WINACTIE! Kookboek ‘Puur Natuurlijk Koken’

puur natuurlijk koken

Door Sarah van Voorbergen Zoals jullie weten ben ik dol op kookboeken, zeker als ze over vegetarisch eten of groente gaan.
Mijn laatste pareltje is ‘Puur Natuurlijk Koken’ van Tom Hunt, met de subtitel: ‘Eet volgens de seizoenen en verspil niets’.

Dit klinkt alsof het speciaal voor mij gemaakt is, ik ben namelijk dol op lekkere seizoensgroente uit mijn eigen moestuin bijvoorbeeld. Niets verspillen en dus fijn besparen, is natuurlijk nooit verkeerd in deze tijd en zeker met een groot gezin!

Dit boek is geen vegetarisch kookboek maar groente is wel de hoofdpersoon. Het vlees/vis kan je zo weglaten zonder dat er iets ontbreekt. Per seizoen komen er een aantal groenten aan bod die op verschillende wijzes bereid worden. Denk aan groene asperges in de risotto, op een pizza of rauw in een salade.

Door lokale groente uit het seizoen te kiezen, bespaar je niet alleen geld, maar je geeft ook een positieve impuls aan lokale telers. Stiekem smaakt het ook veel beter dan de milieuonvriendelijk ingevlogen peultjes uit een ver land.
De recepten zijn eenvoudig en bevatten mooie en pure ingrediënten.

Na het kort doorbladeren van het boek, viel mijn oog gelijk op de maisbeignets. Simpel om te bereiden en ze leken me superlekker! Ik maakte twee versies, één volgens recept en  één zonder bosui voor de kleintjes.

bonenburger

Ze waren echt heerlijk en ik combineerde ze met zwarte bonenburgers, volgens een recept van ikbenirisniet. De kinderen hebben er ook van gesmuld, ze vinden het heerlijk om met hun handen te eten. De maisbeignets die over waren, smaakten de volgende dag (koud) ook nog heerlijk bij de lunch.

Mijn tweede hit uit dit boek, waren de pompoendonutmuffins:

pompoendonuts

Mijn kids zijn dol op cakejes, muffins en donuts en deze pompoendonutmuffins bevatten minder bloem en suiker dan reguliere donutrecepten. Ook bak je ze in de oven, wat veel gezonder is dan frituren. Het recept van dit succesnummer, deel ik vandaag op mijn eigen blog.
Het huis rook heerlijk toen ik ze aan het bakken was en ze zagen er goed uit. Mijn testpanel was ook enthousiast, dit was echt ontzettend lekker!
We zitten nu in de lente dus binnenkort komen er hier asperges, nieuwe aardappelen en rabarber op het menu.

Puur Natuurlijk Koken: Het Boek

Titel: Puur Natuurlijk Koken
Auteur: Tom Hunt
Uitgever: Good Cook
ISBN: 9461431163
Prijs: €24,95

puur natuurlijk koken

 

Winactie!

Wil jij ook minder verspillen en lijkt het je leuk om meer volgens de seizoenen te koken? Dan kunnen we jullie blij maken, want Maris en ik mogen twee exemplaren van het boek ‘Puur natuurlijk koken’ van Tom Hunt verloten onder onze lezers!

Er zijn vier verschillende manieren om mee te doen aan deze winactie, maar je hoeft er dus maar aan één te voldoen om kans te maken op het boek.
Natuurlijk kun je wel jouw winkansen voor de loting verspreiden, door op meerdere manieren mee te doen:

1) Volg @HappyVeggieSaar op Twitter en stuur een tweet met de hashtag #HMwinactie naar mij om te laten weten dat je graag kans wilt maken op het boek.

2) Volg HappyVeggieFamily op Instagram. Daar zit ik sinds deze maand op, dus leuk als je me daar volgt voor backstage footage en keukenexperimenten! Laat dan ook even een reactie achter onder de foto van mijn pompoendonutmuffins, om te laten weten dat je meedoet aan de #HMwinactie !

3) Volg Happy Veggie Family op Bloglovin en geef een hartje voor mijn post van de pompoendonutmuffins (als je dit ten minste ook een leuk recept vindt).

4) LIKE de Facebookpagina van Happy Veggie Family en laat een reactie achter op mijn post over de pompoendonutmuffins, om te laten weten dat je meedoet aan de winactie.

TOT SLOT: laat in een comment op dit artikel weten hoe je hebt meegedaan aan deze winactie. De winnaars worden op dinsdag 31 maart 2015 geloot.
Zij krijgen op deze dag een reactie van mij op hun comments EN een mailtje in zijn/haar inbox. Zorg er dus voor dat je jouw juiste email adres gebruikt bij het achterlaten van je reactie, deze wordt uiteraard NIET gepubliceerd.

Groetjes, Sarah!

Sarah profielfotoBlog: Happy Veggie Family
Instagram: @HappyVeggieFamily
Twitter:
 @HappyVeggieSaar

Facebook: Happy Veggie Family
Pinterest: VeggieFamily
Bloglovin:
 Happy Veggie Family

 

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

26 reacties

 1. Wat leuk om dmv dit kookboek andere gerechten te koken en ook lekker gezond.
  Deze winactie sla ik over en wens iedereen veel succes die hieraan meedoet 😉

  Xoxo

 2. Ik zou heel graag het boek willen winnen, want die mag gewoon niet in m’n collectie ontbreken! Ik heb meegedaan door een Tweet te sturen én heb gereageerd op Instagram <3

 3. Dat boek lijkt me geweldig! Koken is top en gelijk inspiratie voor mijn moestuintje..! Meegedaan via FB, nu heel hard duimen…

 4. Jaaaa ik doe mee. Met school gaan we het over gezond eten hebben en ook koken. De kinderen verheugen zich er al enorm op. Ik doe dus zeker mee met de winactie. Ik heb mee gedaan via facebook, Twitter en instagram

  1. Gefeliciteerd Renate , jij bent 1 van de 2 winnaars en ontvangt zometeen van mij een mailtje voor het opvragen van je adres! Ben benieuwd wat je met de kinderen gaat maken!

 5. Wat een ontzettend leuke actie! Ik vind het nogal moeilijk om gevarieerd gezond te koken omdat ik het gevoel heb dat alle gezonde dingen tien keer zo duur zijn. Misschien krijg ik met dit kookboek wat beter inzicht in de mogelijkheden. Die pompoendonutcakejes zien er namelijk echt geweldig uit.
  Ik heb een tweet verstuurd (@xsajo) en ik volg je op bloglovin (sandra9454)

 6. Leuke actie! Ik heb mee gedaan via Twitter. Uiteraard hoop ik te winnen. Boek sluit goed aan bij wat ik mijn gezin mee wil mee geven.

 7. 🙂 cool 🙂
  Ben ook gek op kookboeken Mijn partner is al begonnen aan zijn tuin 🙂 Hij heeft nu al knoflook geplant LOL
  ik kan niet wachten totdat er weer courgettes en pompoenen van de tuin komen 🙂 hmmm soep en taarten en natuurlijk voor mij het indiaase en surinaamse eten 🙂
  je maakt me wel nieuwsgierig naar de pompoendonutmuffins, 2 dingen waar ik super van hou, pompoen en donuts jummie. Ik volg je op fb en op bloglovin <3

 8. Ik doe mee en wil graag als inspiratie voor dagen zonder vlees het kookboek winnen.
  Ik volg via Bloglovin’ en heb het recept van pompoendonutmuffins bewaard. Dat is trouwens een erg leuk woord voor galgje 😉

 9. Leuk!!! Dit lijkt mij een heerlijk kookboek 🙂
  Heel graag zou ik kans maken. Ik LIKE via Facebook.
  Succes en ik ga duimen!

 10. Lijkt me een heel fijn kookboek!
  Ik volg @HappyVeggieSaar op Twitter en Bloglovin en LIKE ook de Facebookpagina van Happy Veggie Family.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret