Een grappig momentje in mijn bloggersbestaan: ik wilde op mijn blog het recept voor Kip met Mango & Couscous opzoeken, om te checken of deze gepolijst moest worden.
Dit doe ik namelijk wel eens met oude artikelen en recepten: dan vervang ik de foto’s of verbeter ik de opmaak.
Wat bleek? Ik had dit recept nog helemaal nooit niet gepost niet!? En ik zou dus zweren dat ik dat wel al lang geleden gedaan had, want dit is een recept dat ik vrij regelmatig op tafel zet.
Op het web vind je verschillende recepten voor dit succesnummer, maar dit is hoe ik het maak:
Ingrediënten voor 2 personen
- olijfolie, zonnebloemolie of wat je zelf fijn vindt om in te bakken
- twee grote handen bladsla
- 2 kipfilets in dunne reepjes of blokjes gesneden
- 2 tl gemalen komijn
- 1 teentje knoflook (uitgeperst of geraspt)
- 400 ml warme kippenbouillon
- 200 g couscous
- handje rozijnen
- half potje mangochutney
- 4 lente-uitjes, in stukken van 3 cm
- klein handje verse munt, grof gehakt
OPMERKING: veel mensen zullen beweren dat je KORIANDER bij dit gerecht moet gebruiken, maar ik vind dit smaken naar ZEEP en daarom kies ik voor munt. Koriander…. YUK!
Hoe maak je het?
Verdeel de sla over twee borden.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bestrooi de kip met de komijn en knoflook en bak dit een paar minuten tot het lichtbruin kleurt.
Giet iets meer dan tweederde van de kippenbouillon over de couscous en laat 5 minuten weken, samen met de rozijnen.
Doe de mangochutney bij de kip, roer goed door en laat een paar minuten zachtjes koken. Voeg dan de rest van de kippenbouillon en de lente-uitjes toe en laat nog 5 minuten koken totdat de kip helemaal gaar is.
Roer met een vork de couscous los en schep de helft van de munt er doorheen.
Schep de couscous over de sla en verdeel hier de mangokip over. Garneer met de overgebleven munt.
Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Super easy recept en zoooo lekker: Kip met mango en couscous!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
10 reacties
Weekend personeelshap met koriander?Gaat het worden! ??
Bah, koriander!
Wat zou naast munt een andere lekkere vervanger in dit gerecht zijn denk je?
Koriander smaakt inderdaad naar zeep! Maar klinkt als een lekker recept! Ik ga m uitproberen (sowieso is couscous altijd een win win situatie..)
Ik ben er dol op! Mijn huisgenoten willen het alleen zonder rozijnen, dus moet ik altijd twee verschillende porties maken. Ze weten niet wat ze missen 😉
De meeste mensen lusten geen verse koriander maar zaad of poeder hebben ze geen last van heb jij dat ook? Ik zou denk een mix ban platte peterselie en munt doen om d’r overheen te strooien munt alleen is ook best aanwezig.
Van munt krijg ik geen genoeg, ik strooi het over alles 😉 Maar een peterselie-munt-combi lijkt me ook lekker! Thanks voor de tip!
Ik mijd alle soorten koriander (hallo epi-pen!) maar soms zit het een beetje in een kruidenmix en dat gaat wel. Hoewel ik wel een keer ziek ben geworden van een iets te heftig gemarineerd stukje vlees. Naanbrood e.d. eet ik ook bewust niet.
Ik hou ook niet van koriander. Ook niet van munt in mijn eten trouwens. Maar verder klinkt dit erg goed!
Dat klinkt als een lekker recept, zowel met munt als verse koriander.
Ik ben net terug uit Jordanië, dus nu zou ik voor de munt-variant kiezen. Even wat variatie 🙂
De kip -mango met couscous was heerlijk! Ben vergeten een foto te maken ? Had nog extra een hele mango op t laatst er door geschept!
Oh, dat werd vast een mooie kleurencombi ook!