Nieuw Tuinbankje

tuinbankje tuinkussens kees smit

Inmiddels ben ik al aardig ver met het opknappen van mijn nieuwe woning. In de rubriek ‘Interieur‘ op mijn site, kun je o.a. al de make overs vinden van het roze kleurvlak in mijn woonkamer en hoe ik mijn basic keuken een superleuke budget make over heb gegeven, door de kastjes ROZE en de radiator GOUD te lakken.

Barbie-tuin Under Construction

Deze fijne en kleurrijke vibe van mijn nieuwe huis, wilde ik natuurlijk ook doortrekken naar mijn tuin. En daar was het maar een érg saaie en grauwe boel…. In het afgelopen jaar heb ik veel reisjes en city trips gemaakt en daarom heb ik besloten om deze zomer lekker thuis te blijven. Gewoon fijn vakantie vieren in mijn eigen tuin en op de warmste dagen lekker naar het strand fietsen met een goedgevulde koeltas.

Dus toen dit voorjaar dan éindelijk het zonnetje begon te schijnen, ben ik meteen he-le-maal los gegaan met de tragisch saaie tegeltuin transformeren tot een Club Tropicana, waar wij hopelijk deze zomer nog heel veel ijsjes gaan eten in het zwembad.

Nieuw tuinbankje uitkiezen

Nu er een groot gedeelte van de tragische tegels vervangen is door (kunst-)gras en ik wat borders voor planten heb aangelegd, kreeg ik een beetje een idee van wat ik precies wilde qua tuinmeubelen.

tuinbankje tuinkussens kees smit

Ik heb één hoek van de tuin nu ingericht met een XL buitenkleed, waarop ik de tuintafel en stoelen heb gezet. Daar kunnen wij ’s avonds lekker eten onder de parasol of kan ik overdag met mijn laptop werken. Op het stukje terras bij mijn openslaande tuindeuren ben ik op het moment van schrijven bezig met schilderen en roze pampas-gras planten. Deze foto’s volgen nog, maar dit is een lekker beschut en schaduwrijk hoekje, waar ik ’s ochtends graag mijn eerste kop koffie drink of ’s avonds lekker een boek kan lezen.

Voor op het grote terras naast het grasveld (waarop het zwembad komt te staan), wilde ik nog een leuk tuinbankje en deze heb ik gekregen van Kees Smit. Ik had al een beetje in mijn hoofd wat voor een bankje ik het liefst wilde, zoals bijvoorbeeld geen enorme unit, maar een luchtig ogend tuinbankje dat makkelijk te verplaatsen is. Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik graag de boel nogal eens kan omgooien en veranderen 😉 .

tuinbankje tuinkussens kees smit

Retro tuinbankje van wicker (vlechtwerk)

De Intenso Napoli tuinbank is gemaakt van wicker (vlechtwerk) en was precies wat ik zocht. Hij is ook verkrijgbaar in het wit en in een naturel houtkleur. Ik koos voor de zwarte uitvoering, omdat dit tof afsteekt tegen mijn knalroze schutting en eveneens roze buitenkleed. Tuinmeubelen van wicker gecombineerd met een aluminium frame hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm. Het voordeel van aluminium is daarnaast ook dat het licht en sterk is én dat het niet kan roesten.

Het bankje heeft een retro-look en ronde vormen en dit zijn elementen die ook binnenshuis weer terugkomen. De tuinkussens zijn van Madison (ook gekregen van Kees Smit) en zijn heel toevallig precies dezelfde kleuren als de plantenpotjes aan de roze schutting. Mijn dochter en ik hebben al een hele middag samen op het bankje gechild met een stapeltje Donald Ducks en het bankje zit echt super comfy. Ik vind het allemaal zo leuk bij elkaar passen nu en wanneer ik de tuindeuren open heb, lijkt het net alsof mijn woonkamer een stuk groter is. Nu ga ik nog op zoek naar een leuk bijzettafeltje en voetenbankje voor dit chill-hoekje: to be continued!

Als je het leuk vindt om up to date te blijven van de klus-avonturen in mijn nieuwe huis en tuin, dan kun je mij volgen op Instagram ( @hare_maristeit ). See you there 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret