Hello!

hello 2Weet je wat eigenlijk best gek is? Dat jullie zoveel van mij weten en ik eigenlijk maar heel weinig van jullie!
Eerder dit jaar heb ik een enquête onder mijn lezers gehouden, waar honderden inzendingen op binnenkwamen.
Dit was erg leerzaam (en leuk!) voor mij om te lezen, maar… het was natuurlijk wel anoniem!

Ik ben nieuwsgierig naar de namen en gezichten van de mensen die regelmatig mijn blog bezoeken, wie jullie zijn, wat jullie doen, waar jullie wonen enz.

Uit mijn enquête uitslagen kwamen een aantal gemiddeldes naar voren en ik ben benieuwd of jij hieraan voldoet:

 Het merendeel van mijn lezers komt uit de provincie Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.
 Mijn lezers zijn gemiddeld tussen de 25 en 45 jaar oud en ruim de helft heeft twee kinderen tussen de 0 – 10 jaar oud.
♥ Veel van mijn lezers hebben zelf een blog of webshop, of de ambitie om er één te starten.

Ik ben echt heel erg benieuwd naar wie er allemaal meelezen op mijn blog. Vandaag dus een oproepje aan jullie allemaal, ook aan de mensen die nooit reageren. Stel je even voor in een comment, laat me weten wie je bent, wat je doet voor de kost, waar je woont en wat je verder nog meer aan mij (en je medelezers) kwijt wilt.
En reageer vooral als je een 20-jarige student uit Groningen of een 60-jarige vrouw uit Zeeland zonder webshop bent 😉
En als je een blog of webwinkel hebt, dan mag je daar ook een link van plaatsen in je comment!

Laat je horen 

hello

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

123 reacties

 1. Hoiiii, Marije hier. Inmiddels 36 jaar en mama van een dochter van 6 en een zoontje van 2. Woon in Flevoland en heb een leuke maar veeleisende job. Verder voorzitter van de activiteitencommissie op de school van de dochter (zou helemaal niet veel werk zijn, wel dus!! Trap er niet in!)
  Ik heb een tijdje blogs geschreven voor twee blogwebsite’s en een aantal gastblogs hier en daar, maar wegens tijdgebrek gestopt(zo jammer, want het was zo leuk!)
  Oh, ik heb een geregisteerde partner; de papa van onze kids. Ooit zouden we nog gaan trouwen…(alweer; trap er niet in!! Doe het in één keer goed!)
  En verder? Uh ik hou van lezen (vooral kookboeken) en fotograferen doe ik de hele dag door. Soms probeer ik wat creatief te zijn en maak ik iets. En ik probeer veel te bewegen en water te drinken, eigenlijk vooral omdat ik zo van eten en borrels hou, Haha. Als je nog wat wilt weten? Dan hoor ik het graag!

  1. Hahaha! Veel dingen zijn een feest van herkenning ?
   Hi: nice to meet you, bedankt voor het voorstellen ❤
   Ik heb bewondering voor activiteitenmoeders op school, zie inderdaad hoeveel tijd en aandacht het vraagt!

   1. Hoihoi!
    Ik heet Desiree , dove vrouw van 35 bijna 36 (pff)en mama van 2 knullen Lars(12) en Björn(9) en alweer bijna 17 jaar getrouwd met Rene (ook doof) en mijn kinderen niet. Maar ze kunnen heel goed gebarentaal gebruiken?
    Verder ben ik gewoon huisvrouw en zeer creatief en maak van alles wat….en vind heel leuk om jou te volgen op Instagram en Facebook. Leuke Blog en leuke dingetjes enz….ga zo door!! Je kan me vinden op Instagram en Facebook ?wil je nog wat van me weten hahahaha. Groetjes!!?

 2. Hoi, Ik ben Bianca. Woonachtig in Noord Brabant, 42 jaar en in het bezit van een blog. Ik ben die gemiddelde lezer, maar zonder de kinderen 🙂

  Verder werk ik fulltime als secretaresse bij een Universiteit en vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te knutselen met websites.

    1. Ahja, op mijn laptop kan ik je gewoon aanklikken en je blog bezoeken. Vanmorgen toen ik de comments via mijn foon las lukte dat niet. Weer een technisch aandachtspuntje dat ik moet fixen!!!!!

 3. Hoi! Ik ben Gianna, 30 (sorry ?), en woon met man en zoontje (3,5) in Spijkenisse. Ik werk als trajectmanager bij de gemeente Rotterdam waar ik mensen naar nieuw werk begeleidt. Verder ben ik dol op thee, de Backstreet Boys (ja echt), Engels detectives en rugby!

   1. Haha i know! Bij mij zat de Bsb dvd in m’n ziekenhuistas. Daarom moest ik ook zo lachen om jouw take that dvd!

 4. Hallo,
  Ik ben Sophie, ben 35 en sinds twee jaar de trotse mama van n tweeling. Ik was voorheen altijd super druk en nu met de twins helemaal. Ik ben dus onlangs met mijn blog begonnen. Een mix van crea, koken (bakken, koken en koolboeken… ik heb er ruim 500 haha) en twin-situaties. Het vormt n heerlijk momentje voor mijzelf.
  Ik lees al n tijd je blog. Ik denk nu n jaar of 2,5. Vooral vaak lekker herkenbaar én met humor. O ja en ik woon in zuid-limburg, ben geboren in gelderland maar heb de Oostenrijkse nationaliteit ?. Veel succes verder met je blog!

   1. Ik ga vanmiddag even kijken, leuk ?
    Twins: ook leuk! En volgens mij idd typische situaties die alleen twin-ouders zullen begrijpen. Wij verwachten een tweede setje tweelingbaby’s in onze vriendengroep (en mijn Seth is er ook 1 van een eeneiige tweeling trouwens!) en ik vind het echt heel bijzonder ?

 5. Annemiek hier 😉 Noord Brabant, 31 jaar.. getrouwd 1 zoontje (wordt donderdag alweer 1). Blog niet, ook geen wens om dat te doen maar vind het wel erg leuk om te lezen! Werk in de gehandicapten zorg ..

 6. Hi! Ik ben Ingeborg, single vrouw van 41. Ik woon in Noord-brabant/Klundert. Moeder van 2 katten (?). Deels werkzoekend, deels zelfstandig ondernemer ; ik sta op veel lifestyle- en Ibiza markten met mijn (handgemaakte) sieraden en andere fashion accessoires. Oa de Swan Markets. Ik tennis en doe ook wat vrijwilligerswerk op deze vereniging.
  Ik post graag mooie foto’s van mijn creaties of aankopen op Facebook en Instagram!

 7. Hi! Ik ben Barbara, 30 jaar en woon in Amersfoort. Ik ben getrouwd en op dit moment zwanger van ons eerste kindje.
  Verder werk ik met veel plezier in de marketing.
  Ik kook graag en heb sinds ik zwanger ben de naaimachine weer uit de kast gepakt, maar kom nog niet verder dan dekentjes, boxkleden etc 😉
  Ik lees je blog graag, het is een kleurrijke verademing tussen alle andere blogs!

  1. Aaah wat leuk om te horen, thanks! ❤
   Laat ik nou net toevallig een DIY voor ledikantlakentjes gepost hebben ?
   Waar zou je nog graag een how to van willen zien? Wens je een fijne en gezonde zwangerschap!

 8. Hoi!
  Ik ben Alissa, 22 jaar, student verzorgende IG en ik woon ergens in Zuid-Holland.
  Ik heb nog geen kinderen, nog nooit een blog of iets gehad maar op een of andere manier kwam ik bij u terecht en sindsdien check ik het (bijna) iedere dag voor leuke ideetjes of gewoon om te lezen! 🙂

 9. Ik ben Nikki 25 (check), heb een blog (check), woon in Overijssel maar kom uit Noord-Holland (semi-check) en heb geen kinderen (geen check). Ik heb wél twee katten, twee konijnen en een vriend. Ik werk als redacteur bij Bruid & Bruidegom Magazine en in mijn vrije tijd ben ik veel aan het knutselen, klussen en schuiven met meubels.
  Ik word altijd heel vrolijk van jouw gekleurde blog!

 10. Nou, wat een leuke verhalen allemaal…..ik lees altijd trouw maar reageer niet altijd…! Ik ben Franny, bijna 44, net mijn vijftiende trouwdag gevierd, moeder van een bijna dertien jarige puberzoon en woonachtig in Amsterdam. In het kader van ‘als je het niet probeert, weet je niet of je het kunt’ heb ik net een opleiding tot doktersassistente afgerond. En met mooi resultaat (al zeg ik het zelf…). Daardoor heb ik in het ziekenhuis waar ik al zo’n honderd jaar werk ineens een hele nieuwe uitdaging gevonden. Verder heb ik een uit de hand gelopen hobby, taarten maken. Dat was het zo’n beetje. Fijne dag….x

  1. Jeej, leuk dat je nu wel reageert ?
   Een taartenbakkende doktersassistente: I like ❤
   Het is jammer dat ik het nu even niet kan/mag, want ik vind taarten bakken echt leuk en ontspannen om te doen!

 11. Haaallloootjes.
  Ik ben Melissa. 26 jaar. Bloglezer, zonder reacties erbij te schrijven. ( volg je stiekem ? ) Vind je kleurrijke leven fantastisch!
  En je DIYS!
  Wou dat ik zo handig was met een naaimachine. ?. Anyway, ik ben geboren in Heemskerk, verhuist naar Stompetoren. 22 dec 2014 bevallen van ons eerste kindje Fleur.
  Ik ben werkzaam in de zorgsector als Helpende + in de psychogeriatrie ofwel ouderen met gedragsproblematiek. Heftig, maar super variërend. Fotografie vind ik leuk om te doen, met name zwart wit foto’s. Wil dit graag nog verder uitbreiden.

  Groetjes!!!! ?

  1. Hi, ik ben Margriet. Ik heb altijd in Haarlem gewoond, maar woon sinds een jaar in Santpoort. Mede dankzij jouw blog ben ik toch een stukje dichter bij het centrum 😉 Ik ben 31, 10 jaar samen met de leukste man van Santpoort én Haarlem (sorry) en moeder van 1,5 kind. Die halve omdat die nog in mijn buik zit, ben geen kanibaal ofzo 😉 En een hele van bijna 2.
   Bloggen, pffff het idee alleen al. Ik zou elk blog beginnen met: Sorry, dat ik al zolang niks van me heb laten horen. Maar blogs lezen is ook een hele taak hoor. En I love it!
   Verder heb ik afgelopen zomer de keus gemaakt om te stoppen met werken (ik werkte in het onderwijs met moeilijk opvoedbare kinderen) en de zomervakantie die maar geen einde kent, bevalt me tot nu toe nog heel erg goed.
   Maar misschien komt dat ook doordat ik net een elektrische fiets heb aangeschaft (gaat heel hip worden, weet ik zeker ;-)) en ik heel Haarlem en omstreken nu aan het verkennen ben inclusief hippe poncho tijdens de regen.

   Anyway, dankjewel voor je fantastische blog, ik word er altijd erg blij van. En maak je recepten ook vaak. Alleen daar dan weer foto’s van maken… Het kan ook te ver gaan 😉

   Liefs,
   Margriet

   1. @ MARGRIET: Oh, ik zou ook wel een elektrische fiets willen, maar dan krijg ik helemaal geen beweging meer 😉
    Gaaf om te lezen dat je mijn recepten ook maakt! Daar ben ik altijd zo benieuwd naar, ik zie wel dat het vaak gelezen en gedeeld wordt op social media, maar of mensen het ook daadwerkelijk bereiden is ook wel leuk om te weten.

  2. @ MELISSA: Leuk dat je nu wel reageert, dank je wel!!!!
   Jouw baan klinkt pittig, maar wel erg interessant! Zou ik echt niet kunnen, heb echt bewondering voor mensen die in deze sector werkzaam zijn <3

 12. Hoooiii, ik ben Marloes, bijna 34 jaar. Tweelingmama van Laurens en Hugo, ondernemersvrouw en (ik help de man) en werk ik voor de allerleukste webshop van Nederland, http://www.benjaminbengel.com ;).
  Ik ben een echte lurker, lees je blog graag en regelmatig maar reageer niet perse vaak. Het grappige is dat het contrast tussen mijn riviera maison huis en jouw kleurige huisje bijna niet groter kan. En toch geniet ik intens van jouw kleurrijke leven. Zelf heb ik een blog. Niet omdat ik zo graag blog, maar meer omdat vriendinnen elke keer vragen waar ik dingen vandaan heb en ik bijna de hele dag artikelen en websites zat te appen :). En omdat ik de leukste webshops en blogs altijd moeiteloos weet te vinden. Tis meer een online notitieboekje ofzo. Het liefste zijn we met ons gezin op het water, maar borrelen en lekker eten met fam. en vrienden doe ik ook heel graag.

  Groetjes!

  1. Haha, toevallig ben jij dan een lurker waarvan ik het wel wist 😉
   Snap heel goed dat mensen niet altijd reageren, ik lees ook dagelijks veel verschillende blogs, maar laat maar een enkele keer een reactie achter. Maar het is zo leuk om vandaag al die verhalen te lezen en er gezichten bij te zien!

 13. Hi,
  ik ben Kimberley, 24 jaar en ik woon in Amsterdam (geboren en getogen), samen met mijn vriend en onze kat. We zijn sinds maart 2013 verloofd, maar ik wil pas trouwen wanneer ik klaar ben met m’n studie en ook financieel kan bijdragen aan het feest. Het zou niet goed voelen om mijn vriend alles te laten bekostigen.
  ik studeer Pedagogiek en zit momenteel in mijn afstudeerjaar. Werken in de jeugdhulpverlening en opvoedingsondersteuning is echt mijn passie. Ik wil hierna nog de 1-jarige kopopleiding Pedagogiek doen om mijn onderwijsbevoegdheid te halen, zo ben ik breed inzetbaar en ik doe ook graag ervaring op in het mbo en hulpverlening in het onderwijs. Met name omdat ik niet zo goed weet in welke richting ik zou willen werken; er is zoveel variëteit binnen de sector! Maar zo lang ik kinderen en hun ouders en/of opvoeders kan ondersteunen ben ik een gelukkig mens, dus uiteindelijk zal dat wel goed komen haha.
  In mijn vrije tijd houd ik van lezen (sci-fi, strips, manga, blogs), series kijken, wandelen en samen reizen met mijn vriend.

  Ik ben 3 jaar geleden terecht gekomen op je oude webshop door dat Serena van Beautylab het noemde in een shoplog waar ik nieuwsgierig van werd en sinds 2 jaar volg ik je blog actief.
  Ik kom dagelijks wel even een kijkje nemen 🙂

  Groetjes!

  1. Hi Kimberley!
   Wat een grappige contrasten, de serieuze studierichting en dan sci-fi, strips en manga. I like!
   Die shoplog (met Oreo kettingen en snoephorloges) van Serena was in 2012 of in 2013 en ik vond het zo tof wat zij deed. Daar is bij mij toen het idee gaan borrelen om op een eigen manier een blog te starten, dus ik heb warme herinneringen aan Serena’s artikel 🙂

 14. Eva, 27, wonende in België;)
  Mama van een 9weken oude Cas. Ik werk in de uitzendsector maar ben op zoek naar iets in de sociale sector.
  Naaimachine ontdekt toen ik zwanger was, maar nu vooral bezig met knuffelen en troosten:)

  Ik lees super graag de herkenbare hormoonverhalen en weet altijd beetje wat mij nog te wachten staat door jouw verhalen!

  1. Aaah 9 weken, dat lijkt alweer zo lang geleden (slechts 7 weken geleden voor ons, maar het gaat ZO snel!). Ik kan gelukkig (7 weken verder dan jij) zeggen dat het inmiddels ietsje beter gaat, maar wat een BASTARDS zijn hormonen! En die naaimachine komt vanzelf wel weer uit de kast 😉

 15. Haha, ik hoor bij de jonkies hier dan! Ik ben Sylvia, een 25-jarige Tilburgse rechtenstudente (getogen in Drunen, Brabant) en lees je blog al tijden met erg veel plezier 😀 Geen kinderen, vriend/man of webshop, wel een lieve kat en fijne vrienden en familie 😉 De eerste vriendin binnen onze vriendengroep kan elk moment bevallen, dus ik bereid me al maanden mentaal voor op de toffe-tante-rol! Ik volg momenteel de master Forensica, Criminologie & Rechtspleging in Maastricht en hoop mezelf op een dag strafrechter te mogen noemen. Tot die tijd heb ik een bijbaantje als columnist en theaterrecensent bij het universiteitsblad in Tilburg (droombaan, echt!), ben ik freelance copywriter & tekstcorrector, blog ik (http://sylviakuijsten.com) en ben ik een tijdje geleden gestart met platform ‘Het Rechtenstudentje’, waarop ik studietips, juridische nieuwtjes, etc. voor hbo en universitaire rechtenstudenten deel (https://www.facebook.com/het.rechtenstudentje). Erg leuk om alle reacties hierboven te lezen! 🙂

 16. Hi ik ben Sarah, 33 uit Santpoort.
  Voor jou en sommige lezers geen onbekende. Wij kennen elkaar al….bijna 15 jaar geloof ik?
  Van origine ben ik een Haarlemse mug maar na veel omzwervingen nu ingeburgerd in Santpoort met man + 3 kids.
  Ik ben een lezer van het eerste uur en qua blogs ook een echte ‘lurker’ zoals hierboven door iemand beschreven.
  Daarnaast schrijf ik ook op mijn eigen blog, maar publiceer veeeeeel te weinig.
  Je bent mijn favo blogger en de enige met zoveel ‘kleur’. Het verveelt nooit!
  Verder lees ik vooral foodblogs, vegablogs en sinds kort hardloopblogs (gaat vast wel weer over).
  Ik werk als project manager, maar het liefst sta ik in de keuken en schrijf mijn eigen recepten.

 17. Nou ik ben Armande, 50 jaar, non-moeder en woon in Duitsland (hah daar gaan je statistieken!). Ik heb diverse webshops in kralen en sieraden en ook nog blogs. Ik verveel me nooit… Volgens mij heb ik jouw blog gevonden via Serena ook. Ik vind je schrijfstijl altijd erg verfrissend.
  Ik verkoop sieraden via http://deblijeekster.nl

 18. Hoi Maris,
  Ik ben Sandra. Ik ben 34 jaar en kom uit Delft (ZH). Ik heb 2 kinderen een meid van 8 en een knul van 4. Ik werk als IT-er bij de Universiteit.Verder ben ik een echte crea en dat probeer ik in mijn blog te delen. Ik vind het vaak nog wel lastig consequent te zijn in het posten van berichten. Maar ik wordt er wel steeds beter in. En ben bezig je adviezen in je blog post over hoe een blog te hebben op te volgen. Ik volg je sinds je webshop tijd ik heb je zien verhuizen naar de winkel met de mooie roze vloer. Dus dat is wel al weer een tijdje. Ik ben zo om de dag op je blog te vinden. Gr. Sandra

  1. Hi Sandra,
   Wat leuk om te lezen, dank je wel! Een blogritme vinden is lastig in het begin, maar je vindt vanzelf je flow 🙂
   Leuk dat je al zo lang volgt! En ik mis mijn roze vloer….
   Ga vanmiddag ook even jouw blog bekijken! <3

 19. Hoi,
  Ik zal me ff voorstellen
  Ik heet Peggy, ben 38 jaar oud en heb een dochter van 7, een bonuszoon van 16 en bonusdochter van 21 jaar oud
  Ik ben pedagogisch medewerker en in mn vrije tijd veel aan het bakken, oa kindertaarten, en aan het knutselen. Verder kook ik graag
  Zoveel leuke links of ideetjes op jouw blogs, love it
  O ja, voelt echt alsof ik je ken, haha. Kan me voorstellen dat je een kijkje wilt in ons leventje

  1. Jaaaaaaah wel zo leuk om te weten wie er elke dag bij mij gluren! En nog leuker om te zien dat het allemaal vrouwen met dezelfde hobby’s en interesses zijn haha 🙂
   Thanks for sharing!

 20. Hoi! Ik ben Esther en pas precies in je het plaatje van je “gemiddelde lezer”. Sinds eind mei blog ik over mijn leven als moeder, vriendin (verloofde!) en vrouw met AD(H)D. Ook werk ik twee ochtenden in de week bij creaza, het reclamebureau van mijn aanstaande.

 21. Hello! Leuke vraag Maris – ik weet niet meer hoe en wanneer ik op je blog ben beland. Ben aan het bladeren gegaan maar ik zie het niet meer. Door je te hebben geliked op Facebook “poppen” je vrolijke berichten gezellig op. Voor mij vaak een feest van herkenning – je blogs zijn heel down to earth, vrolijk en open. Dat siert je! Leuk en logisch dat je meer over je volgers wilt weten. Hier komt ie: Ik ben Astrid (34) heb een prachtige zoon van net 6 en tweelingmeiden van 3 (eeneiig las net van jouw Seth in je reacties – bijzonder hè het wonder van tweelingen). Naast mijn full time baan in een BtoB organisatie (ik doe sales) heb ik een webshop: http://www.wowkids.nl. De webshop draait nu 2 jaar. In 2014 was ik heel actief (en werkte ik meer dan 60 uur per week) maar in 2015 is het niet gelukt om de webshop naar een groter plan te tillen. Naast de full time baan (ik ben kostwinner) ben natuurlijk ook nog mama! Elk kindje heeft zo zijn zorgen zo ook die van mij: mijn oudste heeft autisme en de oudste van de tweeling DCD. Overigens zeg ik nu de oudste van de tweeling maar ze zijn wel binnen dezelfde minuut met een keizersnee geboren! Mijn kindjes zijn gezond en blij. Ze zijn zo briljant en magisch – ieder op zijn eigen manier. Eigenlijk zou ik de wereld een handleiding naar hun hart willen geven maar wil elke moeder dat niet? Zo zijn mijn twee bijzondere kindjes juist uiterst empatisch en lief – er is in de wereld te weinig bekend over kindjes/ mensen die net wat anders zijn. Maar ik merk dat er veel bewustwording is. Hoop dat ik daar een steentje aan kan bijdragen. Over mijn jongste kreeg ik ineens te horen vanmorgen dat ze het zo goed doet! Wow, ja vertel me meer dacht ik vanmorgen toen ik vanuit de speelzaal naar mijn werk reed… ik weet het niet hoor maar mensen zijn altijd geneigd om te focussen op het negatieve. Nou daar doe ik zo min mogelijk aan mee – negatieve comments of beren (op de weg) mogen de zenders lekker zelf houden 😉
  Dit zeg ik zo omdat ik momenteel leer om niet alles van anderen meer te absorberen en daar een ding mee te doen – daardoor komt er meer focus! Wat echt heel fijn is. Minder bezig met het hoofd en meer met wat ik zelf echt wil en vind (en ja dat klinkt makkelijker dan dat het is).
  Ik ben ook dol op quotes – mijn top 3 quotes op dit moment:
  1. Shoot for the moon – even if you miss you’ll land among the stars!
  2. What if I fall? Oh but my darling, what if you fly!
  3. And at the end of the day – your feet should be dirty, your hair messy but your eyes sparkling!
  Deze quotes laten zien waar ik nu sta – iemand die graag zijn eigen doelen achterna jaagt – het nog een beetje eng vind maar ik werk graag en graag hard! En als ik faal: hey dat is niet erg! Ik heb er dan toch alles aan gedaan – en echt gedaan wat bij me past. Hoe mooi is dat?!? Als ik zover ben – duim je dan voor me :-)?
  Oh helemaal vergeten te vertellen dat ik een grenzenloos verliefd gevalletje ben – ja ik ben snel enthousiast en verliefd maar echt: Ben getrouwd met mijn liefde die ik vond toen ik 20 was en stage liep in een hotel in Chili! Door hem ben ik na de hotelschool ook nog eens Master in de Latijns Amerikaanse cultuurwetenschap geworden. En door Chili – mis ik Chili nog steeds elke dag en droom ik minstens 1x per week ervan om een gevalletje “ik vertrek” te worden – hahaha – zei ik trouwens net iets over focus??? Hihihi – geduld, focus, dromen en visualiseren naar je doelen. To be continued 😉

  1. Hi Astrid,
   Bedankt voor je uitgebreide verhaal! Leuke kleding verkoop je ook in je webshop. Ik weet als geen ander hoeveel tijd, energie en doorzettingsvermogen het kost om je business naar een hoger niveau te tillen en hoe lastig het kan zijn i.c.m. je gezin en eventueel nog een andere baan ernaast.
   Zolang je er maar plezier in hebt en doet waar je happy van wordt, dat is het enige dat telt 🙂
   Groetjes!

 22. Hier vrouw van 37. Ben 5 jaar geleden verhuisd vanuit Utrecht naar Groningen voor een man die ik pas 4 maanden kende. Jaja. Volgens vriendinnen was Groningen bijna buitenland :p Inmiddels met diezelfde man getrouwd en we hebben een dochtertje van 3. Lees je blog al jaren en kocht vroeger ook wel wat in je shop. Mijn passie is fotografie en was de bedoeling daar mijn werk van te maken maar dat liep allemaal anders. Nu huismama ?

  1. Ah, de dingen die we doen voor de liefde!
   Wat leuk dat je al zo lang leest en volgt! Ik ben overigens nog nooit (oeps…) in Groningen geweest, klinkt voor mij ook als buitenland haha 😉
   Maar zo voelt Brabant nu ook een beetje voor mij en ik kom er toch echt vandaan.
   Als fotografie echt je passie is, dan pak je dat vanzelf wel weer op. Dingen kunnen soms jarenlang anders lopen en later kom je er opeens wel weer aan toe en past het beter in het plaatje.

 23. Hoi Maris,

  Ik ben Monique uit Neede (Achterhoek) en ik ben 33 jaar. We hebben 2 dochters, Lela van bijna 4 en Nura van 2. Ik lees je blog regelmatig, staan leuke dingen op :-).
  Ik ben helaas niet zo creatief, zou ik wel graag willen maar het komt er gewoon niet uit. Ik houd van koken/bakken en lezen en kleuren is ook een grote hobby. Verder om een beetje op gewicht te blijven doe ik aan hardlopen en wielrennen. En af en toe als ik fit genoeg ben een klein wedstrijdje, maar dan niet om het winnen maar gewoon voor de leuk.
  Ik werk 3 dagen in de week als secretaresse in Winterswijk en daar hoop ik ook weer gauw heen te verhuizen want in Neede daar wil je niet gevonden worden ;-), zoooo saai. Nou dat was het wel.

  1. Wow, wat een gave namen hebben je dochters! Had ook bij ons gepast 🙂
   Bakken en koken vereist ook wat creativiteit hoor! En jij bent ten minste lekker sportief, ik probeer mezelf al heeeeel lang te motiveren om ook eens aan de slag te gaan maar ehm… ikwilniet…
   Hopelijk kun je snel verhuizen naar Winterswijk en hebben jullie het daar naar je zin!

 24. Hallo Maris!
  Nog maar een keer proberen (vorige post lukte niet om te posten hihi)
  Ik heet Wilma Hammarström, 45 jaar en woon sinds 2004 in Zweden.
  Heb altijd gewerkt in diverse winkels als verkoopster en decorateur. Heb ook een kunst,- en grafische opleiding gedaan in Nederland en Mode Kleding.
  Woon hier in de stad met Zweedse man en 3 katten, ook heb ik een bonuszoon van 24 jaar.
  Die is al op een leeftijd dat hij zijn eigen leventje leidt, dus helaas niet veel functie als bonusmoeder voor mij.
  Ik heb helaas nog geen baan gevonden, maar houd me vooral bezig met veel creativiteit hier thuis.
  Schilderen, tassen naaien van 2e hands stofjes, andere leuke dingetjes naaien voor in huis, knutselen, kaarten maken, achter de Mac zitten en ontwerpen, films kijken, dansen, zingen, theater.
  Ondanks mijn slechte gezondheid (diabetes) probeer ik er het beste van te maken.
  Mijn man en ik hopen ooit in zo’n leuk Zweeds huisje te mogen wonen, waar ik een eigen thee huisje kan bouwen om daarin lekker te gaan zitten knutselen.
  Misschien ooit wel workshops geven in schilderen en andere kreatieve bezigheden.
  Vind het altijd leuk om jouw blog en site te bekijken en je posts op Facebook te lezen.
  Ik houd ook erg van kitsch, maar ook van vintage.
  Ik ben gek op het vinden van leuke dingen in 2e handse winkeltjes die ik kan opknappen.
  Groetjes vanuit Zweden!!!!
  😀
  Wilma

  1. Hi Wilma,
   Leuk om meer over jou te lezen! Jouw (Zweedse) naam viel me natuurlijk al veel eerder op, dat blijft hangen 🙂
   Ik hoop ook dat je een theehuisje kunt realiseren (met B&B?), want Zweden staat al heel lang op mijn ‘To Go’-lijstje. Sowieso, alle landen in die regio haha (heb Mika ook een bezoekje aan LEGO-land in Denemarken beloofd).
   Groetjes!

 25. Hallo!
  Ik haal je statistieken ook even onderuit! Ik ben Ineke (ienswereld op Instagram), ik ben 29 jaar, twee kids van 6&4 en momenteel zwanger van nr.3. Ik woon al bijna 10 jaar met mijn hubby op Aruba. We kwamen hier voor 5 maanden stage en zijn gewoon eigenlijk nooit meer weg gegaan. Ik hou erg van de relaxedheid van dit eiland, mijn kinderen spelen altijd buiten of aan het strand. Na al deze tijd heb ik vaak, bijna elk weekend of op sommige momenten, nog steeds het ‘vakantiegevoel’, de vrijheid die we hier hebben is onbetaalbaar. Nu baan (hij), huis, kids, dreamwedding en 10 jaar verder.
  Ik ben fulltime mama en dat bevalt me goed, heb het eigenlijk best druk, voor mezelf met vooral veel creatieve dingen. Ik vind daarom je instagram en blog ook zo leuk, ik volg veel Hollandse instagramsters en dat is vaak een feest van herkenning en heerlijk om soms die Hollandse plaatjes voorbij de zien komen (deze dagen veel verregende tuintjes 🙁 ), ik kan Nederland ontzettend missen, mijn familie en vrienden op 1 natuurlijk, maar ook lekker de stad in of de natuur, een fris bos of zelfs sneeuw! Hier is het soms een uitdaging om aan leuke stoffen of spulletjes te komen, maar gelukkig gaan we vaak 1x per jaar naar NL en dan neem ik 4 bijna lege koffers mee op de heenweg en 4+++ hele volle mee terug, hihi!

  1. Ik las jouw comment net voor aan Seth en hij barstte in huilen uit. Jij leeft zo’n beetje precies onze droom haha!
   Kan me voorstellen dat je soms wat Hollandsche kneuterigheid mist, maar ik zou zo met je willen ruilen!!!!

 26. Oh my god, wat een grappige plaatjes in je post! Ik ben een 23-jarige Westlander (bijna Maassluizer) zonder webshop en zonder kinderen 😉 ik ben je blog gaan volgen door je webshop, en dan vooral voor de leuke DIY projectjes en alle vrolijkheid! Nu weet ik dat er nog meer mensen zijn die niet houden van “wat hoort” of “wat normaal is” haha!

 27. Hoi 🙂 Ik ben Marieke, 30 jaar, woon in Deventer met geliefde en kat, en verwacht volgend voorjaar een baby (!!) Ik werk als onderzoeker op de universiteit, en blog daarnaast zo nu en dan over van alles en nog wat (op http://ockelsenco.nl – Ockels is mijn kat). Een webwinkel heb ik gelukkig niet, dat lijkt me echt verschrikkelijk veel gedoe en ik ben absoluut geen ondernemer!

  1. Haha, klopt! Dat wordt nog altijd onderschat door velen, hoeveel gedoe een webshop is…
   Je blognaam heb ik vaker voorbij zien komen, ik denk via de comments? Ik ga het straks bekijken!
   Gefeliciteerd met je zwangerschap, ik hoop dat je je goed voelt en blijft voelen!

   1. Dankjewel, ik voel me inmiddels weer prima 😉 Ik ben inderdaad geen stiekeme lurker, en kom je ook wel eens in comments bij andere blogs tegen, dus het kan kloppen dat je me wel eens hebt ‘gezien’.

 28. Wat een leuke reacties staan er al! Nou kan ik natuurlijk niet achterblijven he, ik moet dus ook wel wat schrijven haha.

  Ik ben Jantine, 30 jaar (check), woon in Rhenen (provincie Utrecht, dus helaas 😉 ) en heb geen kinderen. Mijn tijd steek ik vooral in mijn weblog (http://www.eccentriclady.nl), waar ik schrijf over zo’n beetje alles wat ik interessant vind: plannen, zelf dingen maken, boeken en lezen, en dingen die ik in mijn leven tegenkom en waarover ik nadenk. Daarnaast ben ik bezig workshops van de grond te krijgen, ben ik diaken in onze kerk en geef ik leiding bij scouting (bij de bevers, de kleintjes van 5-7). Ik heb zelf nog geen kinderen, maar omdat het ook een beetje mijn bevertjes zijn vind ik dat ik wat dat betreft wel half in je statistieken pas hoor 😉

 29. Als iedereen aan het reageren gaat, zal ik me ook eens laten horen ;). Ik ben Elise, 23 jaar en ik woon in de provincie Antwerpen (jaja, een Belgische fan!). Ik ben juf in het derde leerjaar (bij jullie groep 5) en ben net begonnen aan een nieuw schooljaar. De start van het nieuwe schooljaar heeft me geïnspireerd om een blog te starten waarop ik mijn schoolmateriaal en lesideeën deel. Het is toch wat gek dat ik allemaal dingen maak en die dan enkel binnen de vier muren van mijn eigen klas houd? Jouw blog is steeds een feest voor het oog door je kleurrijke toets. Ik ben ook een grote van de Nederlandse gezelligheid dus geef mij maar vlug een koppie thee en een stroopwafel en ik ben helemaal tevreden.

  1. Ruilen tegen een Belgische wafel of zak patat?
   (Ik let momenteel op wat ik eet, valt het op???) ?
   En wat een leuke en originele insteek voor een eigen blog! Inderdaad zonde om alleen maar binnen de muren van je klaslokaal te houden.

 30. Hi!

  Ik ben Suzanne (depanne?) ben 28 jaar en woon samen met Pieter (vanaf morgen 29???) sinds 5 jaar samen in Breda. Hij komt uit zeeland en ik uit Breda. We zijn al 12 jaar samen. Blijven mensen van schrikken?
  We bezoeken graag concerten en festivals. Tevens hebben een heuse Volkswagen T2 camper. Helemaal leuk. We willen er graag nog een rondreis door Scandinavië mee maken. In de tuin hebben we 2 hele grote konijnen. Vlaamse reus Woody en Mona. ☺️ Ik werk fulltime in de kinderopvang. Altijd gezellig met die kids! De kinderen zijn 1,5 tot 3 jaar oud bij mij op de groep.
  Leuk om te lezen wat de ander lezers doen. Maar vooral wat jij allemaal doet is een feestje om te lezen! Ga zo door?

  1. Jaaaaaaah; jouw naam komt me bekend voor! Ik denk van IG? Gefeliciteerd met je verjaardag!!!!! En je noemt een aantal dingen waar mijn ♥ sneller van gaat kloppen 🙂 Breda ♥ VW camper ♥ rondreis door Scandinavië ♥ en festivals ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 31. Hoi ik ben Marleen, 28 jaar mama van 2 jongens Chiel van 7 en Hugo van 3 maanden. Woon samen met Barend die zeevarende is en wij wonen jaja in Appingedam boven in Groningen.
  Waar ik samen met mijn moeder in haar (onze) winkel werk. Anita’s Boetiek.

   1. Juist alleen een fysieke winkel. En die doet het erg goed. Op dit moment werken we hard aan onze site (ter informatie) We verkopen King Louie, White Stuff, Le Pep & Kitsch Kitchen.

    Wat ik herken in je blog is dat Chiel ook een andere papa heeft en dan heb je het meest geweldige weekend maar het gouden randje mist, je andere kind!

    En hier ook het troetelbeertjes verhaal haha

    1. Oh wow, ik snap dat die winkel het goed doet, jullie verkopen een aantal van mijn lievelingsmerken haha 🙂
     Kan niet wachten tot Norah de kleding van Petit Louie past…
     Ik herken wat je zegt, ik heb dat vooral met feestdagen, vakanties en verjaardagen. Het slijt wel in de loop der jaren en je weet dat hij het hartstikke leuk heeft, maar toch voel je je niet compleet.
     Succes met het optimaliseren van de website!!

 32. Haiii!!
  Wat leuk om al die reacties te lezen! Ook dat jij reageert. Je bent een van de weinige blogs die ik volg….(Misschien wel de enige haha) dit omdat ik er eigenlijk ook niet naar opzoek ben haha! (Lees, heb al weinig tijd voor mn gevoel en dan kom ik helemaal niet meer achter mn schermpje vandaan haha) Ik heb eigenlijk geen idee meer hoe ik bij je terecht ben gekomen? Misschien via je website toendertijd ofzo.. Haha! ach, je bent blijven hangen, dat is genoeg! Bij veel wat je plaatst denk ik, o dat is leuk. Dat ook! Moet ik ook gaan doen! Haal die naaimachine is uit de doos! Enz. Maar goed. Niks van dat alles lukt. Het blijft bij lezen, ook best.. oja, iets over mezelf vertellen! Zou t haast vergetn! Nou ik ben Jolande, 28 jaar. Woon samen met mn vent in Almelo, in het o zo mooie Twente in Overijssel. Oorspronkelijk kom ik uit ede, Gelderland. Tja… De liefde brengt je soms op minder centraal gelegen plekken….;-)! Fem, dochter, wordt donderdag alweer 1! Pff lekker cliché. Maar waar blijft de tijd?! En ik werk in het basisonderwijs groep 3/4. Dat werk is ook nooit klaar en kost veel tijd.. En oja, Wij zijn heeeeeeellll blij met betrokken ouders in activiteitencommissies hoor!!! :-P! Haha! Goed. Dit was t wel, toch?
  Doeiii!!

  1. Hiiii! Wat een complimenten, dank je wel 🙂
   En inderdaad, time flies. Mijn zoon wordt eind dit jaar alweer 10, gaat véél te snel! En ik weet het, betrokken ouders in de activiteitencommissies zijn goud waard, maar het is echt niet aan mij besteed… Vraag me echt af waar die ouders de tijd en energie vandaan halen om al die dingen te organiseren. Bewonder het wel, op onze school zijn er een aantal heel fanatiek bezig met inzamelingsacties voor de vluchtelingen en die organisatie verloopt supersterk. Echt heel knap! Ik werk wel braaf mee hoor, maar pfoei: krijg al een hyperventilatie aanval als ik er alleen al aan denk om dat op poten te moeten zetten en iedereen achter de vodden te moeten zitten!

 33. Eline hier! Een 18-jarige studente Artificial Intelligence in Groningen, maar oorspronkelijk uit Zwolle 🙂
  Geen eigen webshop ofzo, ik lees je blog puur voor vermaak en vrolijkheid. Altijd leuk om tussen het facebookgezeur een leuk, vrolijk knutselproject of recept voorbij te zien komen! Verder ben ik al bijna 2 jaar samen met mijn vriend Jeroen (geen kinderen natuurlijk). Verder geef ik leiding bij de scouting (scouts, 11-15 jaar), ga ik graag BodyPumpen en ben ik sinds ik op mezelf woon gek op koken. Je Mexicaanse eenpansgerecht staat op het menu voor onze huisavond vrijdag! 🙂

  1. Jeeeej, een jongere lezer, I like 🙂
   Want daardoor voel ik me minder oud natuurlijk.
   Bodypumpen staat nog op mijn To Do list… Ga ik echt doen. Binnenkort. Heus.
   Dat Mexicaanse eenpansgerecht is geloof ik inmiddels al het meest populaire recept van mijn blog haha, heb er al een aantal lezersfoto’s van ontvangen, zo leuk! Mocht je er zelf een foto van maken en het tussen het facebookgezeur willen delen, gebruik dan de hashtag #haremaristeit zodat ik ‘m kan zien, liken en sharen 🙂

 34. Ik ga me vandaag gewoon nog eventjes voorstellen, Chantal, 31 jaar jong, getrouwd met Raymond, mama van 2 kindjes Pixie-Fleur 4 en Blade-Viggo bijna 2, ook nog een chocolade bruine labrador genaamd Lana en ene blauwgrijze maine coon genaam Isid’or aanwezig (zijn ook mijn kindjes 😉 ), Disney fanatic/verslaafde in hart en nieren, ook helemaal gek van The Walking Dead ! Werk part time in een supermarkt altijd op de vers afdeling gestaan en nu achter de kassa ach voor die paar uurtjes .. Woonachtig in Krommenie, maar het liefst vertrekken we zo naar Zweden! Ik hou van kokkerellen/bakken alleen of saampjes met de kids ! Zo kwam ik volgens mij via Teitloos op jouw blog terecht, en lees ik regelmatig mee, recepten, DIY’s , en shoptips hartstikke leuk en handig 😉 !!! Geen eigen blog, nog niet =D . Zo een beetje denk ik !

  1. Nog niet? Je wilt er wel eentje starten?
   Jouw naam komt me ook bekend voor en volgens mij inderdaad nog vanuit het Teitloos-tijdperk. Sommige namen blijven hangen 🙂
   Leuk om er een gezicht bij te zien, thanks for sharing <3

 35. Mijn naam is Kelly 28 jaartjes jong en al bijna 11 jaar samen met de liefde van mijn leven Tibor. Op 12 juni 2015 zijn we getrouwd ? Trotse mama van Valère (maart 2014) en ik werk 28 uur bij de backoffice van H&M online. Verder ben ik erg creatief zelf meubels opknappen, knutselen nu nog voor mijn kleine man en zo langzaamaan ook met mijn kleine man. Altijd bezig in huis en tuin, naailes met allemaal leuke meiden, haken, sporten, kook graag maar eet nog liever (mijn man is echt een TOP kok kunnen veel restaurants nog iets van leren) En natuurlijk van alles ondernemen met mijn mannen. In Oktober staat er weer een weekendje Zeeland op de planning en daar hebben we natuurlijk super veel zin in. Ook hebben we nog 2 honden dus dagelijks aan de wandel. Je begrijpt ik word helemaal blij en geïnspireerd van je blogs met zoveel leuke items en altijd vrolijke kleurtjes. Ga zo door ik ben fan ??

  1. Dat klinkt alsof we veel gemeen hebben 🙂
   Behalve de honden dan. En dat Seth (helaas) geen topkok is.
   Ga je ook los met knalkleuren als je meubels opknapt? En zijn er nog naaiprojecten die je graag op mijn blog terug zou willen zien?

  1. Hi Rensina!
   Jou zie ik natuurlijk heel vaak voorbij komen op social media, echt zo’n naam die je niet vergeet 🙂
   Leuk dat je gisteren een van mijn recepten hebt gemaakt en naar me stuurde op Snapchat!!! <3

 36. Beter laat dan nooit, toch?
  Ik ben Lieke, van oorsprong uit zuid Limburg, maar inmiddels al langer woonachtig in andere streken dan dat ik ooit in Limburg gewoond heb. De laatste jaren daarvan (al bijna 9) woon ik best een heel eindje uit de buurt, namelijk in Kenia. Misschien mede daarom dat ik het zo heerlijk vind om Nederlandse blogs te lezen. Zelf ben ik geen blogger, al houden we onze avonturen wel een beetje bij op een website, met name voor vrienden en familie. De eerste jaren waren we daar wel een stuk fanatieker in dan tegenwoordig. Verder lees ik liever dan dat ik reageer dus en stille volger.

  1. Ik zie af en toe wel eens Kenia (of andere heeeeel erg verre oorden) voorbij komen in mijn statistieken en vraag me dan af: wie zijn die mensen!?!?! Er reageerde ook al iemand vanaf de Antillen, echt zo cool om nu te weten wie dit zijn 🙂 Leuk dat je me dat even laat weten, dank je wel!

 37. Hello!!

  I don’t know it it’s me you’re looking for, but that teapot plaatje vond ik zo grappig dat ik je blog ging checken en dan zou het toch flauw zijn als ik mezelf niet voor zou stellen.
  Ik ben het, Kirsten, 32 jaar. Woon in de buurt van Rotterdam en ik hou van tekenen en van kleur en ik word altijd onwijs vrolijk van jouw instagram account. Doe ik overigens vaker, jouw blog lezen, omdat ik iets van mij in jou herken. Je komt zo vrij en vrolijk en creatief over. Zoals kinderen dat ook kunnen zijn…en dat is heel positief!! In het echte leven ben ik teken- en knutseljuf op een BSO, werk ik als pr-dame en vormgeefster (voor diezelfde kinderopvang) en probeer ik verder wat bij te rooien met illustratie opdrachten. Daarnaast heb ik een bedrijfje ‘Freestyle Illustrations’ waarmee ik maandelijks fashiondrawings van mensen op de Swan Market in Rotterdam maak en ingehuurd kan worden om fashiondrawings op een evenement, bruiloften e.d. te maken. Bloggen vind ik ook superleuk en wil het weer graag gaan oppakken, jij bent een inspiratie voor mij omdat je er zo gedreven in bent! Ik hou ervan. Keep up te good work!

  X Kirsten

  1. Hi!
   Toen je over illustraties begon, ging er een belletje rinkelen en meteen even gecheckt: ik volg jou al heel lang op Instagram!!!! Geen idee hoe ik je destijds gevonden heb, ik denk via een challenge of een speciale tag (Nutella? Cupcake?) Leuk om meer over je te lezen!
   Ik herken inderdaad ook wat van mezelf als ik jouw feed bekijk, volgens mij hebben we dezelfde humor 🙂
   En je bikinifoto is schit-te-rend <3
   Ik hoop dat je je blog weer oppikt, dan ga ik je zeker volgen.
   Xoxo

 38. halloooootjes….
  ik ben dan denk die ene student..dan wel niet 20, maar 23 en niet uit Groningen, maar uit Ede:)!
  Echt heerlijk om je blog te lezen. Gewoon gezellig en soms tussen de colleges door.
  ik studeer Pabo en zit alweer in het laatste jaar. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijfje met stempels (www.facebook.com/madebymarijn) voor als je even niks te doen hebt…
  Verder kom ik net uit Polen van een studiereis en lees je blog meestal op bed. Verder ben ik dol op koken, bakken, gutsen, reizen, fotografie, knutselen, thee drinken in leuke tentjes, bijkletsen…tja veel te veel leuks dus…
  Liefs,
  Marijn

  1. Hi! Dus jij haalt mijn statistieken naar beneden met je leeftijd en woonplaats, maar haalt het weer omhoog met je stempels 😉
   Heb ze even bekeken, erg cute! Jammer dat mijn logo (2 kleuren) te lastig is voor een stempel, zou wel leuk zijn om te gebruiken!

 39. Hoi, ik ben Nicole, 25 jaar uit Tilburg! Met diploma sociale studies op zak en 3 jaar ervaring in het semi-runnen van een BSO ben ik nu aan het studeren voor HBO-verpleegkundige. Verder word ik onwijs rustig van bakken en koken en deel mijn creaties graag met andere op mijn facebookpagina ( http://www.facebook.com/taartvannicole ), daarnaast ben ik van het haken, blogjes lezen en kan ik genieten van een goed boek, mooie wandeling of spannende serie.

  Groetjes!

  1. Aargh.
   Ik heb heel snel weer weggeklikt van je facebookpagina. Wat doe je me aan? Nu wil ik die Banoffee taart….
   Verder hebben we dezelfde hobby’s en interesses! Hoewel het haken van patroontjes nog niet echt wil lukken, maar dat staat op mijn bucket list deze herfst en winter. Wordt vervolgd 🙂

 40. Bonjour! Zo te zien val ik redelijk in de doelgroep haha. Sinds 2003 heb ik een blog (zie mijn website link) en runde daarnaast een paar kleinschalige webshops, momenteel verkoop ik zelfgemaakte kawaii kettingen (http://kawaiijewelry.storenvy.com/). Ik woon in Noord-Holland, ben getrouwd, heb een kat en nader met rappe schreden de midlife-crisis leeftijd. Ik werk als ZZP (web)designer en mijn vrije tijd vul ik met lezen, series, films, fotograferen, DIY projecten bedenken, doelloos internetten, bloggen en kettingen maken.

 41. Wat leuk zo! Ik reageer nu pas omdat ik in het weekend tijd heb om rustig wat blogjes uitgebreid te lezen. Ik reageer ook niet echt vaak maar kan echt genieten van jou blog vooral omdat ik het tegenovergestelde ben volgens mij en best een beetje meer kleurrijk en vrolijker wil zijn haha.
  Ik ben Shiromani, 25 jaar en woon in Kaatsheuvel. Ik woon samen met mijn man en mijn hondje Stinky ?. Mijn man en ik zijn sinds 1.5.’15 geregistreerde partners. Bewust hiervoor gekozen omdat we nog niet kunnen trouwen vanwege de financieen. Stiekem hebben we het toen zo leuk uitgepakt dat we misschien niet meer groots gaan trouwen haha.
  Ik studeer momenteel Human Recourses Management (HRM) vooral omdat m’n vorige studie beetje faalde. Nu zit ik EINDELIJK in het 3e jaar en loop stage bij een gemeente in noordoost Brabant op de p&o-afdeling.
  Ik ben tegenovergesteld omdat ik best wel een grijs musje ben die redelijk introvert. Ben ook een echt huismusje en behoorlijk familie-georiënteerd vooral geniet ik van de aanwezigheid van m’n ouders omdat zij dit jaar gaan remigreren naar Suriname. Liefst hou ik ze bij me maar ik gun ze hun geluk en gezondheid.
  Wel houd ik net als jij van het strand. In de zomer zijn wij vaak als gezinnetje in Zeeland. Mijn schoonmoeders hebben een vaste plek op een camping waar wij luxe kunnen camperen.
  Ik hou van lekker koken maar het moet allemaal niet te moeilijk zijn door de weeks daarom was jou pasta met spinazie en gorgonzola zo goed bevallen!

  1. Ohja, die pasta met spinazie, gorgonzola en cherry tomaatjes…. Krijg er meteen weer zin in!
   Maar leuk juist, dat je twee keer de liefde kunt gaan vieren 🙂 Goede reden voor je ouders ook om weer even terug naar NL te komen!

 42. Majonne, woon in Dordrecht. 38 jaar, 10 jaar getrouwd, 2 dochters van 6 en 2 jaar, 3 katten. Werk als verpleeghuipsycholoog, kinderen zijn dan op kinderopvang en op de montessori school. Ik houd van Facebook, bankhangen voor de tv, soms heb ik tijd en energie om wat te lezen of knutselen en ik keer in de week sleept mijn buurvrouw me mee naar sporten. Koken doe ik omdat het moet, bakken doe ik sporadisch, maar stiekem zou ik dat wel graag goed kunnen. Mijn huis is een puinhoop omdat ik de tijd dat ik niet op mijn werk ben zo veel mogelijk aan mijn gezin wil besteden.

 43. Wat leuk, op één of andere manier heb ik dit artikel gemist. Ik je blog geregeld, maar deze moet er tussendoor zijn geglipt.
  Ik ben Kristy, 32 jaar en single (again) Woon in Oldenzaal, samen met mijn konijn en ben hard op zoek naar een andere woning, waar ik al mijn interieurinspiraties in kwijt kan.
  Verder werk ik in de kinderopvang en heb ik daarnaast nog mijn eigen praktijk als voedingscoach, zie ook mijn website http://rightfood.nl/ waar ik ook een blog heb.
  Daarnaast vind ik het heerlijk om lekker bezig te zijn met sporten, afspreken met vriendinnen en haken doe ik graag!

  1. Wat leuk, dit zijn onderwerpen waarover ik nu meer aan het lezen ben! Je ‘moet’ je blog even koppelen aan bloglovin’, handig voor mensen (moi) om meteen als eerste te weten dat je een nieuw artikel hebt gepubliceerd 🙂
   Ik hoop dat je snel een fijne woning vindt voor jou, je konijn en al je interieurideeën <3

 44. Hoi!

  Hier een 21-jarige student SAW, oftewel kinderopvang. Nog een jaartje en dan hoop ik in de kinderopvang te kunnen werken. Ik woon in Bedum, dat ligt 10 km boven Groningen, in een prachtig huis samen met mijn vriend. We wonen er nu 3 maand en ik doe heel veel wooninspiratie op, op je blog.. ik hou van het spelen met kleuren! Verder comment ik eigenlijk nooit op blogs..

  Liefs!

 45. Hoi hoi, laat ik dan ook maar reageren :).. Ik ken je blog via Paulines keuken, en waarom dat is weet ik niet meer maar dat is wat ik nog onthouden heb. En zodoende volg ik je blog alweer een hele tijd. Wat ik vooral leuk vind is je blog terug te lezen toen je net zwanger was van Norah. Ik ben nu zwanger van mijn eerste kindje en ik kon/kan me helemaal vinden in hoe jij je af en toe hebt gevoeld. Heel herkenbaar dus. Ik heet overigens Karin, ik ben 41 jaar (maar volgens mij is er iets verkeerd gegaan in de telling vroeger, ik voel me namelijk totaal geen 40+) en ik woon in shabby Velsen-Noord, samen met mijn lieve vriend en onze kat Bokito (ja naar de gorilla). En nu dus al bijna 23 weken zwanger. Ik ben werkzaam op een ROC (MBO-school) in het super leuke Haarlem als management assistente bij de afdeling ICT. Vroeger was ik een creatieveling maar dat is een beetje verslapt.. maar door het lezen van jouw blogs komen de ideeën langzaam weer naar boven. Ik vind dat je echt super leuk schrijft, heel toegankelijk en herkenbaar :).. Bye!!

  1. Haha (Bokito!) 🙂
   Leuk, iemand uit de hood! En leuk om te lezen dat een aantal dingen uit mijn zwangerschap herkenbaar zijn voor je. Ik vroeg me vaak af of ik de enige was die zich zo voelde of aan bepaalde dingen ergerde. En 40 is het nieuwe 30 heb ik gehoord! It better be….
   Ik wens je nog een fijne zwangerschap toe!

 46. Pfoe…Sylvia 🙂 net 35 geworden. Gek op koken, knutselen, taarten en cakes maken en op onze 2 kids, een meiske van 5 en een jongen van 6 maanden.
  Beide zwangerschappen zijn niet makkelijk geweest, onze zoon waren we bijna kwijt en is met een spoed ks gehaald. 4 weken zkh mocht onze kleine vent mee naar huis. Geen huwelijk hier, denk dat als we een jaar of 70 zijn we van seniliteit lekker alsnog in het wit trouwen 😉 naast de 2 kids zijn we lekker druk, werken beide en slapen we dus op zondag met zijn viertjes in het grote bed lekker lang uit! En binnenkort ga ik met mijn moeder de kaasfondue broodjes proberen 😉 ik vind jouw kinderkamer geweldig! Zelf hebben we twee hele kalme kinderkamers, alhoewel die van onze dochter eruit ziet alsof er een parade barbies doorheen gewalst is. Tot snel weer 🙂

 47. Hoi Maris,
  Benieuwd wat ik met je statistieken doe 🙂 ik ben 49 jaar, getrouwd, zonder kinderen en werk in het basisonderwijs ( daar heb ik 4 dagen per week een heleboel kinderen, roep ik dan). Ik vond jouw blog via je recepten maar ook toen ik googlede op lifestyle blogs.
  Ik geniet van de manier waarop je schrijft, de goede toon treffen is een kunst! Complimenten!
  Verder vind ik het mooi dat ik mee mag kijken met alles rondom Norah, ik heb het zelf niet meegemaakt maar krijg zo een indruk hoe het voor jou was. Verder vind ik je creatieve ideeën erg leuk, en krijg ik zin om ook weer knutseldingen op te pakken. Heel veel groetjes!

 48. Hoi, ik heet Annelies (34) woon samen met John (38), samen hebben we twee kinderen: Huub (5) en Lola (bijna 1). Ik werk parttime als grafisch ontwerper en ben daarnaast ook freelance thuis aan het werk. Sinds kort voor het ‘echie’. Hopelijk snel helemaal (dus niet meer naar de baas :D) ik heb een periode een blog bijgehouden (anneliescastricum.blogspot.nl), maar doe daar bijna niks meer mee. Ik blogde veel over haken, fotografie, grafisch werk en soms een DIY. Maar ik merkte toch dat schrijven echt mijn ding niet is. Het maken vind ik leuk, het stukje erbij tikken stel ik uit of doe ik niet (vooral dat ;))
  Maar nu ben ik vooral druk met thuis alle ballen in de lucht te houden en dus als freelancer naam te maken. Er staan al enkele dingen op mijn proffesionele website (www.annstudio.nl)
  Ik lees je blog al ruim een jaar, zo’n 1 x per week. Ik vind je erg grappig en recht door zee. Heerlijk als mensen een duidelijke mening hebben. En de onderwerpen spreken me natuurlijk aan 😉 Ga zo door!

  1. Wat leuk (en lief) om te horen, dank je wel 🙂
   En ja, het is inderdaad druk met ballen in de lucht (en je hoofd koel) houden als je zelfstandig werkt en een gezin moet voederen/entertainen. Succes met alles, hoop dat je snel fulltime kunt doen wat je leuk vindt en waar je passie ligt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret