Muffins van Hüttenkäse met Rucola & Tuinkers

Deze hartige muffins met Hüttenkase, rucola en tuinkers zijn heerlijk om vers en warm uit de oven te eten.
Maar ze zijn ook prima geschikt om koud te serveren op een High Tea of verjaardagsfeestje.

Ze zijn ook makkelijk mee te nemen in een trommel naar bijvoorbeeld een dagje strand of een picknick in het park.
Dit laatste heb ik geprobeerd en was een groot succes!

Ik liet mijn vierjarige dochter meehelpen met de bereiding en ze was iets te enthousiast met het strooien van de pijnboompitten.
Gelukkig houd ik van pijnboompitten en gaven ze de party snacks een extra fijne crunch.

Deze muffins zijn geïnspireerd op een recept uit het kookboek Superveg: mijn momenteel favoriete kookboek.
Ik heb wat ingrediënten vervangen of weggelaten. Dit boek wil je ook in huis hebben als je meer variatie zoekt in de vegetarische keuken!

Ingrediënten voor 12 hartige muffins

  • 6 eieren
  • 1 el patentbloem of rijstbloem
  • halve tl bakpoeder
  • 100 gram rucola, grofgehakt
  • handje tuinkers, grofgehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 150 gr Hüttenkase
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 60 gr pijnboompitten (of 4 goedgevulde kleuterhandjes)
  • OPTIONEEL: Griekse yoghurt om erbij te serveren
  • OVERIG: bakblik voor muffins en eventueel papieren muffinvormpjes

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Bestrijk de vormpjes van het blik royaal met olie OF gebruik papieren vormpjes.
Zet de muffinvorm op een bakplaat: dit helpt de warmte gelijkmatig te verdelen.

Klop in een kan de eieren, bloem en het bakpoeder met een vork goed door.
Klop er dan de rucola, tuinkers, lente-ui en Hüttenkase door.
Voeg zout en peper toe.

Begin met een grote lepel en verdeel het mengsel gelijkmatig over de 12 vormpjes.
Giet daarna wat er nog over is erbij.
De vormpjes moeten voor tweederde tot drievierde gevuld zijn.
Strooi er de pijnboompitten op en druk ze voorzichtig in het mengsel, maar niet zo ver dat ze verdwijnen.

Bak ze in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
De pijnboompitten moeten goudbruin zijn: bedek ze eventueel met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.

Test de muffins op gaarheid door er een satéprikker in te steken: komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar.
Bij het afkoelen worden ze steviger.

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @hare_maristeit in je foto.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop