Nigiri’s voor kids

Nigiri's voor kids

Deze Sushiweek deel ik een aantal sushi recepten & tips met jullie. Gisteren was de vrolijke en inspirerende ‘Obsushi’ post van Minke natuurlijk al een fijne kick off, vandaag deel ik de favoriete sushi van mijn zoon.

Ik weet niet of de meeste kinderen sushi lusten eigenlijk. Mijn Mika was er in het begin niet echt dol op, totdat ik hem liet meehelpen met voorbereiden en rollen. Zo zag en proefde hij zelf dat hij de meeste ingrediënten eigenlijk wel lust!
Ook houd ik natuurlijk rekening met zijn smaak. Wanneer ik kindvriendelijke sushi moet maken, dan maak ik de wasabimayonaise bijvoorbeeld extra mild of laat ik het achterwege.

Alleen de norivellen vindt hij niks en die pulkt hij er dan ook altijd zorgvuldig af met zijn beginner chopsticks. Nigiri’s vallen meer bij hem in de smaak, want dit is voor hem minder pulkwerk.

Nigiri is een soort sushi waarbij een klein bolletje rijst met de vingers gevormd wordt met daar bovenop een stukje rauwe vis of een ander ingrediënt. Om dit bij elkaar te houden, in het geval van bijvoorbeeld gladde inktvis of paling, wordt er ook soms wel een dun reepje nori omheen gebonden. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten; zalm, tonijn, paling, inktvis, garnalen, avocado, Japanse omelet, Shiitake of asperges; het is allemaal lekker.

Je kunt ook combinaties maken van meerdere ingrediënten. Laat je creativiteit de vrije loop en maak je eigen Nigiri kunstwerkjes. Een keukenweegschaal is voor dit gerecht een aanrader.
Zo weet je zeker dat je Nigiri’s steeds even groot zijn en in één keer in je mond passen. Het totaalgewicht van een Nigiri sushi moet 30 gram zijn.

In principe is de verhouding rijst en vis gelijk. Maak je Nigiri’s met garnalen? Dan zul je ongeveer 10 gram rijst per Nigiri gebruiken, omdat de garnalen wat zwaarder zijn.
Bron: Sushi-San

nigiri's voor kidsnigiri voor kids 2

Ik ben niet zo dol op vis (m.u.v. garnalen en surimi) dus wanneer ik zelf sushi maak, gebruik ik voornamelijk groenten of een kruidige omelet.

Ik ben gek op Japanse omelet, ik maak nooit sushi zonder Tamago! Op de website van Sushi-San staat een fijn en makkelijk recept en ‘how to’ om de perfecte Tamago Omelet te maken.

 

Sushi Winactie

Sushi-San & Hare Maristeit verloten samen DRIE van deze sushilicious prijspakketten onder iedereen die beide facebookpagina’s ( Sushi-San & Hare Maristeit ) volgt!
Laat ook in een berichtje op de facebookpagina van Hare Maristeit weten wat jouw gouden sushi tip is. Op maandagmiddag 17 maart 2014 worden de winnaars op onze facebookpagina’s bekend gemaakt. Succes!
Lees hier meer over de Sushi Winactie!

winactie sushisan1

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret