Mini Make Over van mijn Mini Badkamer

Toen ik vorig jaar wist dat ik zou gaan verhuizen, maakte ik op Pinterest verschillende borden om inspiratie te zoeken voor alle kamers in mijn nieuwe huis. Voor mijn badkamer had ik bedacht om een soort ‘Spa gevoel‘ te gaan creëren met natuurlijke materialen zoals bamboe, 1 of 2 kleuraccenten en het geheel te stylen met gouden accessoires.

Een mooie grote ronde spiegel stond heel hoog op mijn verlanglijstje en moest ik helaas ook als eerste schrappen toen ik voor het eerst mijn nieuwe ieniemienie badkamer binnen stapte. Vootnootje vooraf, onderstaande foto is (helaas) NIET mijn nieuwe badkamer, maar wel van een mooie grote ronde spiegel in prachtig materiaal:


Foto: Villeroy & Boch Antheus Ronde Spiegel 85×85 cm American Walnut via Saniweb.nl (die mij gevraagd hebben een blogpost over badkamers te schrijven).

Qua oppervlakte is mijn nieuwe badkamer trouwens niet heel veel kleiner dan die in mijn vorige huis.
Alleen is de indeling anders en kon ik er bijvoorbeeld niet mijn leuke, smalle en hoge houten badkamerkast in kwijt.

Gelukkig paste dat kastje dan wel weer precies goed onder de nieuwe hoogslaper van mijn zoon (alsof ‘ie speciaal voor zijn kleine en stoere tienerkamer gemaakt is!) en moest ik dus op zoek gaan naar een grote praktische spiegelkast en een wastafelmeubel. Deze items bestellen en laten bezorgen tijdens de tweede lockdown, was nog best wel een uitdaging (zie ook: Klussen & Verhuizen in Coronatijd’) en daarom deed een stapel plastic kratjes lange tijd dienst als badkamermeubilair in Casa di Maris 🙂

Vensterbank Mozaïeken

Dat het een kleine ruimte is vind ik overigens helemaal niet erg: de basis is goed en het is een prima badkamer! De donkere vloertegels en witte wandtegels zijn neutraal en in goede staat. Een prima basis dus om er een eigen touch aan te geven.

Het kozijn en de vensterbank van het badkamerraam waren alleen helaas niet bepaald in optima forma en dan druk ik me nog subtiel en veel te vriendelijk uit. Ik zag de stofbende niet zitten om de vele verflagen te schuren en branden, dus bedacht ik een andere en véél leukere oplossing:

Een paar maanden geleden heb ik de eveneens gare vensterbank in mijn woonkamer gepimpt, door deze te mozaïeken met gekleurde tegels. Het vensterbankje in de badkamer is gelukkig aanzienlijk kleiner dan de grote vensterbank in mijn woonkamer, dus deze klus was vrij snel gepiept en gaf gelukkig ook niet zoveel rommel.

In deze Reels zie je hoe ik een mal van de vensterbank heb gemaakt (gewoon van papier) zodat ik geen tegels hoefde te snijden in mijn badkamer:

Omdat het een klein vensterbankje is, besloot ik ook kleine stukjes uit de tegels te snijden van ieder ongeveer 2×2 cm groot. Ik vind het mozaïek-effect zo tof! De vensterbank is nu echt een vrolijke eye-catcher in plaats van een nietszeggend of functioneel gebruiksvoorwerp.

Als je het leuk lijkt om ook eens te mozaïeken, bekijk dan mijn blogpost ‘DIY Betegelen van een Vensterbank‘ voor mijn eigen tips, tricks en ervaringen. Wil je andere objecten of meubels in huis mozaïeken, dan is het blog van de mozaiekboetiek een aanrader om inspiratie op te doen.

Verder heb ik de kozijnen geschuurd, gaatjes gevuld en alles van een eerste frisse laag witte lak voorzien. De tweede laag moet ik nog doen en dit klusje heb ik gepland voor mijn volgende klusweekend.

De raamsticker van de vorige bewoner heb ik vervangen met een neutraal wit exemplaar en tadaa: het is zo al een heel ander gezicht toch!?

Hallo Roze Deur

De deur besloot ik koraalroze te lakken en dit maakt zo’n groot verschil. Hij knalt er echt uit in deze verder steriele witte en gelukkig hoge en lichte ruimte:

Binnenkort ga ik op pad om wat kunstplanten en bloemen te scoren in kleuren van de tegels. Ik denk dat dit veel sfeer zal geven! Misschien ga ik ook nog aan de slag met een kleurtje op de muren en/of het plafond. Verder overweeg ik ook nog om de voegen tussen de witte wandtegels te gaan bewerken met een groene of roze voegenstift.

Voor de retro-tegels in mijn keuken heb ik al maanden zwarte voegenstiften in huis, dus eerst maar even aankijken hoe dit uitpakt. Ook heb ik nog een nieuwe badmat nodig en… voorlopig ben ik dus nog niet klaar met het inrichten van mijn opgeknapte badkamer, maar het begin is er!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret