Snelle Spinaziehapjes uit de oven

spinaziehapjes
Afgelopen weekend heb ik onze koelkast en vriezer ontdooid. Daarom moest ik veel eten uit het vriesvak opmaken en heb ik wat experimentele snacks gemaakt, zoals deze snelle spinaziehapjes uit de oven.

Benodigdheden voor 12 hapjes:
–  4 plakjes bladerdeeg
– half pak diepvriesspinazie (ik heb trouwens verse spinazie gebruikt)
– geitenkaas of blauwe kaas
– eventueel pijnboompitten

– een bakvorm voor mini muffins

spinaziehapjes maken

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Gebruik een klein glas om rondjes uit het bladerdeeg te snijden. Duw het rondje op de bodem en maak een opstaand randje.
Uit 1 plakje kun je 2 rondjes snijden. Als je uit de 4 plakjes 8 rondjes hebt gesneden, maak je een bolletje van de restanten bladerdeeg. Rol dit deeg uit en snijd er weer 4 rondjes uit.

spinaziehapjes voorbereiding

Vul de deegbakjes met een schepje spinazie en kaas. Ik heb de helft gevuld met geitenkaas en pijnboompitten, de andere helft met blauwe kaas. De opstaande randjes heb ik daarna zoveel mogelijk weer een beetje naar binnen ‘gevouwen’.
Ik had geen eieren meer in huis, maar je zou eventueel eigeel kunnen gebruiken om de hapjes mee te bestrijken voordat je ze in de oven doet, of de spinazie met ei kunnen mixen voor een wat luchtiger resultaat.

spinaziehapjes in vorm

Na ongeveer 15-20 minuten zijn de hapjes klaar. De laatste vijf minuten heb ik bij het raampje zitten kijken om in de gaten te houden wanneer ze eruit moesten.

spinaziehapjes uit de oven

Hebben jullie ook leuke tips voor snelle snacks of ovenhapjes? Deel ze gerust in de comments!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret