De Mexicaanse keuken is favoriet bij ons thuis en ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten. In de Allerhande spotte ik deze pitaburger met avocado en een frisse maïs-paprikasalade. Ik heb het meteen dezelfde week nog bereid en het maar een ietsiepietsie klein beetje naar eigen smaak aangepast.
Wij vonden de salsasaus ook echt superlekker, dit ga ik vaker op deze manier maken! We hadden wat over en dit was fijn om nacho’s in te dippen.
Deze maaltijd staat trouwens binnen 15 minuten op tafel en dat is óók iets wat ik erg kan waarderen aan een recept 🙂
Ingrediënten voor 4 personen
– 1 zak puntpaprikamix
– half bakje bieslook (à 25 gram)
– 125 gram romaatjes
– 1 pot salsa mild (300 gram)
– 1 blik maïskorrels (300 gram, uitgelekt)
– 2 el olijfolie frisse citroen
– 4 magere grillburgers
– 4 pitabroodjes
– 1 eetrijpe avocado
– grillpan
– optioneel: ik heb zelf nog tacokruiden toegevoegd en er nacho’s (naturel) met cheddarkaas bij geserveerd.
How To
1. Snijd de steelaanzet van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen of reepjes. Snijd de bieslook fijn. Snijd de romaatjes in partjes en meng met de milde salsa en de helft van de bieslook. Als je net als ik ook nacho’s erbij wilt serveren, verwarm dan nu alvast de oven op 200 graden.
2. Meng de paprika met de maïs, de rest van de bieslook en de olijfolie. Breng op smaak met een snufje peper en eventueel zout. Zet de salade apart.
3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 5 minuten en keer halverwege. Ik heb een snufje tacokruiden over de burgers gestrooid voor een extra Mexicaans smaakje.
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
[bctt tweet=”Recept voor Mexicaanse burger met avocado, salsa en maïssalade!”]
5. Doe de nacho’s in een ovenschaal, beleg deze met plakjes cheddar en stop 5 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Snijd de broodjes open. Beleg met een burger, verdeel de avocado erover en schep er twee eetlepels salsa op. Serveer met de maïs-paprikasalade en de rest van de salsa.
Het gekleurde servies op mijn foto’s is van het Deense merk RICE. Het tafelzeil en het gekleurde mandje waar de nacho’s in zitten, komen uit de webshop van Kitsch Kitchen.
Ga je deze burger en salade ook maken? Deel er dan een foto van op mijn Facebookpagina, tweet ‘m naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂
Wil je eens per 1-2 weken een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve winacties? Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE!
2 reacties
Wat ziet dat gerecht er heerlijk uit.
Leuk in het vrolijk gekleurde servies.
Xoxo
Ziet er erg lekker uit, erg leuk ook met al de kleurtjes op tafel!