Een salade met geitenkaas, walnoten en honing, is vaak één van mijn favoriete gerechten op een menukaart. Ik had het nog niet eerder in combinatie met pasta geprobeerd. Tot nu.
En… ik ben fan!
Ik vond dit supermakkelijke recept op de site van ELLE eten. Het is binnen no time klaar (slechts de kooktijd van de pasta!) en het is echt ver-ruk-ke-lijk!
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 g penne
- 125 g zachte geitenkaas
- 50 g walnoten, grof gehakt
- rasp van 1 citroen
- klein bosje bieslook, geknipt
- 100 g rucola
- peper en zout uit de molen
- OPTIONEEL: Be like Maris en drizzle er ook nog een klein beetje honing over!
Hoe maak je het?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd/hak/knip ondertussen de overige ingrediënten.
Laat de pasta uitlekken en houd 2 eetlepels kookvocht apart.
Gooi de pasta terug in de pan.
Roer kaas, walnoten, rasp, bieslook en het kookvocht door de pasta.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep snel de rucola erdoor (de hitte van de pasta is genoeg om dit een beetje te laten slinken).
Easy peasy, nietwaar? En geloof me: het is echt superlekker!
[bctt tweet=”Easy Cooking & superlekker: Penne met geitenkaas, rucola en walnoten!” username=”MarisMariaRenne”]
Ga je aan de slag met een recept of DIY van mijn blog? DO let me know!
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit, tweet het naar @MarisMariaRenne
Je kunt ook je foto op Instagram delen met de hashtag #HareMaristeit of @hare_maristeit taggen in je foto.
Wie weet zie je jouw creatie met eervolle vermelding terug in een volgend artikel met lezersfoto’s
🙂
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
5 reacties
Dit recept bewaar ik.
Hier eten we graag pasta’s.
Xoxo
Oh wat lekker!! Nu heb ik hier alleen nog nooit geitenkaas gezien helaas. Maar dit ziet eruit alsof het ook wel kan met mijn eigen zelfgemaakte kaas 🙂
Geen geitenkaas in Colombia?
En HOE maak je zelf kaas? ?
Oehh geitenkaas is zo lekker, pasta is mijn favo-dish, dus dit is vast een supercombi! 😀
Ohhhhh dat klinkt echt lekker! Ga ik zeker een keer thuis maken, ik ben dan alleen niet zo van walnoten door m’n eten maar de man weer wel. Jammie!