DIY idee: Tuintafel Betegelen

Volgens mij heb ik niet eerder een blogpost gedeeld over een DIY die ik NIET uitgevoerd heb 😉 . Maar dit idee om een tuintafel te betegelen vond ik zó leuk, dat ik ‘m toch even wilde delen. Misschien kan jij er wél mee aan de slag! Stuur me dan vooral ook een foto!

Inspiratie voor zelf tuinmeubels maken

Inmiddels ben ik aardig ver met het opknappen van mijn roze Palm Springs Inspired Barbie-tuin. En omdat ik deze zomer niet op vakantie ga, leek het mij leuk om in deze vakantie een groot DIY-project op te pakken in mijn tuin. Ik overwoog afgelopen lente om zelf een tuinbankje te maken van pallets, maar besloot uiteindelijk toch voor een minder massief en makkelijker te verplaatsen bankje te kiezen:

tuinbankje tuinkussens kees smit

Ook moet ik eerlijk bekennen dat ik best wel opzag tegen de klus om zelf met hout, zaag en boormachines in de weer te gaan. Mensen denken vaak dat ik superhandig ben, maar ik kan niet heel goed overweg met alle soorten gereedschap of elektra. Behangen en schilderen is meer mijn ding 😉 .
Ik ben nog steeds heel blij met dit nieuwe tuinbankje en hij staat te gek voor mijn roze schutting! Maar ik had nog steeds zin in een kleurrijk DIY-project en ging eens speuren op Pinterest, voor inspiratie om mijn tuinset te pimpen.

Tuinset pimpen

Nou is er niets mis met mijn tuinset, de stoelen zitten super comfy en de tafel is gemakkelijk schoon te houden: ik heb er al jaren plezier van!

Maar hij is wel saai grijs en ja: dit kun je pimpen met een leuk tafelkleed en een buitenkleed eronder maakt natuurlijk ook een groot verschil, maar toch… Ik had teveel vrije tijd en heel veel zin om te priegelen. Toen ik op Pinterest foto’s voorbij zag komen van gemozaïekte salontafels, bedacht ik: wáárom doe ik dit niet met mijn tuintafel!?

vensterbank betegelen

Met mijn betegelde vensterbanken in huis ben ik immers ook nog steeds ongelooflijk blij, het zijn stuk voor stuk allemaal échte eye catchers. En dus pakte ik mijn voorraadje gekleurde tegels erbij en heb ik even wat geprobeerd op de tuintafel:

tegels snijden

Ik werd meteen rete-enthousiast van dit plaatje: echt een aanvulling voor mijn Barbie-tuin en he-le-maal mij! Ik had bedacht om een Trespa plaat op maat te laten maken, die óver de ronde hoeken van mijn plastic tuintafel zouden reiken. Dit is makkelijker met tegelen én een fijnere ondergrond om op te lijmen.

Helemaal in mijn nopjes over dit idee, ging ik researchen naar tips en ervaringen voor buiten tegelen en toen raakte ik al wat minder enthousiast. Allereerst zijn de muurtegels die ik op voorraad heb niet geschikt voor dit outdoor project: vloertegels zijn beter bestand tegen bijvoorbeeld vrieskou en regen. Ook heb je andere lijm en voegsel nodig en… ik haakte af. Het idee voor Trespa platen kopen is wel blijven hangen in mijn hoofd, want ze zijn er in veel toffe kleuren en UV-bestendig. Een snelle en handige DIY dus om een saaie tuintafel een frisse make over te geven.

Overigens werkte het weer de afgelopen weken van deze zomervakantie ook niet echt mee om lekker buiten te DIY-en. Daarom heb ik een indoor projectje opgepakt waar ik inmiddels al heel veel uurtjes zoet mee ben geweest:

Op Instagram ( @hare_maristeit ) kun je in mijn stories de vorderingen volgen van mijn XL Gummibeer die ik beplak met 95371245 gouden kraaltjes. Ik heb nog niet besloten of ik ‘m Harry Haribo of Harrybo ga noemen: wordt vervolgd 😉 .

Dit artikel is geschreven i.s.m. Perlaplast

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret