Watermeloen op een stokje

watermeloen op een stokje
Eigenlijk verdient deze snack geen post, omdat het immers geen ‘recept’ is, maar ik vond ‘m te leuk om niet te delen.
Afgelopen weekend hadden wij vrienden over de vloer tijdens de wedstrijd Nederland – Costa Rica en daar hoorde natuurlijk een tafel vol met hapjes bij. Iedereen had wat hartigs meegenomen en het leek mij daarom wel lekker om ook een schaal met iets fris te serveren.

Bij Albert Heijn waren afgelopen week de meloenen in de bonus, dus die had ik groot ingeslagen. Grappig: een van onze gasten had ook meloenen voor ons meegenomen! We hebben nu dus een meloenenoverschot en mijn volgers op Instagram gaan deze week een hoop meloen-experimenten voorbij zien komen.

Op Pinterest heb ik in het album ‘Funky Foodies‘ en ‘We all scream for icecream‘ al een flink aantal recepten voor smoothies, hapjes, ijsjes en snacks met meloenen verzameld.

party table

Voor deze frisse snack tijdens de wedstrijd, heb ik gewoon de meloen in partjes gesneden en in ieder stukje een insnede gemaakt met een aardappelmesje. Hier schuif je dan een ijsstokje in en tadaa: klaar is je fruitige snack! Omdat het op een ijsje lijkt, zullen kinderen vast ook enthousiast reageren. Alles ziet er immers toch leuker uit op een stokje?

[bctt tweet=”Steek een ijsstokje in een puntje watermeloen en tadaaa: party snack!”]

Mocht het de komende dagen nou flink gaan regenen (aargh: zomervakantie!) dan heb ik een leuk knutselwerkje gevonden om met Mika en het watermeloenoverschot te gaan doen. Hier zijn we vast uren zoet mee:

watermeloenhaai

Meer grappig eten voor kinderen vind je in mijn album ‘Foodies for kids‘.

Wij hebben de hele week watermeloenweek bij ons thuis, dus weet je leuke watermeloenfeitjes, recepten of tips? Deel ze dan gerust in de comments!

 

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Wil je eens per 2-3 weken een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en soms exclusieve winacties? Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE:


Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret