Kleine & Stoere Tienerkamer

Wanneer ik dit schrijf, wonen we alweer bijna anderhalf jaar in ons nieuwe huis: time flies!
We zijn allevier (kinderen, kat en ik) zoveel happier op deze stek en ik ben nog steeds op mijn blote knietjes dankbaar dat we de ellende van het beschadigde en ongezonde vorige huis achter ons hebben kunnen laten.

Kleine kamers inrichten: een flinke uitdaging!

Alleen qua woonoppervlakte hebben we allemaal best wel wat ruimte ingeleverd en grote meubels weg moeten doen. Nou was veel daarvan toch al niet meer bruikbaar door de opgelopen schade in het vorige huis, dus dat moest sowieso vervangen worden 😉 .

Toch moest ik wel even slikken, toen ik voor het eerst in de nieuwe kamer van mijn zoon stond.
Deze kamer is namelijk zó klein, dat ik bang was dat er niet eens een hoogslaper in zou passen… Ook is het heel ongelukkig de doorgang naar de badkamer… You gotta love them Haarlemsche historische woningen waar de authentieke elementen bewaard zijn gebleven….

Mijn zoon reageerde gelukkig heel volwassen (‘We vinden wel een oplossing voor jullie badkamergebruik op de dagen dat ik er ben, neem dit huis maar gewoon’) en daar was ik hem zó dankbaar voor!
Pas daarna gaf ik groen licht aan de advocaten en konden we gaan beginnen met de verhuisplannen.

Praktisch inrichten van een érg kleine slaapkamer

Toen ik onderstaande foto maakte, was ik best wel heel erg zenuwachtig:

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)

Klussen en verhuizen tijdens een lockdown is sowieso al geen feestje, maar een hoogslaper online bestellen en laten bezorgen die echt geen centimeter in breedte mag afwijken, vond ik toch wel extra stressvol.

We hadden gekozen voor de hoogslaper VITVAL van IKEA, omdat deze als enige zou lijken te passen. Andere hoogslapers hadden de trap op een verkeerde plek of waren qua materiaal te robuust, waardoor zijn kamer op een inbouwkast zou lijken. Maar we hebben dus niet van tevoren uitgebreid meubelboulevards kunnen bezoeken of rustig in het nieuwe huis dingen kunnen opmeten: alles moest in recordtijd en online uitgekozen. Een beetje op de gok dus en ‘fingers crossed’.

We waren zó blij dat deze hoogslaper echt PRECIES paste! Wel hebben we de trap rechtop gezet in plaats van schuin, omdat er anders geen loopruimte meer was in de smalle doorgang.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)


Het luchtige wit metalen frame is precies goed in zo’n kleine ruimte en er is onder de hoogslaper bizar veel ruimte voor een groot bureau. Onmisbaar natuurlijk voor een game-liefhebbende tiener die in Coronatijd voornamelijk online onderwijs moest volgen.

Stylen & decoreren van een kleine stoere tienerkamer

Ik had besloten om ‘vierkant’ als grafische vorm en thema door te voeren in dit heeft superleuk uitgepakt! Op drie muren en gekke wandjes heb ik het zwart-wit geruite behang MANON van KWANTUM aangebracht. Dit maakt de kleine kamer veel lichter, ruimtelijker en speelser:

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)

Ik wilde de vierde muur en het wandje boven zijn raam in de kleur CELADON schilderen. Deze mooie groene kleur had ik tijdens de lockdown online besteld uit het vaste assortiment van GAMMA en ik vind ‘m te gek op de muren van mijn keuken en toilet. Maar mijn zoon had echter zijn zinnen gezet op een specifieke tint paars en ik kreeg hem niet overtuigd van CELADON 🙂 .
Hij moest alleen even wachten tot we na de lockdown weer terecht konden bij de kleurenkaarten en verfmengmachines, want hij had me van tevoren uitvoerig kleurcodes en instructies ge-appt. Hij wilde namelijk geen ‘blij’ paars met roze ondertoon, maar stoer en sober paars.

Ik ben blij dat hij bij zijn keuze bleef, want die paarse kleur maakt het echt ‘helemaal hem’ en geeft de kamer in combinatie met het grafische behang nog meer diepte en karakter.

Wat ik ook heel bijzonder vond, was dat bij het inrichten van zijn kamer álles leek te kloppen of ‘zo moest zijn’. Het houten badkamerkastje bijvoorbeeld, paste niet in onze nieuwe badkamer, maar wel precies naast zijn bureau onder zijn hoogslaper.

Ook paste er één van mijn eigen smalle kledingkasten niet op mijn nieuwe slaapkamer, maar wel weer he-le-maal precies op de énige kleine plek in zijn kamer waar nog een kast kon staan. Deze beide kasten lijken nu speciaal aangeschaft voor praktische redenen en matchen qua vierkante look en materialen ook nog eens perfect. Maar dit zijn dus echt toevalstreffers!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)


Het geruite beddengoed van HEMA kocht ik ook meteen in beide kleuren (donkergroen en okergeel) en dit color blockt lekker met de paarse muur én past weer leuk met het behang. Boven zijn bed heb ik nog een kubus (EKET van IKEA) opgehangen en in het kleine hoekje naast het raam paste nog precies een KALLAX met twee vakken, die ik op grote wielen heb gemonteerd.

Ondanks de kleine oppervlakte en beperkte keuzes qua opbergmogelijkheden, klopt alles en is het ontzettend sfeervol geworden! Mijn zoon vond de betegelde vensterbank in de woonkamer zo tof, dat hij vroeg of ik dit op zijn kamer ook wilde doen:

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)

Ik koos voor tegels in de kleuren uit zijn kamer en sneed ze in kleine vierkantjes. Zo leuk hoe alles steeds terugkomt en bij elkaar past, zelfs zijn eenvoudige vierkante grijze rolgordijn vind ik tof.

Zijn kamer vind ik qua vibe misschien wel de leukste en meest inspirerende kamer in ons nieuwe huis. Het doet me namelijk ook denken aan mijn allereerste studentenkamers waar ik me super happy heb gevoeld en op een paar vierkante meters moest studeren, slapen, koken én mijn was moest drogen.

In deze korte video zie je ’the making of’ van zijn slaapkamer en wat details die lastig te fotograferen zijn in een kleine ruimte:

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)

In de video zie je ook een heel happy dikke rode kater, wiens (eveneens vierkante 🙂 ) krabpaal een tijdje op verzoek van mijn zoon in zijn kamer stond. Deze is inmiddels verhuisd naar de kamer van mijn dochter, die het (nog) geen probleem vindt om dag en nacht haar slaapkamerdeur open te laten staan voor onze fluffy huisgenoot.

PIN DIT:

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret