Curry van Courgette & Spinazie met Vegakip

Curry van Courgette en spinazie met vegakip

Ik vind het leuk om uitgebreid te koken, maar ik heb er niet altijd de tijd voor. Op mijn blog vind je daarom ook veel recepten die snel en makkelijk te bereiden zijn.

Als ik er een lange werkdag op heb zitten, mijn peuter overprikkeld op de grond ligt te jengelen en mijn zoon vraagt of ik alle verkeersborden nog eens met hem wil doornemen voor zijn fietsexamen, dan heb ik er de rust en tijd niet voor om met liefde voor iedereen in dit huis een gebalanceerde maaltijd met 2,5 ons groenten per persoon te bereiden.

En dat is oké, want ik ben geen Super Woman. Oké, stiekem wel een beetje natuurlijk 😉
Maar ik laat dus heus wel eens Mexicaans eten bezorgen, fiets even snel naar de snackbar voor patat met kroketten of schuif een diepvriespizza in de oven.
Moet af en toe kunnen, vind ik.

Maar tsja… die 2,5 ons groenten per dag hm?
Die schijf van vijf spookt toch wel bijna dagelijks door mijn achterhoofd.

Ik vind het namelijk wel belangrijk dat we zo vaak en veel mogelijk genoeg groenvoer binnenkrijgen. Maar zoals gezegd heb ik er niet iedere dag tijdens spitsuur de tijd of energie voor (of zin in) om een half uur groenten te wassen, hakken en aan te fruiten voor een verantwoorde maaltijd.

Dus ik was er wel voor te porren, toen Albert Heijn mij vroeg om hun nieuwe verse curry- en pastasauzen te proberen. Ik heb ze allemaal mogen testen en ze vielen meteen na ontvangst al bij de jongste bewoner van dit huis in de smaak:

albert heijn verse pastasauzen
De doorzichtige potten zijn eenvoudig en hoog te stapelen: gegarandeerd speelplezier!
Helaas voor peuters en kleuters moet je ze wel vrij snel weer uit hun handjes wrikken, want deze verse sauzen moeten koel bewaard worden.

Je vindt deze acht nieuwe sauzen van Appie in het koelvak op de groentenafdeling en ze zijn dus maar beperkt houdbaar.
Ze zijn binnen enkele minuten verwarmd, je hoeft er zelf alleen nog maar vis, vlees, groenten of vegaproducten aan toe te voegen en dan kun je het serveren met pasta of rijst.

Vandaag deel ik mijn eerste ‘recept’ met één van deze nieuwe sauzen en mijn persoonlijke oordeel.
Ik heb een currysaus bereid met Vegakip, want dit stond ook nog op mijn To Do list om eens te proberen,

Ik heb nu zowel de ‘kipstuckjes‘ van de Vegetarische Slager (ook te koop bij Oom Albert) en die van Vivera geprobeerd en ik vind ze allebei erg lekker. Ze smaken verrassend kippig, zijn mals en hebben een stevige bite.
Maar als je wilt, kun je voor dit ‘recept’ natuurlijk ook echte kipfilet gebruiken.

Voor de kleur en afwisseling (en het idee dat ik toch nog heb ‘gekookt’ hehe) heb ik er worteltjes en cashewnoten aan toegevoegd.
Ouders met kinderen die wel eens lastig doen over kleur (‘gadverrrrrr, deze saus is GROEN!!!!’) hoef ik dit natuurlijk niet uit te leggen.

Ingrediënten voor Curry met Spinazie & Courgette en Vegakip
2-3 personen

spinazie courgette currysaus albert heijn

  • 225 gr rijst
  • 150 gr kleine geschrapte worteltjes
  • handje cashewnoten
  • 475 gr AH Verse Curry Spinazie Courgette
  • 160 gr vegakip
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • verse peterselie (voor de garnering)
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout naar smaak

 

Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de blokjes vegakip in olie 3-5 minuten goudbruin op middelhoog vuur.

Curry van Courgette en spinazie met vegakip

Voeg de fijngesneden peper en (fijngehakte, geraspte of uitgeperste) knoflook toe aan de vegakip en bak 1-2 minuten mee.
Voeg de curry toe en laat het geheel op middelhoog vuur opwarmen.

Snijd de kleine worteltjes doormidden en wacht met het toevoegen aan de curry, tot de rijst bijna klaar is.
Dan blijven ze lekker knapperig en mooi van kleur.

Serveer met rijst en garneer met cashewnoten en peterselie.

 

Mijn persoonlijke oordeel

Ik hoef bij mijn (Indische) familie niet aan te komen met pakjes en zakjes voor boemboes, want ik word gewoon onterft.
Vers koken is dus iets wat mij absoluut met de (bamboe) paplepel is ingegoten.
Zie ook: Tokotest, Boemboe Belado

Maar wat betreft eindeloos hakken, pureren en fruiten van groenten, specerijen en kruiden: ain’t nobody got time for that.
Ik ben persoonlijk ook geen fan van kant en klare pastasauzen en ik typ dit echt, eerlijk waar, naar eer en geweten: ik vond deze verse pastasauzen en curry’s echt een verrassing!

Ik ben wel iemand die van gekruid en spicy food houdt, dus ik vond het persoonlijk wél nodig om er nog peper, zout en soms overige kruiden aan toe te voegen. Maar dit is dus iets wat je geheel naar eigen smaak (en eventueel rekening houdend met jonge tafelgenoten) moet proeven en op zich ook logisch, omdat er vrijwel niets is toegevoegd aan deze verse sauzen.

Het smaakte naar mijn mening dan ook absoluut niet kunstmatig. Wel vind ik alle sauzen vrij dik en zou ik er (achteraf gezien) een scheutje water aan toegevoegd hebben. Maar dit is puur voor het oog, want de smaak was prima!

Laat het me weten of je de nieuwe sauzen van AH al geproefd hebt of nog gaat proberen!

Curry van Courgette en spinazie met vegakip

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Curry van Courgette & Spinazie met Vegakip en rijst!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret