Snelle Spinaziehapjes uit de oven

spinaziehapjes
Afgelopen weekend heb ik onze koelkast en vriezer ontdooid. Daarom moest ik veel eten uit het vriesvak opmaken en heb ik wat experimentele snacks gemaakt, zoals deze snelle spinaziehapjes uit de oven.

Benodigdheden voor 12 hapjes:
–  4 plakjes bladerdeeg
– half pak diepvriesspinazie (ik heb trouwens verse spinazie gebruikt)
– geitenkaas of blauwe kaas
– eventueel pijnboompitten

– een bakvorm voor mini muffins

spinaziehapjes maken

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Gebruik een klein glas om rondjes uit het bladerdeeg te snijden. Duw het rondje op de bodem en maak een opstaand randje.
Uit 1 plakje kun je 2 rondjes snijden. Als je uit de 4 plakjes 8 rondjes hebt gesneden, maak je een bolletje van de restanten bladerdeeg. Rol dit deeg uit en snijd er weer 4 rondjes uit.

spinaziehapjes voorbereiding

Vul de deegbakjes met een schepje spinazie en kaas. Ik heb de helft gevuld met geitenkaas en pijnboompitten, de andere helft met blauwe kaas. De opstaande randjes heb ik daarna zoveel mogelijk weer een beetje naar binnen ‘gevouwen’.
Ik had geen eieren meer in huis, maar je zou eventueel eigeel kunnen gebruiken om de hapjes mee te bestrijken voordat je ze in de oven doet, of de spinazie met ei kunnen mixen voor een wat luchtiger resultaat.

spinaziehapjes in vorm

Na ongeveer 15-20 minuten zijn de hapjes klaar. De laatste vijf minuten heb ik bij het raampje zitten kijken om in de gaten te houden wanneer ze eruit moesten.

spinaziehapjes uit de oven

Hebben jullie ook leuke tips voor snelle snacks of ovenhapjes? Deel ze gerust in de comments!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop