• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Samenwerken
    • Contact & Disclaimer
    • Freelance
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Goedkope Studentenmaaltijd: Pasta met Champignonsaus

Jan 23, 2016 · 18 Comments

pasta met champignonsaus
Toen ik nog een arme student was, had ik niet zoveel geld te besteden en daarnaast beschikte ik over zero skills in de keuken.
Internet stond eind vorige eeuw nog niet vol met foodblogs en kookboeken ontbraken nog in mijn boekenkast.

Ik werkte drie tot vier avonden per week in de horeca (waar ik gevarieerd kon eten), dus ik hoefde maar drie of vier avonden per week zelf een prakkie te bereiden.
Meestal was dat twee keer per week een gebakken eitje of soep uit blik en twee keer per week maakte ik deze pasta met zelfgemaakte champignonsaus.

Mijn lieve pleegmoeder Marijke heeft mij dit supermakkelijke recept aangeleerd toen ik nog een puber was en in de loop der jaren heb ik er zelf nog een beetje aan gesleuteld. Voor mij is dit dus een gerechtje vol pure liefde en nostalgie en ik denk altijd aan haar terug wanneer ik dit maak.

Deze maaltijd staat binnen 10 minuten op tafel en je hebt erg weinig ingrediënten nodig. Lekker low budget dus en makkelijk te bereiden: de ideale studentenmaaltijd!

Ingrediënten voor 2 personen

  • Pasta naar keuze (ik vind Farfalle het lekkerst, maar Penne is ook leuk)
  • 1 bakje champignons
  • scheutje melk
  • lepel bloem
  • peper & zout
  • roomboter

Bereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de champignons schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 3 minuten, terwijl je het goed doorschept.
Haal de champignons van het vuur.

Smelt een klontje roomboter in een steelpannetje met dikke bodem en voeg hier een lepel bloem aan toe.
Meng dit totdat alle boter in de bloem opgenomen is.
Giet direct een scheut melk toe (anders brandt de bloem aan!) en roer stevig met een kleine garde terwijl het opwarmt.

pasta met champignonsaus goedkoop en snel

Je merkt dat de saus snel dik wordt. Voeg melk toe als de saus te dik is naar je zin, of een beetje bloem als het te dun is.
Voeg de champignons, peper en zout toe en houd warm op een laag vuurtje.

Giet de pasta af en schep de saus over de pasta.
Ik heb de pasta op blaadjes verse spinazie geschept, het is ook lekker om dit op een klein bedje van gemengde sla of bijvoorbeeld rucola te doen.
Je kunt het makkelijk met één vork eten, dat scheelt weer afwas 🙂

Iets meer te besteden of in het bezit van een goedgevulde voorraadkast?
Maak het dan íets smaakvoller!

  • Vervang de melk door slagroom of koksroom.
  • Pers 1-2 teentjes knoflook uit en bak dit met de champignons mee.
  • Bak de champignons in truffelolie (te koop bij o.a. Xenos): dit geeft een superlekkere twist aan het gerecht.
  • Garneer met peterselie.

pasta met champignonsaus

Hadden jullie als student op kamers ook gerechten die je keer op keer maakte?
Wat voor maaltijden waren favoriet?
Laat het weten in een reactie!

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Easy & Cheap: pasta met champignonsaus. Goedkope studentenmaaltijd binnen 10 minuten op tafel! Click To Tweet




Dit vind je vast ook leuk:

  • Seth’s Simpele SpaghettiSeth’s Simpele Spaghetti
  • Sonja Bakker’s Pizza Calzone met tonijn of hamSonja Bakker’s Pizza Calzone met tonijn of ham
  • Mexicaans EenpansgerechtMexicaans Eenpansgerecht
  • Penne met spinazie, tomaat en GorgonzolaPenne met spinazie, tomaat en Gorgonzola

Pasta & Pizza, Recepten, Succesnummers, Vega goedkoop koken, pasta met champignonsaus, studentenmaaltijd

Reader Interactions

Comments

  1. Mariska says

    23/01/2016 at 6:53 am

    Wij maakten in ons studentenhuis heel vaak spinaziepasta (diepvriesspinazie, kruidenroomkaas, knoflook, spekblokjes en pasta) of champignonpasta (champignons, crème fraiche, spekblokjes en pasta). Als ik nu een off-day heb dan maak ik ze nog wel eens om dan lekker ongegeneerd een flink bord vol weg te kunnen werken… Ohja en de Knorr maaltijdpakken waren ook altijd op voorraad in ons studentenhuis. Dat kan ik nu echt niet meer eten nu ik eenmaal weet hoe makkelijk je die gerechten ook helemaal zelf kunt maken en ze nog gezonder zijn ook zonder al die toevoegingen en conserveringsmiddelen.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      23/01/2016 at 10:07 am

      Oooh ja, spinazie-kruidenkaas was (is!) ook één van mijn favorieten! En ik vond het heerlijk om deze week weer eens een bord vol weg te kunnen werken ?
      Ik vond die pakken met wereldgerechten altijd fijn, superhandig als je geen kennis van koken hebt. Zelfgemaakt is natuurlijk zoveel lekkerder, maar het heeft me wel geholpen vroegâh ?

      Reply
  2. chucky1012 says

    23/01/2016 at 6:58 am

    Mmmm het ziet er zo heerlijk uit!
    Ik heb nooit in een studentenhuis gewoond.

    Xoxo

    Reply
  3. Marieke says

    23/01/2016 at 7:34 am

    Ja heel herkenbaar. Dit soort gerechten at ik ook altijd toen ik nog op kamers woonde. Was ook een goede bodem voor een avondje stappen, haha.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      23/01/2016 at 10:10 am

      Dat ook haha ?

      Reply
  4. Kelly says

    23/01/2016 at 9:36 am

    Ik lust ook geen champignons maar zal het doorgeven aan mijn collega. Ze is dollll op champignons en eet dit het liefst als we samen gaan lunchen:)

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      23/01/2016 at 10:13 am

      Grappig, ik hoor bijna nooit mensen die neutraal zijn over champignons. Mensen zijn er meestal helemaal dol op of lusten het echt niet ?
      Ik vind de smaak echt fantastisch, vooral als ze gebakken zijn in knoflook, yummmm!

      Reply
  5. Aukje says

    23/01/2016 at 11:05 am

    Bij ons ook de spinazie-pasta, heerlijk! 😀

    Reply
  6. Anouk says

    23/01/2016 at 12:19 pm

    Ziet er lekker uit! Ik maak ook vaak champignongsaus 🙂

    Reply
  7. veerlez says

    23/01/2016 at 1:04 pm

    Nu heb ik dus echt heel veel zin hierin! 🙂

    Reply
  8. Lotte says

    23/01/2016 at 1:16 pm

    Brrrrrrr, ik hou echt niet van champignons. Mij zou je hier dus niet blij mee kunnen maken. Toen ik nog studeerde, at ik heel vaak spinazie met puree en fishsticks in de pan. Heel snel klaar, superlekker en relatief voedzaam. Héérlijk!

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      23/01/2016 at 1:23 pm

      Haha, ik zei net ook al tegen een andere lezer over champignons: you either HATE it, or LOVE it 🙂 Daar tussenin zit niets lijkt wel. Volgens mij heb ik nog nooit iemand gesproken die neutraal is over champignons haha
      Vissticks, dat vind ik dus echt blègh… Mijn zoon vond ze heerlijk en daarom had ik ze regelmatig in huis, maar brrr…. bijna alles met een vissig smaakje is niet aan mij besteed.

      Reply
  9. Nesrin says

    23/01/2016 at 1:40 pm

    Dit lijkt mij ontzettend lekker. Dit is niet alleen een prima studentenmaaltijd maar ook zeker voor iemand die een keukenfobie heeft 😉

    Ik sla dit recept op. Thanks for sharing!

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      23/01/2016 at 9:46 pm

      Het is ook onwijs lekker! Als ik net zo vaak zou hardlopen als jij, zou ik het vaker eten 😉 Net als de home made Big Mac trouwens. Heb je die al gemaakt voor je dochter?

      Reply
      • Nesrin says

        24/01/2016 at 11:35 pm

        Nee de home made Big Mac nog niet maar we hebben wel andere home made burgers gegeten! We zijn er inmiddels achter dat mijn man best wel een home made burger king is 😉 The man can cook haha.

        Reply
  10. Frédérique says

    23/01/2016 at 7:09 pm

    Niet eens zo studentikoos, pasta wordt vaak als studenten-iets gezien. Vooral als je er niet iets moeilijks meemaakt. Maar hoe dan ook super lekker! Maak het zelf ook vaak (of vroeger thuis) en ik krijg er nu al weer gewoon trek van 😉

    Reply
  11. Dilini says

    24/01/2016 at 2:00 am

    Ziet er heel lekker uit! Ik ga het zeker een keer uit proberen.

    Reply
  12. Astrid says

    24/01/2016 at 9:56 pm

    Ik houd van eigengemaakte champignonsausjes en dit laat zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Ga hem even onthouden voor de dagen dat ik niet veel tijd heb om te koken!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Gek op koken, koffie, rosé en comfort food.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Shop my style!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten, wanneer je gaat shoppen bij Bol.com of Coolblue

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


“A party without cake, is just a meeting…” 🎂🎈
Hysterische week voor de boeg in 3… 2…. 1… 🔥
De superkleine kamer van mijn zoon praktisch én l De superkleine kamer van mijn zoon praktisch én leuk inrichten, leek de grootste uitdaging toen ik vorig jaar moest verhuizen.
Maar álles klopte en het werd de tofste kamer van het huis 😎
De lang geleden beloofde blogpost hierover, staat nu online ➡️ www.HareMaRisteit.nl 

#teenagebedroom #teenagebedroomdecor #interiorinspiration #meetmycolors #tienerkamer #happyhome
Zij heeft een aftelkalender gemaakt en ik heb vale Zij heeft een aftelkalender gemaakt en ik heb valeriaan aan het boodschappenlijstje toegevoegd 😅

#nog17nachtjesslapen #hysterieallovertheplace #lordhavemercyonmysoul #kidsbirthday #rainbow #flyingtiger #flyingtigercopenhagen #partyinvitations
Ik dacht dat ik er relatief makkelijk vanaf kwam, Ik dacht dat ik er relatief makkelijk vanaf kwam, met 1 dag pittige koorts + extreme spierpijn en 1 grieperig weekje uitzieken.
Maar daarna kwam de vermoeidheid en benauwdheid inclusief een serieuze brain fog.
Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik een paar weken geleden nog +10K stappen per dag door Londen zette, wanneer ik nu compleet buiten adem even naar de stad of mijn dochter naar school fiets.
Of dat ik uren door een museum liep en alle indrukken in me opnam, terwijl ik nu op sommige dagen niet langer dan een uur naar een scherm kan staren.
Ik weet dat dit tijdelijk is en ik heb om me heen mensen met heftiger symptomen zien worstelen, maar ik vind het op sommige dagen wel lastig om eraan toe te geven. 

Overigens gaat onkruid trekken en tuinieren me dan best wel goed af nu (net als de achterstallige verhuisdozen uitpakken en met de inhoud dealen), dus daar focus ik nu maar even op. 
Die shizzle moest immers ook nog gebeuren 🙃

#brainfog #moestuinieren #tuintjeinmijnhart
Altijd prijs 🥳 #happykids #kingsday2022 #konin Altijd prijs 🥳

#happykids #kingsday2022 #koningsdag #koningsdag2022 #kermis #funfair #funfairs
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Copyright © 2022 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring