Mijn nieuwe retro platenspeler

retro platenspeler sweet sunset flexa

Ik kocht deze toffe retro platenspeler als verlaat kerstcadeautje voor mezelf. Deze maand heb ik veel vrije tijd ingepland en kom ik eindelijk toe aan wat klusjes en projecten die al heel lang op mijn wish list stonden.

Nieuw huis, nieuw interieur

In mijn vorige huis heb ik een aantal jaren veel plezier gehad aan mijn blauwe Crosley Cruise platenspeler. Daarmee is toen ook een nieuwe hobby geboren: kringloopwinkels en rommelmarkten afstruinen, op zoek naar pareltjes van LP’s uit de 60’s, 70’s en 80’s. De knalblauwe platenspeler stond te gek in mijn toen nog bont gekleurde interieur. In de jaren daarna is mijn smaak en stijl veranderd en dus ook mijn interieur.

Toen ik twee jaar geleden moest verhuizen en flink wat kleiner ging wonen, heb ik vóór mijn verhuizing zoveel mogelijk spullen verkocht om schoon schip te maken. Ik had toen bedacht om zo snel mogelijk weer een nieuwe platenspeler te kopen die mooier zou matchen in mijn nieuwe interieur. Alleen…. duurde het meer dan een jaar voordat ik wist en voelde hoe de nieuwe inrichting zou moeten worden en had ik helaas geen plek voor een platenspeler 🙂 .

ronde eettafel velvet roze stoelen

Twee maanden geleden verving ik het drukke botanische behang met een rustiger behang (wit met grafische gouden lijnen) en de rechhoekige tafel maakte plaats voor een rond exemplaar, inclusief nieuwe stoelen. Dit gaf zoveel meer licht, rust en ruimte in mijn kleinere woonkamer!
Bekijk de meest recente make over in mijn woonkamer >> >>

ronde tafel retro platenspeler

Sindsdien klópt het voor mijn gevoel en heb ik voor het eerst sinds ik hier woon ein-de-lijk een soort van ’thuisgevoel’. De woonkamer is nu bijna helemaal zoals ik het graag hebben wil en deze allerlaatste finishing touches zijn de fun projecten waar ik de komende maanden mee aan de slag wil gaan. Wanneer het helemaal af is, zal ik er uiteraard een blogpost over delen.

Liefde voor vinyl

Eén van die genoemde finishing touches in mijn nieuwe woonkamer, was dus een retro platenspeler. Want dit heb ik inmiddels wel echt gemerkt: ik miste het écht om ’s avonds plaatjes te draaien. Overdag heb ik meestal een koptelefoon op en scroll ik tussen mijn Spotify playlists. Maar het heeft iets zens om ’s avonds in een met kaarsjes verlichte kamer op de bank te ploffen met een boek en kop thee en dan een plaat uit te kiezen.

Die oude retro platen vind ik gewoon sfeervoller om naar te luisteren met een piep en een kraak. Het heeft ook iets respectvols om halverwege het album van de bank op te moeten staan en de plaat om te draaien. Of om niet op te staan zodat je de minder geliefde nummers kunt skippen 😉 . Ook heb ik in de afgelopen jaren een aardige collectie met prachtige LP’s verzameld en die stonden maar heel zielig boven in een kast te verstoffen.

retro platenspeler roze velvet stoel

Sinds de laatste make over in mijn woonkamer, heb ik voor ogen welke bijzettafeltjes (en planten) er weg moeten en wat er daarvoor in de plaats moet komen. Afgelopen week schilderde ik een stuk van de muur in een kleur roze dat matcht met de kleur van mijn nieuwe eettafelstoelen en wist ik precies wat voor platenspeler het mooist zou staan in mijn nieuwe interieur.

Retro platenspeler uitkiezen

Ik wist al dat ik een retro platenspeler op pootjes wilde hebben, maar ik had best een tijdje keuzestress over wélke ik dan moest kiezen:

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik lang twijfelde tussen de rode en groene 😉 . De onderste platenspeler uit bovenstaand rijtje vond ik het tofst, maar die is helaas te breed voor mijn kleine woonkamer. Uiteindelijk koos ik voor de bovenste, omdat deze het meest neutraal is en in lijn is met de poten van mijn eettafel en stoelen. Ook ken ik mezelf inmiddels goed genoeg om te weten dat mijn interieur over een paar jaar zomaar weer veranderd kan zijn en dat een groene of rode platenspeler dan niet meer matcht 🙂 .
Hij staat dus prachtig in mijn nieuwe woonkamer en ik ben tevreden over het geluid. Je kunt ‘m ook met bluetooth koppelen aan je speaker(s), dit heb ik zelf nog niet gedaan omdat ik juist de ‘platenspeler experience’ zo leuk vind.

Voor de technische omschrijvingen van de platenspelers verwijs ik je naar de Bol.com productplaatjes hierboven. Ik word niet gesponsord voor deze blogpost en heb de platenspeler dus zelf gekocht, maar heb wel affiliate linkjes gebruikt.

retro platenspeler

Ik ben dus superblij met mijn retro platenspeler. Het is echt een mega-toevoeging van sfeer in onze nieuwe woonkamer en ik zat er gisteravond ook keihard van te genieten toen mijn zoon en ik ieder in een eigen boek verdiept waren, met een jazzy sound uit dit retro apparaat. Best buy ever!

Als je het leuk vindt om de volgende make overs achter de schermen te zien, kun je me volgen op Instagram of Facebook. Komende weken staan er wat finishing touches in de woonkamer op het programma én neem ik mijn retro keuken onder handen 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret