Tips & Tricks voor een Thema-Kinderfeestje

troetelberen kinderfeestje
Als jij ook kleine kinderen hebt, dan is de kans groot dat zij he-le-maal weg zijn van een specifieke tekenfilm, een bepaald voertuig of een beroep.
En als jouw kinderen enigszins op de mijne lijken, dan zijn ze ook al vroeg besmet met ’themafeestjes’ (want: gezien bij vriendjes of op school) en hebben ze dus wel eens specifieke wensen voor hun naderende verjaardag.

Het uitbundig vieren van een kinderverjaardag vind ik één van de belangrijkste dingen in de wereld en ik neem dit dus heel serieus. Eén dag in het jaar dat ALLES om jou draait en al je verjaardagswensen uitkomen.
Ok, misschien sla ik er soms een klein beetje in door, maar ik vind het niet veel moeite om te doen. Ik vind het ontzettend leuk om zo’n feestje voor te bereiden en de blik in hun ogen wanneer zij al die feestdecoraties zien, is voor mij echt onbetaalbaar.

Mijn nu driejarige dochter is momenteel helemaal in de ban van ‘Go Diego Go‘ en tettert al maanden aan mijn hoofd dat zij een verjaardagsfeestje wil met Diego-slingers en een Baby Jaguar Taart.
Het duurt nog ruim zeven maanden voordat ze vier kaarsjes mag uitblazen, dus ik ben benieuwd hoe vaak het door haar gewenste thema nog gewijzigd gaat worden. Ik voorzie zomaar dat ze toch liever een Frozen-feestje of een My Little Pony taart wenst 🙂

Je hoeft echt geen gediplomeerd stylist te zijn om een themafeestje te organiseren. Ook kun je het zo duur en uitgebreid invullen als je zelf wilt.
In de afgelopen jaren heb ik al kinderfeestjes gehost met thema’s als Super Mario, Cars, Fastfood, Umizoomi en de Troetelberen en ik heb ook niet voor alle feestjes alles uit de kast getrokken. Sommige jaren heb ik het mezelf namelijk ook wat makkelijker gemaakt.

Vandaag deel ik een aantal tips & tricks waar jullie hopelijk wat aan hebben, om ook eenvoudig en feestelijk een themafeestje voor kinderen aan te kleden!

Verdiep je in het thema

Is je kind fan van een bepaalde tekenfilm? Pak dan je notitieboek, bekijk een paar afleveringen en zoek er afbeeldingen van op het interwebs.
Maak ook een bord aan op Pinterest om daar al je leuke vondsten in op te slaan.
Volg je mij al op Pinterest trouwens? Nee? Moet je doen, is leuk: pinterest.com/haremaristeit

Sowieso is Pinterest je grootste vriend als je op zoek gaat naar inspiratie. Typ daar bijvoorbeeld eens de zoekopdracht ‘Diego Party‘ of ‘Care Bears Theme Party‘ en je bent waarschijnlijk drie uur driftig aan het pinnen.
Maar laat je vooral inspireren en niet intimideren door uitbundige en indrukwekkende Pinterestfoto’s.

 care bears party

Van veel populaire tekenfilms of thema’s (zoals bijvoorbeeld Brandweer of Prinsessen) kun je al veel kant en klare party stuff kopen bij Nederlandse webshops.
Met een slinger of gebaksbordjes waarop de tekenfilimheld afgebeeld staat zit je sowieso goed, maar het wordt een tikkeltje saai en eentonig om ALLES uit dezelfde serie te kopen.

Dus als je een beetje research hebt gedaan in het thema, ga je brainstormen over de sfeer. Bij ‘Go Diego Go‘ bijvoorbeeld, staat er iedere aflevering een ander wild dier centraal.
Het is dan dus superleuk om bijvoorbeeld ballonnen met een luipaardprint te kiezen of een tafelkleed in zebraprint. Dit geeft een veel leuker contrast en meer speelsheid, in plaats van alles te decoreren met Diego’s hoofd.
Is je kind gek van auto’s of werkvoertuigen? Kijk dan eens of je leuke accessoires kunt vinden of maken met verkeersborden of een snelwegprintje (maak witte strepen of een kruispunt op een zwart tafelkleed en je bent klaar!).

care bears theme party

Voor het Troetelberenfeestje van mijn dochter afgelopen lente, heb ik ook elementen uit de tekenfilm gebruikt.
Onder de Troetelberenslinger hing ik een tasselslinger met regenboogkleuren en ik koos voor bekers en servetten met wolkjes.
Van de webshop Confetti & Balloons had ik supertoffe gebaksbordjes gekregen in de vorm van regenboogjes. Deze heb ik niet alleen gebruikt voor het serveren van de Troetelberentaart, maar ik heb er ook een paar bij de slingers op de muur geplakt.

Het gouden stervormige bordje is van XENOS en de goudkleurige cijferballon is van HEMA.
De Troetelberenfeestmuts op bovenstaande foto, was een verrassing van het kinderdagverblijf. Mijn dochter had ook daar al wekenlang getetterd over haar Troetelberenfeestje en de leidsters hadden daarom deze speciale kroon voor haar gemaakt. Zo lief!

Zelf decoraties maken

Soms kun je pech hebben, wanneer er in het door jouw kind gekozen thema niet heel veel kant en klaar te koop is.
Die pech had ik, toen mijn zoon in 2010 zijn zinnen had gezet op een Umizoomi-feestje.
Deze tekenfilm was in die tijd niet heel lang in Nederland op de buis, maar lang genoeg voor mijn toen nog kleuterzoon om er helemaal van in de ban te zijn.

Op het interwebs heb ik niets geen slingers of servetjes kunnen vinden met afbeeldingen van Umizoomi’s en ik besloot dus zelf aan de slag te gaan met decoraties.
Via Google Images had ik wat afbeeldingen gevonden en uitgeprint. Beetje knippen en plakken, en je komt een heel eind:

umizoomi party
Umizoomi-rietjes!

umizoomi party
Umizoomi-bellenblaas traktaties en een Umizoomi-kroon!

umizoomi
Umizoomi-biertjes voor de volwassen gasten 😉

umizoomi-taart

Een vriendin die beter taarten kan bakken en decoreren dan ik, had voor mijn zoon een Umizoomi-taart gemaakt.
Een beetje research in de tekenfilm, leerde me dat de voornaamste thema’s ‘grafische vormen, kleuren en cijfers‘ zijn.
Daardoor kon ik heel eenvoudig de overige party decoraties afstemmen in felle kleuren, met veel ruitjes, driehoekjes en cijfers.

Keep it simple: Besteed dingen uit

Ik ben best wel creatief, maar geen profi koekenbakker.
Nou heb ik het geluk dat ik een vriendin heb die dit wel is, dus maakte @beescookiejar schitterende Troetelberenkoekjes voor mijn dochter’s Troetelberenfeestje:

   troetelberenkoekjes

Als je geen profi koekenbakker in je netwerk hebt, zoek dan even op taartenfora, vraag rond bij banketbakkers of doe een oproepje op Facebook: wedden dat je iemand vindt die koekjes kan maken in de vorm van een voetbal, brandweerhelm of ander gewenst thema?
Scheelt jou een hele hoop stress 🙂

Speaking of stressvrij: een toepasselijke taart serveren hoeft ook geen hogere wiskunde te zijn.

troetelberentaart
Voor mijn dochter’s Troetelberenfeestje, kocht ik online een Troetelberen-taarttopper en bestelde ik bij HEMA een Red Velvet Cake.
Beertje erop, regenboogdecoraties en: klaar! Geen druppeltje zweet, het kind was stikgelukkig en de taart was heerlijk!
Zie ook: Stressvrije Troetelberentaart

Kun je echt geen poppetje of toepasselijke taartdecoraties vinden?
Bestel dan bij HEMA een slagroomtaart of tompouces waar je een printje op laat afdrukken.
Easy does it 🙂

pokemon tompouces
Foto: Pokémon tompouces voor de verjaardag van mijn zoon. 

Confetti doet het ook altijd goed op een kinderfeestje. Deze kun je in verschillende formaten en kleuren kopen, maar ook heel makkelijk zelf maken met een perforator.
Stem de kleuren af op het thema en strooi ze over de tafel!

troetelberenfeestje

Bonustip! 
Print kleurplaten van het verjaardagsthema.
Wanneer de cadeautjes uitgepakt zijn en de spreekwoordelijke koek of verjaardagstaart op is, kunnen kinderen even rustig gaan zitten om te kleuren of knutselen.
Ook leuk: maak photo props van het thema en schiet leuke foto’s van je gasten met de props voor alle decoraties op de muur: een leuke herinnering voor later!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben!
Heb je nog vragen?
Stel ze in een reactie en ik beantwoord ze graag!

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @hare_maristeit in je foto.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

  1. Geweldige tips. Ik bleef aan het doorklikken, volgen en mijn enthousiasme groeit. Voor dochtertjes volgende verjaardag zie ik allerlei mogelijkheden ipv moeilijkheden. Dank!

  2. Ja top! De verjaardag van je kind is ook de bealngrijkste dag van de wereld Wat leuk dat je daar zo hard aan meewerkt.

    Ik ga je ook volgen op Pinterest. Wat een mooie fotoś!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret