Grote Houtstraat in Haarlem

Mijn woonplaats Haarlem staat al jaren bovenaan de lijsten van ‘Leukste winkelsteden in Nederland‘. Dat snap ik wel, want het prachtige monumentale centrum heeft ontzettend veel sfeer.
Met name in de pittoreske zijstraatjes, vind je de meest bijzondere en unieke kleine concept stores.

In de weekenden mijd ik het centrum het liefst, want dan is het er loeidruk met dagjesmensen en toeristen. Alleen voor verse bloemen of kaas, ga ik op zaterdagochtend wel eens naar de Grote Markt.
De Grote Houtstraat (je weet wel, van het Monopoly spel) is de beroemdste straat van Haarlem, maar stiekem niet heel erg bijzonder. Wel qua uitstraling, maar niet qua winkelaanbod.
Je vindt er namelijk vooral de bekende grote ketens zoals in iedere andere grote(re) stad. Maar minimaal één keer per week, loop ik hier wel op een rustige doordeweekse middag doorheen.

Nog een leuk weetje naast het Monololy-feitje: ik woonde zestien jaar geleden in de Grote Houtstraat boven een winkel, toen mijn zoon geboren werd.
Dat was superhandig toen hij nog in een draagzak pastte. Een kinderwagen in-en-uit elkaar klappen in zo’n smalle gang en de hoge trappen afsjouwen was minder fijn 😉

Een sfeerimpressie van mijn favoriete stukje van de Grote Houtstraat:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)

Mijn vaste rondje in de Grote Houtstraat

Zelf woon ik nét buiten het centrum, ik fiets er in minder dan 10 minuten naartoe.
Aan het einde van de Grote Houtstraat, parkeren mijn dochter en ik altijd onze roze fietsen, die je in bovenstaand filmpje voorbij zag komen.
Onze laatste stop is namelijk altijd de Albert Heijn, dus wel zo handig dat onze fietsen dan al voor de deur staan en ik de zware tassen niet nog de hele winkelstraat door hoef te sjouwen.
Zij winkelt daar altijd met een kinderwinkelwagentje en vervoert haar boodschappen dan in haar eigen fietskratje: so cute!
Bij deze Appie koop ik altijd producten die bij mijn eigen buurtsuper vaak niet voorradig zijn. Zo heeft AH bijvoorbeeld  kokos-chocolade-vlokken van eigen merk, waar mijn dochter gek op is. Dit moet dus regelmatig aangevuld worden 🙂

Mijn eerste stop is altijd het postkantoor tegenover de AH.
Ik ontvang, retourneer en verstuur zelf regelmatig pakketjes en ik vind dit een fijn, groot en overzichtelijk postkantoor waar prettige mensen werken.

Naast de Appie zit de Handy Man, waar ik vaker kom dan ik zou willen. Maar sinds mijn verhuizing dit jaar heb ik nou eenmaal vaak stomme en praktische dingen nodig 🙂
Een stukje verderop zit ThePhoneLab, waar wij op uitnodiging zijn langs geweest om te proberen een telefoon kapot te gooien.
Daarover zometeen meer, maar ThePhoneLab is voor Haarlemmers een fijn adresje om je telefoon te laten repareren, terwijl je snel even je boodschappen doet.

Naast The Phone Lab, vind je mijn favoriete knutselwinkel Pipoos. Hier koop ik regelmatig verf en andere materialen voor onze 931 hobby’s.
Tegenover Pipoos zit de Zeeman, die wij al jarenlang ‘De Elsa Winkel‘ noemen. Mijn dochter noemde dit zo (vanwege het grote Frozen-assortiment) toen ze net kon praten en ik heb haar nooit verbeterd.
Hier kom ik met twee kinderen in de groei ook regelmatig, zoals nu met deze seizoenswissel. Ik vind het een superfijne winkel om lekker low budget sokken, ondergoed en leggings te scoren. En ja: als mijn diva erbij is, gaat er meestal ook wel iets van een Elsa-haarbandje mee naar huis.

Wanneer je de Zeeman uitloopt, komt de heerlijke geur van de gebakskraam je tegemoet. Moeilijk om te weerstaan en dit lukt mij vaak ook niet als ik bij de bloemenkraam ernaast moet wachten op mijn beurt.
De Grote Houtstraat gaat nog véél verder door, maar meestal is dit voor mij wel het eindpunt voor mijn wekelijkse snelle rondje boodschappen en must haves.

HIER lees je meer blogposts van mij over Haarlem. Check ook het hoogtepunt Haarlem Tips op mijn Instagram-feed.
Kom je een dagje winkelen of zoek je een leuke plek om te overnachten?
Op de site van Haarlem City Blog vind je héél veel leuke tips!

Telefoon kapot gooien bij ThePhoneLab in Haarlem

Toen ik mijn dochter vertelde dat ik voor mijn werk naar een telefoonwinkel mocht gaan en proberen het scherm kapot te gooien, wilde zij natuurlijk mee.
Het blijft altijd grappig als ouders van haar vriendjes of haar nieuwe juf aan mij vragen wat ik voor werk doe. ‘Van je dochter begreep ik dat je taarten bakt, maar ook meubels schildert en ehm… telefoons kapot gooit of zo…?’
Tja, dat omvat het wel een beetje 🙂
Ze heeft in ieder geval vaak wat leuks te vertellen ’s ochtends in het kringgesprek.

ThePhoneLab nodigde ons uit om hun speciale beschermlaag te komen testen in de winkel. Ze bestaan namelijk bijna 3 jaar en hebben net hun 10.000e telefoon gerepareerd: reden voor een haag ballonnen dus én een leuke actie voor de speciale telefoon beschermlaag!

In het filmpje dat ik in het begin van deze post deelde, zie je dat mijn dochter vanaf het trapje flink smeet met de telefoon. Ze heeft het nog een paar keer gedaan en er zat niet één krasje op het scherm!?!

Ik heb meteen enthousiast mijn telefoon afgegeven. Na dertig minuten had ik ook zo’n fijn laagje op mijn nog niet zo oude iPhone én een gratis smartphone reiniging/check (standaard inbegrepen in de service).
Na 24 uur is het beschermlaagje sterk genoeg om er met een hamer op te slaan of om het dus van een flinke hoogte op de stoepstenen te laten kletteren.
Uiteraard heb ik mijn dochter geinstrueerd dat ze dit thuis NIET met mijn telefoon mag doen. Maar nu dit laagje erop zit, geef ik mijn telefoon toch iets geruster af als ze even Hay Day wil spelen en is het gewoon beter beschermd wanneer ik mijn sleutels snel in mijn tas mik of buiten in de regen sta.


Ik heb er een nieuw vast adresje bij, mocht mijn speaker bijvoorbeeld eens stuk gaan of de batterij vervangen moeten worden. Alle acties, reparaties en prijzen van het Haarlemse filiaal vind je op de website van ThePhoneLab.nl en ik vind het ook een fijn idee dat er garantie op de reparaties zit.

Terwijl wij wachtten op mijn nieuwe scherm, konden we fijn aan de leestafel een tijdschriftje en kopje koffie of frisje pakken. Het is een lichte en transparante winkel, je kunt vanachter de balie meekijken naar de reparatie van je telefoon of tablet, door een deskundige medewerker in een profi witte lab-jas.
Ik kreeg hier een veel prettiger gevoel bij, dan bij die keer dat ik mijn vorige telefoon naar een shady achteraf zaakje had gebracht voor een reparatie.

Vraagje aan mijn mede-Haarlemmers!
Hoe vaak zijn jullie in de Grote Houtstraat te vinden en welke winkels vallen onder jullie vaste winkelrondje?
Laat het weten in een reactie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Ik bof dat ik bijna ín de grote houtstraat woon en ga dan ook bij voorkeur in de vroege morgen. Dan is het nog prettig rustig bij Zara en Hennes.. Bij het bloemenstalletje midden in de GH-straat koop ik bijna wekelijks mijn lelies om het huis lekker te laten ruiken.

  2. Leuke blog! Dat herinnert mij er gelijk aan dat ik voor mijn zoon zijn gsm een extra beschermlaag moet hebben. Ik ga binnenkort even langs 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret