Take That te gast bij Goor Draait Door

Take That Collage


In mijn vorige weekoverzicht op socials kondigde ik het al aan: ik had via de Dutch Take That Fanclub een V.I.P. kaartje gewonnen voor de opnames van het TV programma Goor Draait Door, waarbij Take That te gast zou zijn! Ik was door het dolle heen, want ik was in de jaren ’90 een heuse bakvis en zwaar verliefd op Mark Owen.

Kaartjes gewonnen voor Meet & Greet met Take That!

Het is me uiteindelijk ook nog gelukt om nog een kaartje te regelen voor mijn lieve vriendin. Zij had een klein jeugdtrauma opgelopen in 1996, bij hét grote afscheid van Take That in de show van Ivo Niehe. Een vriendin van haar zei dat als zij kaarten zou winnen, dat zij haar mee zou nemen. Toen ze vervolgens wonder boven wonder ook nog eens kaartjes had gewonnen, nam ze iemand anders mee…. Mijn vriendin was hier (uiteraard) helemaal kapot van. En de vriendschap was ook meteen over, for obvious reasons.

Ik beloofde vorige week plechtig dat ik haar wél echt meenam als ik kaartjes zou winnen. Dus dat was even schrikken, toen ik te horen kreeg dat ik maar één kaartje had gewonnen in plaats van twee… Ik ben een betere vriendin dan die chick uit 1996 (wat een B!tch!) en heb gelukkig dus nog een kaartje kunnen regelen voor de uitverkochte show: lang leve social media!

take that larissa collage


Fotocollage boven: mijn vriendin en ik in de rij bij het concert van Take That in 2007 in Ahoy, in 2011 in de Amsterdam Arena en gisteren in het publiek van Goor Draait Door.

Take That Mark Barbie

Gisteren op Throwback Thursday deelde ik al dat ik op mijn 14e smoorverliefd was op Mark en nu als 35-jarige in de auto stapte om hem dan eindelijk van dichtbij te gaan zien.

Take That prosecco

Ontvangst met Prosecco en cassis in de TV-studio’s van Endemol.

take that foyer

Volle bak in de foyer en veelal vrouwen van 35 jaar en ouder, ahum… Bij de receptie kreeg iedereen een verschillende kleur kaart, die bepaalde in welk vak je moest zitten. Bijzonder: terwijl mijn vriendin van haar Prosecco nipte, zagen we die griet (de B!tch!!!) voorbij lopen die haar in 1996 liet stikken met haar gewonnen Ivo Niehe kaarten. We hebben haar niet aangesproken, maar hoe ’toevallig’, nietwaar? Vergeven, maar niet vergeten 😉 .

Take That rijen in foyer

Links: de korte rij voor ons.
Rechts: de lange rij achter ons.

We hadden een goede plek dus, maar helaas ging het in de rij mis met mij. Omdat ik zwanger ben, word ik snel duizelig of benauwd als ik bijvoorbeeld een warme winkel binnenstap of in een volle bus of trein zit. Eén van mijn ergste nachtmerries werd werkelijkheid: ik ben flauwgevallen…. Hoe cliché, flauwvallen bijTake That!


Ik moest de rij uit en kreeg wat water en frisse lucht om bij te komen. Ik baalde er verschrikkelijk van, want we hadden zulke goede plekken! Maar zoals Johan Cruijff ooit zei: ‘ieder nadeel heeft z’n voordeel’ en de security bracht ons voorbij de rij (!!!) backstage mee om helemaal vooraan als eerste een plek toegewezen te krijgen… Het voelde een beetje gênant, maar het was wel fijn om dat laatste half uurtje even rustig in een koele ruimte te zitten wachten, in plaats van half platgedrukt met mijn bolle buik in die warme en drukke menigte.

Take That studio

Bij beide concerten waar we zijn geweest hadden we goede plekken helemaal vooraan (en heb ik zelfs Robbie nog aangeraakt: jeej!), maar toch was dit anders. Geen hoog podium, geen bombastisch concert, maar een rustige, relaxte en bijna intieme sfeer. Het was echt een beetje alsof we met z’n allen in een woonkamer zaten!

Take That Bank

Zo dichtbij DE bank waar Take That op ging zitten!

De publiekopwarmer legde ons uit waar we op moesten letten tijdens de opnames. Voordat de show van start ging, werden er eerst nog veel opnames van het publiek gemaakt: lachend, klappend, staande ovaties en meer ‘spontane’ acties m.b.v. een filmpje met funny home video’s. Ik denk dat wij wel een keer in beeld komen, want de camera heeft een paar keer op ons ingezoomd. Ook staat Gordon naast mij wanneer hij de trap afloopt en de kijkers gedag zegt bij aanvang van de show.

Take That pauze

Andere gasten in deze show waren Humberto Tan en Carlo Boszhard. Het was grappig om Humberto te horen vertellen over ‘de bevers’ en na afloop ’s avonds neer te strijken voor zijn Late Night Show, waarin hij verslag deed over zijn Beverexpeditie. Carlo vertelde kort over het gedoe rondom de rectificaties en de beschuldigingen over zijn vermeende ‘fraude’ bij het programma Maestro en over zijn open toekomst, nu bekend is gemaakt dat Irene en hij gaan stoppen met Life 4 U. Ook hebben Gordon, Humberto en Carlo een hilarisch filmpje gemaakt (waar ik nu niets over ga verklappen)!

Ik ben benieuwd naar de uitzending, tijdens de opnames werden er een aantal dingen opnieuw gedaan en ziet het er allemaal een stuk minder spontaan uit dan hoe het op TV overkomt.

Take That veraf

Hier kwamen we natuurlijk voor: Take That! Het is werkelijk bizar om de mannen (die ik toch al meer dan 20 jaar volg) in zo’n setting en van zo dichtbij te kunnen zien. Ik realiseerde door een aantal hysterische reacties om ons heen, dat wij ‘maar’ medium fans zijn, en dat er ook echt hardcore en die hard fanatieke fans zijn.

Natuurlijk werden er vragen gesteld over het vertrek van Jason. De mannen benadrukten dat er geen ruzies zijn, maar dat dingen nou eenmaal soms zo lopen en iemand zijn eigen pad moet kunnen volgen. Gary zei ook dat de formatie van Take That in de toekomst misschien wel weer opnieuw zou wijzigen, soms vier man, soms drie man en soms vijf man: who knows?

Take That dichtbij

Take That heeft niet ontkend, maar ook niet bevestigd, dat bij het 25-jarig jubileum in 2017 alle vijf de leden samen zouden komen. Ik hoop het wel, want daar wil ik (weer) bij zijn! Het publiek heeft een aantal vragen mogen stellen en één vrouw vroeg (en kreeg) een handtekening van Gary op haar arm om te laten tatoeëren.

Take That optreden

Tijdens de show zong Gordon samen met Take That het nummer How Deep Is Your Love en deze hit was natuurlijk een grote sfeermaker bij het publiek! Wij hebben uiteraard ook arm in arm en uit volle borst meegezongen. Aan het eind van de show gaf Take That nog een optreden met het nummer These Days van het onlangs uitgebrachte album ‘III’. Hier konden we ook helemaal vooraan staan, maar dit leek me (gezien het voorval in de rij een uur daarvoor…) niet zo verstandig. Maar we stonden dichtbij genoeg om alles meer dan goed te overzien.

Hierdoor ben ik stiekem ook een beetje minder verliefd geworden op Mark…. Ik zal altijd een zwak voor hem houden, maar ik denk dat het misschien niet altijd goed is om je idolen of jeugdliefdes in het echt te ontmoeten, het is een soort desillusie. Toch was het fantastisch om bij deze show aanwezig te zijn en ik vind het ook iets moois wat ik met mijn vriendin kan delen. Wij kenden elkaar niet toen we tieners waren, maar Take That is wel echt iets wat wij nu gemeen hebben en wat ons bindt. En in 2017 en in 2042 zijn we er gewoon weer samen bij. Front Row!

De uitzending van Take That bij Goor Draait Door is te zien op zaterdag 6 december om 22:00 op RTL 4. Laat het me vooral weten als je het (en ons!) gezien hebt 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

17 reacties

 1. Ja, hier ook een Take That fan, maar dat had ik al een keer verteld geloof ik.. Vervelend dat je flauw bent gevallen. 20 jaar later is er een andere rede om flauw te vallen bij een optreden 😉 Ik ga zaterdag zeker even kijken!

 2. Haha leuk! Take that is een beetje aan me voorbij gegaan. Ik was meer van de Backstreet Boys :/ Maar nooit echt die hard ofzo

 3. Wauw, ja hier nog zo een grote fan…..
  Wat vervelend dat je was flauwgevallen.
  Ik zal zeker kijken naar de uitzending.
  Super leuke foto’s van toen en nu 😉

  Fijne dag Xoxo

 4. Wat super dat je nog een kaartje kon regelen!! En..wat naar dat je flauwviel..altijd schrikken..:(
  Take that..heb er niks mee..ken ze en de muziek ook totaal niet..maar weet wel hoe het is om groot fan te zijn van iemand, dus helemaal WAUW dit!! Leuk verslag!!!!

   1. Nou toen ik 13 was, MEGA groot fan van FIVE..ook naar concert geweest in Ahoy…en oooo en was zo gaaf!! Dus ken het gevoel. 🙂
    Nu eigenlijk niet echt op die manier meer fan van iemand of een band..wel op de muziek van bijvoorbeeld Katie Melua, The Killers, Tracy Chapman…maar niet meer op die manier.

 5. Hier nog een blogger die erbij was gister. Leuk verslag! Ik zag idd dat je uit de rij liep. Gelukkig zat je uiteindelijk toch goed. Ik volg ze ook al ruim 20 jr en heb ze (en Rob) al heel vaak gezien. Het blijft een feestje. Je hebt mij absoluut niet horen gillen, maar ik ben wel naar voren gegaan toen Mark ons uitnodigde dat te doen 😉 Vond het top!

 6. Ja hier nog eentje, 34 en 90s TT-bakvis, represent :). Superleuk verslag en wat schrikken dat je niet goed werd in de rij… Ik heb in de 90s vooral heel veel leuke vriendinnen ontmoet bij het groepje TT-fans. Er was nog niet echt internet natuurlijk dus we schreven elkaar allemaal brieven en daar heb ik zulke leuke herinneringen aan. Met 1 groepje van 5 meiden ben ik toen ook naar Engeland gegaan en we hebben nu, 20 jaar later, nog steeds contact. Twee van ons waren er gisteren ook. Tv-shows en zo hoeft van mij niet meer zo, maar dat komt ook omdat ik dat in de 90s al wel gedaan heb en ik ook niet zo’n zin heb om vol in beeld te komen haha. Concerten vind ik nog wel heel leuk. Ik ga zaterdag zeker kijken, al vind ik Gordon superirritant. Ben wel benieuwd wat-ie ervan gemaakt heeft.

  1. Ja, het zijn de herinneringen en het bakvisgevoel vooral, de nostalgie! Ik heb ook echt iedere keer zo’n lol met Larissa als we elkaar appen omdat de mannen op TV zijn of als er hot news is (Jason die de groep verlaat, filmpjes van Robbie op YouTube e.d.). Dat blijft gewoon erg leuk om samen te delen, ook later als ze achter rollators lopen 😉

 7. Hoi,

  ik heb toen ik in de zaal zat over jou gehoord. Iemand vertelde me dat ‘de eerste al onderuit’ was gegaan. En nu lees ik je verhaal en kom ik erin voor! Ik ben de vrouw die een handtekening vroeg en kreeg. Het was echt a dream come true voor me. En, zoals ik had gezegd dat ik zou doen; ik heb hem vandaag laten tatoeëren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret