Kijktip: 3e seizoen ‘La Casa de Papel’ start binnenkort!

la casa de papel

In april 2018 deelde ik een superenthousiast review over de eerste twee seizoenen van La Casa de Papel.
Dat review sloot ik af met: ‘Ik hoop dat er niet nog een derde seizoen komt’ uit angst dat het te veel uitgemolken zou worden.

Daar ben ik namelijk altijd een beetje bang voor, met series die steengoed of retespannend zijn: dat het zó lang doorgaat dat het zijn magie verliest.
Ik ervaarde dit spijtig genoeg met series zoals Dexter, Greys Anatomy, Prison Break en Friends. Soms is het beter om te stoppen op een hoogtepunt. Vind ik.

Maar er is nu definitief bekend gemaakt dat het derde seizoen van La Casa de Papel binnenkort gaat starten en… natúúrlijk ga ik kijken!

DISCLAIMERS!

1) Deze aankondiging over La Casa de Papel seizoen 3 bevat géén spoilers uit seizoen 1 & 2. Dus als je deze nog niet hebt gezien kun je veilig verder lezen.

2) Dit artikel betreft een samenwerking met KPN. Je favoriete Netflix series bingewatchen via interactieve TV van KPN of op de Galaxy S10 van KPN is namelijk superrelaxt.

3) Op bovenstaande foto heb ik braaf drie koekjes op een schoteltje gelegd. Staat leuk op een foto.
Maar in het echte leven snaai ik tijdens een spannende serie uiteraard een héél pak koekjes leeg. Op de foto zie je ook een grote beker Chai Tea Latte. Hoe ik dit drankje bereid kun je HIER lezen.

Waar gaat ‘La Casa de Papel’ over?

Deze Netflix serie gaat over een bij elkaar geraapt zootje dieven. Zij hebben als doel om 2,4 miljard euro te stelen uit de Koninklijke Munt van Spanje (enigszins vergelijkbaar met De Nederlandsche Bank).

Voor deze diefstal laten zij zich samen met een groep van 67 gijzelaars opsluiten in het zwaarbeveiligde pand. Wat deze overval anders maakt dan alle eerdere inbraken, is niet om geld te stelen maar om het zelf te drukken.

De gijzelnemers hebben van buitenaf contact met ‘El Professor’ die lang bezig is geweest met het maken van dit plan en achter de schermen de politie manipuleert.

Geen enkele aflevering van La Casa de Papel is saai. Er gebeurt veel, de serie zit vol met adrenaline en verrassingen, goede acteurs en ook de nodige actie.

Zoals beloofd deel ik geen spoilers, maar ik vond het einde van seizoen 2 toch wel redelijk bevredigend en gesloten.
En ondanks dat ik vind dat goede series op hun hoogtepunt moeten stoppen, ga ik natúúrlijk het derde seizoen ook kijken!

Hieronder een trailer van La Casa de Papel’s 3e seizoen, dat vanaf 19 juli onder andere te zien is op Netflix bij KPN.
Onderstaand filmpje wil je dus NIET aanklikken als je seizoen 1 & 2 nog niet hebt gezien:

Als je de vorige seizoenen al wel hebt gezien, dan zie je in deze trailer dat er een andere insteek en verhaallijn is, die wel goed aan lijkt te sluiten op het einde van seizoen 2. Ik ben benieuwd!
En ik ben wéér verliefd op het kapsel van hoofdrolspeelster Úrsula Corberó (Tokio).

Netflixen op TV of Telefoon?

Zelf heb ik niet echt een voorkeur voor het kijken van series op TV of op mijn telefoon. Het ligt er gewoon aan in wat voor mood ik ben.

Soms vind ik het fijn om met een lekker drankje, iets te snaaien en een breiwerk op de bank naar iets te kijken.
Maar soms lig ik weer liever opgekruld in bed en bingewatch ik op mijn telefoon (of de kindertablet van mijn dochter) aflevering na aflevering na aflevering, totdat Netflix vraagt of ik nog wakker ben.
Het is jammer dat ik geen ligbad heb, anders zou ik hier uren in liggen met een serietje.

TIP!

Kijk je ook graag series op je smartphone?
De Galaxy S10 van KPN beschikt over een Cinematic Infinity Display waardoor je jouw favoriete films en series met hoge kwaliteit kan bekijken.

Er is trouwens nóg een reden waarom ik zin heb om het derde seizoen van La Casa de Papel te kijken.
Een paar maanden geleden ben ik namelijk begonnen met het leren van de Spaanse taal 🙂

Ik kan inmiddels wat basic zinnetjes brabbelen en daar had ik best wat aan, toen ik vorige maand in Spanje was.
Een taxi regelen en een treinkaartje kopen ging me redelijk af in het Spaans. Ook snapte ik vaak de helft van een menukaart en kon ik half Engels-Spaans een bestelling plaatsen in een restaurant.

TIP!

Via de gratis app Duolingo kun je op een heel laagdrempelige + leuke manier nieuwe talen leren!

Via deze app leerde ik dus fijne basics, maar het is natuurlijk wel een tikkeltje braaf. Er is overigens niets mis met braaf.
Maar ik heb stiekem wel zin om wat nieuwe Spaanse scheldwoorden en straattaal te leren 😉

Hebben jullie de eerste twee seizoenen van La Casa de Papel gekeken en gaan jullie het derde seizoen kijken?
Wat zijn jullie verwachtingen?
Laat het weten in een reactie!

Bekijk HIER alle films & series die ik heb besproken op mijn blog.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Wat een leuk nieuws! Ik wist helemaal niet dat er nog een seizoen zou komen. Overigens kijk ik het altijd in de trein 🙂

  2. Ben net van de week begonnen met het eerste seizoen. Loop een beetje achter want dus ook pas net aan de Netflix maar dit kon ik me herinneren van een eerdere review van je dus daar maar mee begonnen. Gisteravond in bed met de laptop 3 afleveringen gekeken. Ik ben fan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret