Babykamer Update

babykamer update collage
Het afgelopen weekend hebben wij geen Pasen gevierd. Mika was er niet en wij hebben in alle rust verder puin geruimd in huis (zoveel spullen en zo weinig ruimte!) en weer geklust in de babykamer.
Vandaag de allerlaatste update, binnenkort volgt alleen nog maar het eindresultaat. Let dus niet op rommeltjes of onafgemaakte werkzaamheden, want we zijn nog niet helemaal klaar.

Omdat dit kamertje de kleinste en meest moeilijk te fotograferen ruimte in huis is, maak ik af en toe filmpjes. Dit geeft een beter beeld van hoe de ruimte eruit ziet:

babykamer update video
Klik HIER om het filmpje te bekijken.

Ik ben nog niet zo geoefend in het fotograferen van het babykamertje. De ruimte heeft lastige hoekjes en een slechte lichtinval. Het is al snel te donker of overbelicht. Om de gehele ruimte zoveel mogelijk op één plaatje vast te leggen (onmogelijk…) moet ik de deur wagenwijd opendoen en op de trap staan, al leunend op de overloop:

babykamer update commode en ledikantje

Als je het kamertje instapt, zie je dus recht voor je het ledikantje, meteen links de kledingkast en recht vooruit bij het raam staat de commode.
Achter het blauwe muurtje, bevindt zich een diepe inbouwkast. Superhandig voor bijvoorbeeld het babybadje of onderdelen van de kinderwagen die je nog niet (of niet meer) gebruikt!

babykamer update kast en commode

De kledingkast en commode kocht ik tweedehands en heb ik zelf gerestyled. Deze how to kun je HIER teruglezen.
Afgelopen weekend hebben we de oude vloer vervangen met strak wit laminaat van Ikea ( PRÄRIE € 7.99 / m² ). We hebben alleen te weinig plinten gekocht, dus dit moeten we deze maand nog even afmaken….
Het vrolijk gekleurde kleedje kocht ik een tijdje terug bij Flying Tiger.

Zo ziet het eruit, gezien vanaf het ledikantje:

babykamer update uitzicht ledikantje

Ik kreeg veel leuke reacties op de ‘Troetelberenlamp’ (emmerlamp van Ikea, gevuld met troetelberen knuffels), maar hij past helaas niet op het kamertje. Seth stoot er constant zijn hoofd tegenaan en hij is ook veel te groot en lomp voor het lieve kleine kamertje. Wat je op de foto’s niet duidelijk ziet, is dat het plafond verlaagd is. Je kunt dus niet echt om de lamp heen.
Daarom ga ik later deze maand, dit vrolijke lampje (Skojig Hanglamp €17,95) kopen bij Ikea:

skojig-hanglamp-blauw__0099513_PE241579_S4

Uitzicht vanuit het ledikantje:

babykamer update commode
Ik hoop maar dat mijn dochter net als ik ook van roze houd, want om de commode kun je niet echt heen… De kapstok die tussen de kast en de commode in staat, is van Pt en gebruikten wij voor de webshop altijd op beurzen. Ik ga ‘m deze maand groen schilderen, om het roze-gehalte wat in te dimmen.
Het wolkenhangertje aan de commode en de knuffelwolk in het ledikantje, heb ik zelf gemaakt. De tutorial kun je HIER terugvinden.

babykamer update commode close up

Als je bij de commode staat, is dit het uitzicht:

babykamer update ledikantje deur en kast

Zoals je ziet staat het ledikantje links dus in een ‘gek hoekje’ vanwege het kastje waarin de boiler staat.
Ik ben nog steeds smoorverliefd op Peppi Panda op de deur ♥ (Peppi komt uit de Finse webshop Made Of Sundays).

babykamer update ledikantje zijkant
De muurtjes van het hoekje waarin het ledikantje staat, hebben we afgelopen weekend lichtblauw geschilderd.

babykamer update ledikantje voorkant
Op eBay heb ik deze muurstickers gekocht, van een regenboog, wolkjes en een zonnetje:

regenboog muursticker

Deze komen op de blauwe muurtjes te pronken, voor een extra dromerig effect. Ik verwacht de stickers dit weekend of begin volgende week in huis te hebben en kan niet wachten om ze op te plakken!

Dus qua klussen, moeten we alleen nog wat laatste finishing touches met verf en plintjes aanbrengen. Ik hoef alleen nog een rolgordijn, lamp, lief beddengoed en een dromgerige mobiel voor op het ledikantje te shoppen en dan is het kamertje af!

Hoe vinden jullie het kamertje tot nu toe?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

17 reacties

 1. Leuk! Lekker inspirerende voor mij. Ik ga vrijdag los voor de komende tweeling.

  De liefde voor roze komt wel goed!!. Heb 2 dochters die zelf roze gelijk uitzochten ( ik was anti).

   1. Ben nu 24 wkn. Willen geslacht niet weten. (Dus heb ik al 4 dekentjes gemaakt etc) beetje ouderwets en koppig. Hoe meer naar geslacht vragen hoe minder we het willen weten. Verrassing blijft verrassend!

 2. Zo leuk gedaan!! Erg origineel! En die lamp is prachtig! Misschien een idee om de boom dan blauw te doen? Zelfde kleur als de lamp…of wel groen en dan blauwe vogeltjes erin..hahahah…krijg gelijk inspiratie! Zal je niet verder van de wijs brengen! 🙂

  1. Haha nee, ik ga geen kleine details schilderen op de (groene) boom, er komen ook dingen (badcape, kledinghangers met kleding, knuffels e.d.) aan te hangen, dus een effen kleur is voldoende 🙂

   1. hahah..ik bedoelde ook als kleine hangertjes hoor..:) Vogelhangers 🙂 Misschien ook een idee om een babykamerlijn op te zetten! Ik heb nergens nog zo’n origineel babykamertje gezien!

 3. Heel lief ingericht ! En die Peppi Panda maakt t echt mooi af 🙂 Heel leuk bedacht om een deur op te leuken 🙂 ik ga ook een kijkje nemen op die shop!

  1. Ja moet je doen, ze hebben zoveel leuke en lieve deurdecoraties die meteen de kinderkamer opleuken! Niet alleen voor de kinderkamer trouwens, ook leuk voor een douchecabine of een grappige eye catcher in de keuken 🙂

 4. Wat ziet het er geweldig uit!! Heerlijk al die kleuren….ik moet mijn dochter (7 jr) haar kamer gaan doen (ben zelf behoorlijk creatief, het doet me pijn in mijn hard dat mijn muurschilderingen gaan verdwijnen). Anyway……ik wil binnenkort richting kringloopwinkel om meubels te shoppen en deze dan heerlijk te gaan pimpen. Vind jou style voor de babykamer geweldig, maar daar is zij denk ik nu net even te oud voor. Suggesties???? Wat ik me ook afvroeg……hoe heb je op die blauwe muur de kleurverloop voor elkaar gekregen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret