Boobies & Beha Perikelen

freya

Toen ik een tijdje geleden uitgenodigd werd voor een lingerie fitting, dacht ik: ‘Naaaaaah, laat dit maar over aan de skinny en piepjonge fashion bloggers, dit is NOT my scene’.

Totdat ik realiseerde dat ik juist wél de perfecte persoon hiervoor ben en ik waarschijnlijk ook wel een flink aantal lezers heb die zich met mijn Boobies & Beha perikelen kunnen identificeren.
Tenminste: dat hoop ik maar, anders sta ik nu virtueel mooi in mijn ondergoed…

Dat is een grapje met een knipoog, want ik heb toevallig nu dus ook VET mooi ondergoed met de perfecte pasvorm.
En over die pasvorm en die perfecte beha’s, daar heb ik dus wat leuke feitjes & FAILS over geleerd. Ik ben benieuwd of jullie dit wisten!

Interessante Feitjes & Foutjes over Boobies & Beha’s, die je waarschijnlijk nog niet wist!

Ik hoef er denk ik niet teveel over uit te wijden: een zwangerschap is een aanslag op je lijf.
Op een enkel Victoria Secrets topmodel na (b!tch*s.…) zijn er weinig vrouwen die na het voldragen van een zwangerschap en werpen van een kind zeggen: ‘Mijn lijf is er echt mooier en strakker van geworden!’.

De details zal ik achterwege laten, er wordt genoeg over geschreven en er is genoeg over bekend, denk ik.
Maar wisten jullie dit al:

De gemiddelde vrouw gebruikt maar actief 1,8 beha in haar leven. Dat wil zeggen, dat ook al heeft zij er tien in haar lingerielade liggen, ze gebruikt er maar 1,8 en waarschijnlijk is 1 daarvan een sportbeha. Hier ben ik dus hartstikke schuldig aan: ik bezat meer dan tien beha’s en wisselde er maar twee af. En ja: één daarvan was dus inderdaad een sportbeha.

Iedere vrouw zou vijf goed zittende beha’s (waaronder één sportbeha) in haar kast moeten hebben en deze regelmatig moeten afwisselen.

De gemiddelde vrouw koopt pas een nieuwe beha, wanneer haar favoriete beha kapot is. Negen van de tien keer is de rek er dan al maanden uit, maar wordt de beha pas vervangen wanneer er een bandje knapt of een beugel uitgeschoten is.

Een slechtzittende beha doet niets goed voor je lijf of zelfvertrouwen. Het kan snijden in je vlees (wat ook ontsierend zichtbaar is door je kleding), bandjes verschuiven en het biedt geen ondersteuning, waardoor je rug- of nekklachten kunt krijgen.

 De meeste vrouwen kopen standaard een beha met een te kleine cupmaat en te ruime omvang. Dit bleek ook bij de lingeriefitting waarvoor ik al mijn moed bij elkaar geraapt had (ja, ik ben gegaan!).
Vrijwel ALLE vrouwen waren in shock dat zij na het opmeten een smallere omvang (yay!) hadden en een grotere cupmaat. Hier was niet iedereen even blij mee trouwens.

Je cupmaat kan per merk of winkel verschillen en je zou dus altijd moeten passen. Dit is iets waar ik zelf een hekel aan heb en ik bestel beha’s ook wel regelmatig online. Soms neem ik dan zelfs genoegen met het feit dat ik zo’n beha loeistrak moet aansnoeren, terwijl dit dus niet zou moeten. Houd een zo krap mogelijke omvang aan en zoek voor de cupmaat zoveel mogelijk in de diepte, niet in de breedte.
Laat je eens opmeten in een lingeriezaak en je zal versteld staan van de uitkomst!

Veel vrouwen met wat grotere borsten maken vaak de fout door te kiezen voor beha’s met een padding, omdat ze denken dat dit meer ondersteuning biedt. Hier heb ik me zelf ook vaak schuldig aan gemaakt, maar zo’n beha doet dus niets voor je figuur, want het elastische materiaal verslapt snel als ze meer gewicht moeten dragen en de vorm van je borsten wordt er onder je outfit niet mooier op.

Dit is inderdaad iets wat ik aan den lijve ondervonden heb: onder strakke jurkjes droeg ik daarom dan ook eerder een sportbeha, wat natuurlijk niet zou moeten: die dingen zijn om in te sporten!
Bij de lingerie fitting heb ik beha’s van ogenschijnlijk (bedrieglijk) ‘dunne’ stofjes gepast. Die zou ik normaal gesproken niet uit een rekje pakken, maar wow: had ik het maar eerder geweten!

Ook als je niet zwanger bent geweest, is een vrouwenlichaam om de zoveel jaren onderhevig aan hormoonschommelingen. Net als je haar en huid, veranderen je borsten ook. Accepteer dit: it’s part of life.
Of laat er wat aan doen, als je dit niet kunt of wil accepteren. Dat kan natuurlijk ook.

Maar either way: accepteer dat je om de zoveel tijd dus flink moet puinruimen in je voorraad beha’s. Dit heb ik nu ook met pijn in mijn hart gedaan. Maar eerlijk is eerlijk: ik droeg ze niet meer.
Alles van voor en tijdens mijn zwangerschap past niet meer en doet niets goed voor mijn figuur of zelfvertrouwen. Waarom zou ik ze dan nog bewaren?

freya-beha

Ik ben uiteindelijk dus superblij dat ik mezelf over die drempel heb gesleept en tóch naar de lingerie fitting ben gegaan.
Wat blijkt uiteindelijk: er zijn maar weinig vrouwen écht zelfverzekerd over hun lijf en dan met name over de BBB-zones. In the end: we’re all the same, met al onze impefecties. En dan nog iets: we, women: we nag and bitch. Daar zouden we eens mee moeten stoppen…

Ik heb bij de lingerie fitting kennis mogen maken met het mooie lingeriemerk Freya, dat helemaal in mijn straatje past.
Niet alleen beschikt dit merk over zéér uiteenlopende maten (van cupmaat 60 B t/m 85 O!), maar ook nog eens over schitterende lingeriesetjes en badmode in opvallende kleuren en vrolijke printjes.

“Het is een misvatting dat je met een minder gangbare of grotere maat alleen maar kunt shoppen in de vleeskleurige sectie bij saaie warenhuizen.
De collectie van Freya bestaat namelijk uit vrolijke knalkleuren en is afgewerkt met mooie details, lintjes, kantjes, steentjes en hangertjes.”

Wat ook absoluut geen misvatting is: je voelt je beter in goed en mooi ondergoed. Ik had niet eens door dat ik eigenlijk best vaak verkeerde beha’s droeg. Ook merk ik nu echt een extreem verschil in mijn houding en kledingkeuzes de laatste tijd, ondanks dat ik nog steeds met mijn zwangerschapskilo’s worstel.
Die zijn oké (not really, ik wil ze wel kwijt), ik ben oké (YES. I. AM!), maar je goed voelen en de juiste ondersteuning en zelfvertrouwen hebben, dat is echt iets wat niet te onderschatten is.

En, nu even allemaal eerlijk zijn: klopt het dat jullie gemiddeld ook maar 1,8 beha dragen en afwisselen?
DO share!

Meer weten over het kiezen van de juiste beha?
Lees de tips voor een perfecte pasvorm van Freya!

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

44 reacties

 1. Handige tips!
  Goed artikel.
  Ik ken het merk dat jij in je artikel genoemd hebt.
  Bh’s van dat merk zitten super goed en het draagt fijn.
  Een warenhuis verkocht eerst dat merk.
  Helaas niet meer.

  Xoxo

 2. Hehe.. ik heb een bak (30cm3) vol met bh’s en eerlijk gezegd geen idee op hoeveel de teller nu staat. Hiervan zijn er overigens 6-8 die ik afwissel voor dagen waarop ik de deur uit moet EN ook 6-8 die ik alleen thuis draag. Is this weird? Well, even if it is, die 12-16 (oh, zo klinkt het ineens wel erg overdreven) zitten wel fijn.
  Heb overigens nog geen ervaring met preggers-boobies, maar als het zover is zal er een belletje rinkelen en zal ik dit artikel opzoeken!
  XO Renée (^_^)

  1. Haha nee hoor, jij behoort tot de kleine groep die het gemiddelde omhoog haalt en bent de droom van iedere lingerieverkoopster ?
   Dat afwisselen is juist supergoed en ook veel hygiënischer. Ik sluit me binnenkort aan bij het kleine percentage vrouwen dat ruim voldoende beha’s in haar kast heeft. Nu bezig met voorraadje aanleggen ?

 3. Freya is een fijn merk! Leuke kleurtjes inderdaad! Ik heb drie bh’s die ik vaak draag, maar het wordt wel weer tijd voor verversing, dus ik ga binnenkort maar weer eens naar Livera, de enige winkel (buiten poepiedure speciaalzaken) waar ik goed slaag! 🙂

 4. Hahaha wat erg want inderdaad een bak vol maar mijn twee favorietjes zijn de enige die daglicht zien. Ik vind alles tof om te shoppen, behalve lingerie of nog erger bikini’s ??.

 5. Ja, ik heb ook meerdere bh’s in de kast liggen en draag er altijd maar twee…. Ik moet nu een bikini gaan shoppen, minst leuke deel van shoppen….maar inderdaad er zijn echt leuke bh’s voor dames met grotere borsten, me included…. En het klopt echt, als je mooie lingerie draagt voel je je veel vrouwelijker!

  1. Ik had een lade vol met mooie lingerie, maar het paste niet goed meer en dan doet het ook niets meer voor je. Vond het alleen zo moeilijk om alles weg te doen!
   Maar nu ben ik weer blij ?
   En ik HAAT beha’s en bikini’s passen ?. Echt: HATEN! Ik heb nu ook een bikini nodig en heb er echt zo geen zin in ???

 6. Toen ik me voor het eerst liet opmeten bij de Hunkemoller op m’n 16e, ging ik van een 80B naar een 75E en later naar 75F, die allebei nooit helemaal goed zaten. De verkeerde bandwijdte denk ik achteraf, want ik draag nu 65H na mijn laatste fitting in een lingeriespeciaalzaak en die zit als gegoten. Nu ben ik 24 en weet zeker dat mijn lichaam als tiener niet dikker was dan nu. Ik kan het alle vrouwen daarom ook van harte aanraden om je jaarlijks op te laten meten bij een echte lingeriespeciaalzaak. Sinds ik de juiste maat draag heb ik geen last meer van m’n schouders, een ontzettende opluchting! Laat je niet afschrikken door de letters, een bh die past zit zoveel malen fijner en mooier! En het is helaas niet zo dat je je borsten kleiner kunt denken door een te kleine bh te blijven dragen haha.

  Een andere grote cupmaten aanrader is Curvy kate (verkrijgbaar via brastop.com). Op de Curvy Kate website kun je zelfs contact opnemen met de brawhisperer en zij kan op het oog de juiste bhmaat opmeten! Ik heb het uitgeprobeerd en ze had helemaal gelijk (ze zei 65H, liet me daarna opmeten en dat bleek te kloppen).

  Nog een andere tip voor grote bh’s als je geen lingeriespeciaalzaak in de buurt hebt: Lace-lingerie.nl 🙂

  1. “The Brawhisperer” ? geniaal! Goede tips, ik ga ze checken, thanks ❤
   En idd: niet laten afschrikken door nummers en lettertjes. Ik moest wel bijna hyperventileren bij de fitting (niet leuk om maten te horen), maar idd: het zit zoveel beter en nul, niks, nada, GEEN last van mijn rug of nek. Ik had na de bevalling geen zin om opnieuw te laten meten en zat te klooien met mijn beha’s van voor en tijdens de zwangerschap (te klein en te groot). Met als gevolg dus dat ik iedere avond snakte om dat ding uit te trekken. Nu geen last meer van en voel me veel beter, mooier en vrouwelijker ?
   Overigens heb ik ook begrepen dat veel merken tegenwoordig geen cup A meer hebben en dus starten vanaf B. En dubbel D wordt ook nauwelijks nog gebruikt, dus de maten E & F vallen eigenlijk best mee ?

 7. Ik heb drie bh’s waar ik regelmatig mee wissel, ook veelste weinig. Maar ik moet mij echt een keer goed laten opmeten. Want na het afvallen zitten ze nog wel aardig maar niet helemaal ideaal. En ik geef ook eerlijk toe dat ik ook een te grote sportbeha heb die ik nu als relaxbeha gebruik haha. Goed artikel Maris!

  1. Ook herkenbaar! Ik heb in de afgelopen jaren flink geschommeld in mijn gewicht, maar ook als ik mijn oude gewicht weer had bereikt, pasten mijn oude beha’s niet meer. Je boobs veranderen in de loop der jaren ?
   Regelmatig laten opmeten is dus wel iets wat ik vanaf nu ga doen, ondanks dat ik beha & bikini shoppen echt HAAT. Maar je voelt je zoveel beter in AL je kleding als je ondergoed goed zit!

 8. Ik gebruik wel meer dan 1.8 bh. En die sportversie gebruik ik wel echt alleen bij het sporten. Waarschijnlijk omdat ik die juist niet zo lekker vind zitten. Om de een of andere reden geef ik liever niet zoveel geld uit aan ondergoed terwijl dat eigenlijk best raar is. Goed dat je toch gegaan bent naar die fitting!

  1. Het zijn ook gewoon geen leuke uitgaven. Ik geef dat ook liever uit aan een jurkje of schoenen: iets dat je ZIET. Stom eigenlijk, want als je ondergoed niet lekker zit, voel je je ook minder gemakkelijk in dat mooie nieuwe jurkje of op die mooie heels. Daarnaast draag je het ook dagelijks. Dat jurkje gooi je waarschijnlijk eerder in de was dan je beha. Terwijl het dichter op je huid zit! Ik heb wat horrorfeitjes gehoord bij die fitting, die indruk hebben gemaakt 😉

 9. leuk dat je hier ook aandacht aan besteed 🙂 Zelf heb ik ook jaren met niet goed zittende (en inderdaad padded) bh’s gelopen! Ik heb ze zelf niet van Freya, maar van Primadonna en ben er ook superblij mee 🙂 Ik begon met 2 stuks en na een jaar (toch maar even beetje sparen want de krengen blijven duur haha) zit ik nu op 6 stuks 🙂 die ik na 2x dragen echt klaar leg voor de handwas. Volgende keer da tik in de zaak ben toch eens even vragen of ze ook Freya verkopen.. Al heeft Primadonna vooralsnog ook leuke printjes en leuke badmode 🙂

  Bedankt weer voor het leuke en vooral herkenbare artikel!

 10. Ik ben nu heel benieuwd hoe lang vrouwen gemiddeld per dag een beha aan hebben. Ik trek dit ding vrijwel meteen uit als ik thuis ben namelijk.

  Ik ben ook benieuwd hoeveel dagen een vrouw gemiddeld met dezelfde beha loopt voordat ie de was in gaat.

  Die 1,8 is herkenbaar 😉 Ik doe best veel moeite om de perfecte jeans te vinden en nog altijd weinig moeite voor goed underwear.

  1. Haha, ik heb al genoeg van mezelf blootgegeven, DIE informatie deel ik niet!
   En al helemaal niet tegen zo’n schoonmaakfreak met een wasmiddelenverslaving als jij 😉
   Maar wat je zegt over de perfecte jeans, heb ik met jurkjes. Ik heb echt een jurkjes-tic. Ik koop zoveel jurkjes… Maar het is eigenlijk idioot dat sommige jurkjes niet tot hun recht komen door het dragen van een verkeerde beha! Vroegâh dan hm, tegenwoordig heb ik mijn leven gebeterd.

 11. Ik ben al jaren trouw draagster van Marlies D. ;o). Ook een goeie pasvorm, maar inderdaad: alles begint met de waarheid weten over je omvang en cupmaat! Zodra je echt goed passende en mooie lingerie aanhebt, dan is het, vind ik dan haha, ook geen ondergoed meer maar echt lingerie. Groot verschil daarin :o). Ik heb jaren geleden inderdaad ook al gemerkt, dat je je mooi en vrouwelijk voelt als je mooie en goede lingerie draagt! Wel onwijs stoer dat je erheen gegaan bent, btw! Achteraf fijn, vooraf een hele hoge drempel :o).

  1. Dat was zeker een drempel 😉 Maar heb er absoluut geen spijt van en het is zeker waar dat het niet uitmaakt wat voor kleding je draagt, als je ondergoed (ehm, ik bedoel: lingerie) maar goed zit!

 12. hahaha 🙂
  Ik ben gek op lingerie en als het aan mij en mijn portomonee lag zou ik om de 2 maanden een nieuwe bh kopen. Mijn favoriete winkeltje zit in Leiden aan de Rijn. Gerund door een super leuke dame :).
  Maar jammer genoeg maak ik me ook schuldig aan t feit dat ik mijn oude bh’s te lang door draag. Zucht, maar zo verliefd op ze.
  Ik heb meer dan 5 bh’s en ik wissel wel vaak af.
  Maar misschien zou ik toch even mijn borsten en omvang moeten laten opmeten. Ieeeeeeeehhhhhh Afijn jouw artikel maakt me wel duidelijk dat ik weer even bij “Pretty Girl” langs moet <3

 13. Ik haat bh’s passen, of eigenlijk moet ik zeggen haatte. Want sinds ik een speciaalzaak in de buurt heb ontdekt is het een soort nieuwe verslaving geworden. I love it! Heb meerdere goeie bh’s en wissel regelmatig af. Vind ze alleen zo duur! 🙁 maar ben altijd blij als ik weer met een nieuw setje de winkel uitloop

  1. Ja, goede beha’s met de juiste pasvorm zijn niet altijd goedkoop en ik vind het ook geen leuke uitgave. Ik koop liever een leuk jurkje. Maar tegelijkertijd is het ook weer onbetaalbaar. Want een mooi jurkje aantrekken en daaronder een beha dragen waarmee je jurk/figuur niet tot zijn recht komt, is echt not done 🙂

 14. Ik heb een een grote la vol aan bh’s waar ik inderdaad maar 3 van draag, maar daar zit geen sportbh meer bij (omdat ik door ziekte niet meer kan sporten). Het zijn alleen maar push-ups, omdat ik na mijn 2 bevallingen niks heb overgehouden. Ik zal maar eens vaker wisselen.

 15. Ik heb er zo’n stuk of 4 die ik regelmatig met elkaar afwisselen en dan nog 2 sportbeha’s voor op de koersfiets, maar er liggen er zeker nog 4 gewone beha’s in mijn kast die ik maar 1 keer per jaar of zo aantrek…

 16. Interessant stuk! Ik wisselde af tussen iets van 3 bh’s, maar in New York heb ik allemaal nieuwe gekocht en nu wissel ik af tussen 5 ofzo. Ik koop niet graag bh’s en doe dat dus ook bijna nooit. Mijn maat is bijna nooit te krijgen en echt goed zitten doet het dan ook bijna nooit. Ook het merk dat je opnoemt gaat vanaf B dus ook daar kan ik niets mee. Hoop dat daar ooit nog eens verandering in gaat komen 🙂

  1. Ik weet niet of de maten die je in New York hebt gekocht erg verschillen van die in NL, maar wellicht loont het om als je weer eens voet op onze bodem zet, je eens te laten opmeten 🙂
   Ik heb begrepen dat de ‘oude maat A’ de nieuwe ‘B’ is en dat ‘Dubbel D’ nu ‘E’ is. Dus er is wel veel veranderd in het ehm, heuvellandschap 😉
   Mijn cupmaat verschilt ook echt per merk en winkel trouwens. En over mijn confectiemaat in sommige landen wil ik het niet eens hebben trouwens. Shoppen in Parijs en Istanbul (petite/niet lange vrouwen) was niet goed voor mijn zelfvertrouwen 🙁

   1. Haha is het niet midden in de nacht bij jou 😛 Laten opmeten is wel een goed idee. Al moet ik zeggen dat ik altijd als ik bh’s ga passen (echt eens in de twee jaar ofzo) ook cup B probeer, in New York ook, maar is altijd te groot. Omdat ik echt nieuwe nodig had heb ik eerder ook in Colombia rondgekeken. Honderden bh’s, letterlijk, en geen één in cup A. Dus B maar proberen, een stuk of 10 en niets paste. Veel te groot. Echt dat is té frustrerend. Dan laat ik het maar zitten 🙂

    1. Haha, ja klopt: ik ga zo naar bed 😉
     Ik ben niet bekend met de maten in Colombia. Maar ik kreeg wat Amerikaanse babykleding cadeau voor mijn dochter en die maten komen echt NIET overeen met de Nederlandse maten. Volgens mij komt de Amerikaanse maat S redelijk overeen met onze maat L 😉
     Een rompertje dat volgens hunnie geschikt was voor 3-6 maanden, daar verzuipt ze nu (10 maanden) alsnog in haha

 17. Oei, redelijk confronterend?. Eén huidkleurige en één zwarte Bh en een niet goed passende sportbh. Om dan maar meteen Nesrin haar vraag te beantwoorden: die gaan met regelmaat mee in de was, maar natuurlijk nooit vaak genoeg. Voel me wel een viezerik nu ik dit zo schrijf?
  Mijn BHprobleem is omvang en cup. Omvang 90 of 95 en cup F. Hier zijn zo weinig BH’s in te vinden. Leuke, vrolijk gekleurde BH’s is 20kilo geleden. Soms pas ik wel 20 bh’s en zit er één goed. Heel frustrerend. Daarom ga ik ook pas nieuwe kopen als de vorige kapot is? Wellicht zou ik naar een speciaalzaak moeten gaan. Maar die zijn vaak weer zooo duur. Die twee die ik heb zijn trouwens wel recent en de goede pasvorm. Dat dan weer wel?

  1. Thanks Floor 😉 Ik vroeg het mij af omdat ik niet weet wat “de regel” hierin is. Ik trek na twee dagen een schone beha aan en mijn sportbeha gaat na elke work-out de was in.
   Zo vervelend dat bh’s in jouw zo duur zijn.

 18. Grappige weetjes, enkele nog onbekend. Dat van die 1,8 is eigenijk heel herkenbaar, al kwam ik daar pas achter toen ik het las. Nooit bij stilgestaan maar toch is het zo haha 😉

 19. *kuch* ik heb er denk ik – serieus – een stuk of dertig? Bij elkaar gesprokkeld in de loop der jaren bij – inderdaad – Victoria’s Secret in New York, Intimissimi in Rome, Tezenis in Rome en voor de rest bij verschillende winkels in Nederland. Heel eerlijk? Ik draag bijna alleen die van Victoria’s Secret (wel met padding trouwens. Oh nee, niet allemaal) en die van Hunkemöller. Zowel bij Hunkemöller als Victoria’s Secret heb ik mijn maten laten opmeten. De rest van de bh’s? Waar trouwens ook retedure dingen tussen zitten van de Bijenkorf. Allerlei dure merken in de uitverkoop gescoord. Draag ik eigenlijk niet. Ik vermoed dat ik er tien regelmatig draag. BH’s staan op mijn KonMari-lijstje om uit te zoeken. De losse onderbroekjes heb ik al gehad. Ik durf niet te zeggen hoeveel ik er nog heb overgehouden (want direct dat ik de verschrikkelijke, lelijke, te oude broekjes heb weg gedaan. Heb ik er natuurlijk weer een fiks aantal bijgekocht).

  1. Natuurlijk heb je dat gedaan. Lijkt mij logisch. Zou ik ook doen.
   Ik heb deze week HEEL VEEL ondergoed weggegooid. Dus tijd om te shoppen 🙂
   De 1,8 klopt dan misschien niet, maar verhoudingsgewijs draag jij ook maar een derde van je voorraad!

 20. Mooie bh. Hier thuis worden mijn bh-s overigens niet alleen door mij gedragen ;). De tweebies doen mij wel eens na en dan ligt mn hele lingerie verzameling door de kamer hahaha. Ik ben overigens totaal helemaal weg van Marie-Jo. Past perfect, zit geweldig. En de avero is mn lievelings!

 21. Oh jee, ik moet ook een voorraad aan gaan leggen.
  Maar ik vind het heel lastig om bh’s te kopen, ook al ga ik naar een lingerie-zaak. Ik denk dat ik het juiste merk nog niet heb gevonden.

  1. Misschien is het geen kwestie van een merk, maar ook het model? Ik heb nu een model/materiaal waar ik eerder nooit naar had gekeken of dat ik nog nooit had gepast. Bij mijn volgende shopping expedities ga ik hier beter op letten. Kan dus zelf nog niet beoordelen of het ook merkgerelateerd is 🙂 Maarrrrrrrr, eerlijk is eerlijk: mijn nieuwe beha van Freya is wel echt merkbaar van een betere kwaliteit dan de ehm… goedkopere dingetjes die ik wel eens scoorde bij ‘gewone winkels’.

 22. Lastige keuze om wel of niet naar een lingerie fitting te gaan, ik zou me schamen voor mijn lijf.
  Het is een prachtige set en even zoeken op internet leerde me dat er veel mooie sets zijn van dit merk! Super! De prijs is iets wat mij iets tegenstaat, ik vind het vrij kostbaar.

  Zelf heb ik graag het huismerk van Hunkemoller, die zijn wat betaalbaarder en zitten erg goed bij mij. Heb zelf zes bh’s op dit moment. Meer als ik tot een half jaar geleden had ik misschien twee goed zitten beha’s.

  Ik trek het gemiddelde dus een klein stukje omhoog 😉

  1. Ik voelde me ook niet op mijn gemak hoor, was echt een hoge drempel voor mij. Uiteindelijk dus wel blij dat ik gegaan ben en nieuwe inzichten heb gekregen!
   Freya is inderdaad niet goedkoop en ik gaf eerder ook liever niet zoveel geld aan een beha uit. Terwijl ik dat dus wel moeiteloos neer kan leggen voor een mooi jurkje. Dat ik dan vervolgens niet meer draag omdat ik geen goede beha heb om eronder te dragen 😉
   Bij Hunkemoller ga ik binnenkort eens passen. De modellen die ik tot nu toe hier heb gekocht waren binnen no time vervormd of zaten niet lekker meer. Dus met mijn nieuwe opgedane kennis over mijn maten en welke modellen en materialen het best werken voor mijn figuur, ga ik weer vol goede moed de ellende van pashokjes tegemoet 😉

 23. Oei, ja inderdaad als je dan bovenkleding niet draagt omdat er slechte lingerie onder zit dat werkt ook niet! Voor deze bedragen koop ik ook geen jurkje, dat scheelt al iets 😉
  Vind wel dat het in de winkel, ook bij Hunkemoller erg scheelt wie je helpt… niet iedereen heeft er verstand van. In Wageningen is één dame die ik echt vertrouw en het klopt ook eigenlijk altijd wel. Maar het blijft lastig!

  Ben benieuwd hoe het je vergaat!

 24. Er liggen zo’n 10 bh’s hier in mijn lingeriela waarvan ik er 6 elke week draag. Na 1 dag dragen doe ik ze in de was. Mijn cupmaat is gruwelijk (vind ik zelf) 80H. Het enige merk en model dat mij goed zit is Deauville van PrimaDonna. Ik heb uren in lingeriewinkels doorgebracht voordat ik deze eindelijk vond. Ik draag niets anders meer, zelfs mijn bikini is van PrimaDonna. Oke, ze kosten een bak geld (bijna 100 euro per stuk, nog zonder onderbroekje) maar ik heb het ervoor over. Een goed zittende bh is voor mij nu eenmaal het startpunt van mijn kleding. Zoals mijn moeder vroeger zei: als je bh slecht zit, kan je nog zo’n mooie jurk aan hebben, het lijkt dan toch of je een vuilniszak aan hebt. Dus ga ik 2 keer per jaar (vakantiegeld en 13e maand) naar mijn lingeriewinkel om een nieuw setje te halen. En echt, het zijn cadeautjes voor mezelf inmiddels 😀

 25. Ja! Totally. Ik heb 1 lievelings. En 1 die im best nog zou willen dragen maar ook na 10x dichtnaaien steekt nog steeds de beugel eruit. En die sportbh, ja das waar. Maar draag nog liever m’n lievelingsbh tijdens het sporten en die was ik dan altijd gelijk zodat ik hem morgen weer aan kan. Haha! Geinige feitjes, meeste wist ik inderdaad niet. Zoals die 1,8. Ben wel blij dat ik dus niet de enige ben.

 26. Eigenlijk niet! Ik heb er echt een heleboel en die wissel ik ook elke dag (ok, of elke twee dagen soms) af. Ik heb wel vaak een BH gekocht die dan achteraf toch niet lekker bleek te zitten en dat ‘ie dan maanden in mijn kast heeft liggen wachten totdat ik toch besloot dat comfortabel zitten belangrijker is dan dat het er leuk uit ziet om ze vervolgens toch weg te gooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret