruit moesten.
Hebben jullie ook leuke tips voor snelle snacks of ovenhapjes? Deel ze gerust in de comments!
2 reacties
Het ziet er heerlijk uit 😉
Lang leve de bladerdeeg 😉 Met een beetje fantasie heb je zo een lekker hapje op tafel.