Deze snelle en lekkere salade is gebaseerd op een recept uit mijn saladebijbel ‘Supersalades‘ van David Bez. Dit is één van mijn favoriete boeken (lees HIER maar) en geeft veel inspiratie voor bijzondere combinaties in salades.
Alle salades in dit boek zijn binnen no-time klaar en geschikt voor één persoon.
De basis van deze salade (en de voornaamste smaak) wordt bepaald door de gemarineerde paprika en surimi.
Avocado is altijd een goed idee in een salade en de walnoten geven het gerecht tot slot een lekkere crunchy bite.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 60 gr rucola
- 1 avocado, in stukjes of plakjes
- handje gemarineerde rode paprika uit een potje, gesneden
- 50 gr surimi
- bosje bieslook
- handje walnoten, grof gehakt
DRESSING
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 tl citroensap
- snufje zout en peper
VARIATIETIPS!
Vervang de surimi door krab of een handje cashewnoten en rozijnen.
In plaats van gemarineerde paprika, kun je natuurlijk ook een knapperige rauwe paprika gebruiken.
Hoe maak je het
Snijd de surimi in kleine blokjes en de avocado en gemarineerde paprika in reepjes of kleine stukjes.
Rangschik alle ingrediënten op het bedje van rucola en garneer met fijngehakte walnoten, fijngesneden bieslook, de dressing en een snufje peper en/of zout.
Simpel, niet?
Eet smakelijk en laat het me weten wat je ervan vond als je dit gaat maken!
You like?
Bekijk dan alle salades van mijn blog!
Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Supersalade met avocado, surimi en walnoten!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Eén reactie
Het ziet er heerlijk en zo zomers uit 😉