Gebakken ei in Brood

hartje-van-ei-in-brood
Een kleine bekentenis: dit project van een gebakken eitje in een boterham, was de laatste tijd een beetje een sneue obsessie van mij.
Ik zag dit al een aantal keren voorbij komen op Instagram en dacht: ‘Cool, ga ik ook maken!’.

Maar een snotterig ei of een knetterhard zwartgeblakerd bammetje was uiteindelijk het resultaat. Herhaaldelijk.

En dat kan ik dus niet uitstaan.
Want als ik iets in mijn hoofd heb, hoe stom of onbenullig ook, dan moet het gebeuren. Punt.

Dus dit werd een obsessief dingetje. Mijn vriend gaf na een paar keer uitschakelen van het rookalarm voorzichtig aan dat hij de gedachte en intentie heel erg lief vond, maar dat ik dit écht niet hoefde te maken voor hem.
I quote: Liefje, laat het los…’

F*ck no.

Ik moest en ik zou verd*mme een keer een Instagramwaardig hartvormig eitje in een boterham voor hem maken op een zondagochtend.
En zo geschiede.
Nadat ik wat handige tips op het web had opgespeurd en nog een paar aangebrande of snotterige #FAILS in de prullenbak heb gekieperd.

Tips voor het bakken van een ei in brood

 • Gebruik geen vers brood, een tikkeltje oud brood bakt beter.
 • Besmeer beide kanten, maar ten minste de onderkant met een beetje (room)boter.
 • Gebruik een ei in maat S of M. Met een groter ei krijg je een ‘snot in brood effect’. True story.
 • Gebruik een metalen uitsteekring (of hartvormpje) met ten minste ∅ 8 cm.
 • Zorg ervoor dat de korst niet breekt, anders loopt het ei eruit wanneer je dit erin giet.
 • Zet het vuur niet te hoog en verwarm de pan eerst een klein beetje voor (op laag vuur dus).
 • Geduld! Zet het vuur niet hoger, ook al duurt het best lang voordat het ei is gestold.

De volgorde is simpel: je besmeert de boterham, steekt het vormpje eruit, legt dit in de pan en breekt dan een eitje in de holte.
Lekker met wat sla, uitgebakken spek of tomaatjes!

Zo, en NU kan ik het loslaten. Nadat ik het heb gedeeld op Instagram natuurlijk.
#instafoodie #nomnom #nofilter #lovemylife #lifegoals

 

[bctt tweet=”Het lijkt zo simpel, maar valt best tegen: tips voor hartvormig eitje bakken in sneetje brood” username=”MarisMariaRenne”]

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @hare_maristeit in je foto.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

19 reacties

 1. Geweldig! En dat je het ook allemaal zo eerlijk opschrijft. Herkenbaar hoor. Ik heb soortgelijks met taarten bakken. En hoe fijn als het dan eindelijk gelukt is, Elsa?

 2. YEAH EI IN BROOD BITCH! 🙂 Hey, thnx, dit wordt m’n volgende frustratie projectje. Na m’n foto op hout fail was ik wel weer toe aan iets nieuws. <3

  1. Je reactie was kwijt, maar weer terecht: ja dit is wel echt een projectje voor jou 🙂
   Maar waarschijnlijk lukt het jou wél in één keer en maak je het ook ingewikkelder. Dus met een dinosaurus i.p.v. een hartje of zo. Humpf.

 3. Prachtige foto na al die moeite! Het ziet er ook wel erg lekker uit moet ik zeggen, heb het wel eens voorbij zien komen op Pinterest ook maar nooit bij stil gestaan dat het nog best lastig is! Ga je recept wel even opslaan, mocht ik ooit in de verre toekomst eerder wakker zijn als Tommy kan ik het eens proberen 🙂

 4. had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn
  Had m ook al een aantal keer voorbij zien komen op fb, maar ik dacht dat is wel erg makkelijk en ik vond het zonde van t sneetje brood, want meestal werd het uitgesneden hartje weggegooid.
  Nu eigenlijk nieuwsgierig

 5. Hilarisch geschreven. Ik moest lachen om dat ‘snot in brood’ zinnetje. Zelf heb ik dit soort creaties nog niet voorbij zien komen op Instagram, maar ik volg dan ook voornamelijk accounts met natuur- en straatfotografie. Daar komen meestal geen eieren in voor. 🙂 Fijn dat ’t je alsnog gelukt, is, ziet er goed uit. Alleen wil ik het nu dus óók gaan proberen!

  1. Vooral rond Valentijnsdag en Pasen stonden Instagram en Pinterest er vol mee. Het leek zo makkelijk en dan kan ik het dus echt niet uitstaan als het niet lukt!
   Keep me posted, als je het ook gaat maken ??

 6. Whahaha, herkenbaar! Als je iets in je hoofd hebt, moet en zal het lukken, no matter how long it takes. 😛 Je Insta-waardige foto is wel erg mooi geworden hoor. Misschien moet ik ook maar eens zo’n lief ontbijtje voor vriendlief maken. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret