Kip met Witlof en Walnoten

kip met witlof en walnoten
Tijdens mijn zoektocht naar gezonde(re) recepten en inspiratie voor een gezonde(re) levensstijl, ontdekte ik het foodblog ‘Voedzaam & Snel‘ dat me meteen aansprak. Ik ben namelijk niet zo van het hardcore lijnen of die hard sporten en wil rustig aan beginnen met het ehm… perfectioneren van de nieuwe en verbeterde versie van mezelf 😉
Op de site van Jennifer en Sven staan makkelijk en snel te bereiden gezonde recepten en mijn hart maakte een klein sprongetje, toen ik ontdekte dat de makers van dit blog onlangs een heel leuk boek hebben geschreven met de titel: ‘Gezond Leven Doe Je Zo!’
Ik ben namelijk dol op het lezen van blogs en het snel saven of liken van recepten, maar soms gaat er gewoon niets boven het écht bladeren in een boek. Met toestemming van de auteurs deel ik vandaag een superlekker recept uit dit boek. Ik ben een groot voorstander van het mixen van pittige, hartige en zoete smaken, dus dit recept trok meteen mijn aandacht. Dit gerecht van kip met witlof en walnoten maakte ik afgelopen week en het heeft ons heerlijk gesmaakt!

Ingrediënten voor 2 personen

– 350 gram kipfilet
– 3 stronken witlof (ca. 600 gram)
– 10 gram roomboter
– 1 appel
– 1 banaan
– 40 gram walnoten
– 40 gram rozijnen
– 2 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel olijfolie, extra vergine
– 1 theelepel versgemalen peper
– 1/2 theelepel zout

kip met witlof en walnoten close up

Zo maak je het

Snijd de kipfilet in reepjes.
Snijd de witlofstronken doormidden, verwijder de harde kernen en snijd vervolgens de witlof in reepjes.
Laat de roomboter smelten in een pan en bak de reepjes kip vier minuten. Schil intussen de appel en snijd in kleine blokjes.
Pel de banaan en snijd in plakjes.
Bak de witlof een minuut mee met de kip en voeg vervolgens de appel, banaan, walnoten en rozijnen toe. Bak het gehele gerecht nog een minuut.
Meng de yoghurt, olijfolie, kerriepoeder, peper en zout door elkaar en serveer dit sausje bij de kip met witlof. Ik heb dit sausje zelf over het gerecht gegoten trouwens: lekker!

Niet tegen Jennifer en Sven zeggen (sssssht!), maar ik heb tijdens het bereiden van de kip, hier nog wat extra kerrie over gestrooid, omdat ik nou eenmaal dol ben op deze smaak.

Naast maar liefst 100 smakelijke recepten, staat het boek boordevol handige tips en feitjes, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes. Daarnaast gaan zij in op het belang van voldoende beweging en ontspanning, zaken die er in mijn/ons drukke bestaan nogal eens bij inschieten.
Mochten jullie dit ook interessante onderwerpen vinden, dan zou ik dit boek zeker op je verlanglijstje zetten voor de komende feestdagen!

gezond leven doe je zoTitel: ‘Gezond Leven Doe Je Zo!‘ (210 pagina’s, hardcover)
Prijs: €19,99
Auteurs: Jennifer & Sven van het blog Voedzaam & Snel
Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789021559391

Jennifer en Sven willen laten zien dat je ook met minder tijd en een kleiner budget voedzaam kan koken en eten; vandaar de naam voedzaam en snel. Zij doen gewoon boodschappen in de supermarkt en maken af en toe een uitstapje naar een gezondheidswinkel. Veel van hun recepten zijn koolhydraatarm en vrij van suiker. Ze laten smakelijke alternatieven zien voor de standaard boterham en bedenken o.a. lunch gerechten die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk en heerlijke desserts zonder toegevoegde suiker.

Kenden jullie het blog ‘Voedzaam & Snel’ of dit boek al?
En wat vinden jullie van dit recept voor kip met witlof en walnoten? Laat het weten in een comment!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

    1. Er staan 100 recepten in die niet moeilijk te maken zijn (I like) en voor couch potatoes zoals moi, zijn de andere hoofdstukken ook inspirerend!
      Dit recept moet je zeker eens proberen, als je net als ik van de combi spicy/zoet houdt 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret