Walk-in Closet Inspiratie

walk in closet

Deze regenachtige herfstvakantie bracht ik een bezoekje aan het welbekende Zweedse woonwarenhuis, om wat inspiratie op te doen voor mijn zoon’s zelfstandige woonruimte én mijn nog te realiseren walk-in closet. Althans… ik dénk dat dit straks de bestemming gaat worden van zijn lege kamer hier in huis.

Walk-in closet of Home Office?

Mijn zoon had er gelukkig twee jaar geleden geen moeite mee, dat hij de kleinste kamer in dit nieuwe huis kreeg. In tegenstelling tot mijn nog jonge dochter, heeft hij bijvoorbeeld nauwelijks play dates hier thuis en buitenshuis een druk eigen leven zonder mij. Hij is hier dus bijna echt alleen maar om af en toe te eten, douchen en slapen.

tienerkamer voor en na

Stiekem vind ik zijn kleine en stoere tienerkamer de leukste ruimte in ons huis. Het doet me ook denken aan de kamers die ik zelf als student vroeger heb gehuurd en waar ik supergelukkige tijden heb gehad. We hebben zijn kamer praktisch en gezellig ingericht en gestyled, het is echt hélemaal zijn smaak en stijl en werkelijk alles past precies. Het is een gek idee dat deze kamer over een tijdje leeg zal zijn, ik bedoel… voor mijn gevoel smeerde ik vorige week nog boterhammetjes voor zijn lunchbox 😉 .

De emotionele dip zal ongetwijfeld nog gaan komen, maar ik probeer er ook praktisch en positief over na te denken. Zoals bijvoorbeeld met het brainstormen en inspiratie zoeken, voor wát ik straks met zijn lege kamer zal gaan doen. We hebben door onze verhuizing allemaal flink ingeleverd aan oppervlakte. Zo loop ik ieder seizoen te klungelen met dozen vol opgeslagen kleding, wegens gebrek aan kastruimte. Mijn enorme eettafel in het vorige huis, heb ik verruild voor een klein en rond exemplaar. Dit werkt een stuk minder prettig vanuit huis en voor mijn creatieve uitspattingen is eigenlijk al helemaal geen plek in de woonkamer.

Inrichten van een walk-in closet

Voor nu neig ik meer naar het realiseren van een walk-in closet in plaats van een home office, omdat ik denk dat het mij meer rust gaat geven als al mijn kleding, schoenen en accessoires netjes opgeruimd en mooi ge-displayed zijn. Dit gevoel werd eigenlijk wel bevestigd, tijdens mijn bezoekje aan de Zweedse showrooms deze week.

Het idee dat ik gewoon mijn kleedkamer in kan lopen en dat alles daar geordend (en uiteraard op kleur gesorteerd) hangt, maakt me blij. Ik denk dat ik er een mooi kleed ga neerleggen (wel zo lekker om op te staan, wanneer je aan het omkleden bent), een bijzettafel neerzet en het open kastsysteem zal uitlichten met led railspots, zodat alles goed tot zijn recht komt. Dit laatste is ook nodig uit praktisch oogpunt, want erg veel daglicht is er niet in deze kamer.

Met een walk-in closet in een aparte slaapkamer, zal ik ook veel ruimte overhouden op mijn kleine slaapkamer, wanneer daar de kledingkasten weg zijn:

Dat zal ook een heel ander gevoel van ruimtelijkheid gaan geven in dit leuke en kleine poppenhuis. Mijn slaapkamer is bijna af, nog maar een paar finishing touches en dan deel ik een blogpost met voor-en-na foto’s. Wil je niet zo lang wachten? Op Instagram kun je @hare_maristeit volgen voor mijn klusfoto’s en filmpjes: see you there!

Dit artikel is geschreven i.s.m. ledloket.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret