DIY: Easy Restyling van een Babyjasje (zonder naaimachine!)

babyjasje restylen
Laatst was ik in de Zeeman (check mijn shoplog) en zag ik een schattig jasje voor Norah, maar hij was nét niet helemaal naar mijn smaak. Hij was cute, lekker zacht, had een leuke capuchon en kostte slechts €7,99.
Een erg leuk prijsje voor babykleding, want het zou me niets verbazen als ze er binnen no time uitgegroeid is en ik weer op pad kan voor een nieuw winterjasje. Ze is immers pas bijna vijf maanden oud en alweer aan haar vierde kledingmaat toe! Dat gaat hard dus en kost een hoop centjes, maar gelukkig ben ik de ongekroonde koningin van het budget shoppen.

Ik stond maar met dat jasje in mijn handen te friemelen en dacht: ‘Als er nou andere knopen op zaten en dat beertje er niet op stond, dan had ik ‘m meteen meegenomen….’

Toen bedacht ik dat ik zowel het beertje, als de knopen natuurlijk kon verwijderen en het jasje helemaal naar mijn eigen smaak kon restylen! En zodoende smeet ik het jasje direct blij in mijn winkelmandje.

Vandaag laat ik jullie zien hoe belachelijk snel en makkelijk ik dit leuke jasje heb getransformeerd tot een echt Norah-jasje. Nou ja, een jasje dat haar moeder heel erg leuk vindt dan 🙂
Inclusief wat handige tips voor beginners, close up foto’s en een how to video!

 

Voorfoto’s

restyling babyjasje voorfoto

restyling babyjasje voorfoto close up
Ik vond de knopen niet matchen met het jasje en wat betreft het beertje…. Ik ben gewoon een beetje een zeikerd wanneer het op beertjes aankomt.

Ik vind pandaberen, troetelberen en koalaberen leuk, maar andere (gewone) beertjes eigenlijk niet zo. Ieder z’n smaak natuurlijk, als het een konijntje was geweest, dan had ik het waarschijnlijk laten zitten 😉

 

Benodigdheden & How To

restyling babyjasje benodigdheden

Ik kocht bij een fourniturenwinkel drie glimmende roze kitschknopen (€0,60 per stuk).
Verder heb je alleen een klein scherp schaartje nodig, een naald, garen en een tornmesje.

Dit tornmesje was één van de vele accessoires dat inbegrepen zat bij mijn regenboog naaimachine, maar je kunt er al eentje kopen voor €1,25 bij de HEMA. Voor de overige benodigdheden kun je hier ook voor een habbekrats terecht.

restyling babyjasje tornmesje

Met het tornmesje kun je heel makkelijk de steken van de applicatie doorsnijden. In het geval van een beertje met doorgestikte oortjes, neusje en oogjes, is dit wel even een secuur klusje. Je wil immers niet de stof aan de buitenkant van het jasje beschadigen!

TIP!
Kijk in de winkel eerst aan de binnenkant van het kledingstuk of een applicatie erop genaaid is, of gelijmd/gestreken.
Indien dit laatste, dan kun je het mogelijk niet verwijderen zonder de stof te beschadigen.

 

Hoe zet je een knoop aan?

Gebruik je een enkele of een dubbele draad in de naald?
Naai je de knoop strak op de stof?
Hoe vaak moet de draad door de oogjes van de knoop?
Hoe hecht je de draad af als je klaar bent?

Dit is mede afhankelijk van het soort knoop en de stof, maar over het algemeen is er één basismanier en die wordt in dit filmpje duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd:

Bron: hoe-doe-je-dat.nl

TIP!
Vergeet niet om alvast een knoop te verwijderen en in je portemonnee te stoppen, voordat je op pad gaat voor nieuwe knopen.

Omdat je al met bestaande knoopsgaten werkt, wil je geen grotere of kleinere knopen bevestigen, maar precies hetzelfde formaat.
Kleinere knopen glijden makkelijk uit een knoopsgat en voor grotere knopen moet je het knoopsgat vergroten. Dit kan natuurlijk wel, maar wat ik vandaag laat zien is een easy project, dus dat gaan we niet doen 🙂

 

Nafoto’s

restyling babyjasje nafoto close up

restyling babyjasje nafoto

Tadaa! Het zijn maar kleine aanpassingen geweest, maar ik vind het jasje nét even leuker zo!
Dat ik de applicatie heb verwijderd zie je nauwelijks en wat er nog wel van zichtbaar is, zal verdwijnen na een paar keer dragen of wassen.

Hierbij ook de voetnoot, dat dit mede komt door het fluffy en het nieuwe materiaal. Wanneer je een applicatie verwijdert op een wat stuggere of meer kwetsbare stof, of een kledingstuk dat al vaker gewassen is, dan is de kans groot dat het wel duidelijk zichtbaar blijft waar ooit een applicatie heeft gezeten.

En nu de foto waar jullie natuurlijk allemaal op zaten te wachten, mijn super cute Norah verkleed als fluffy eskimootje:

restyling babyjasje Norah

Staat het jasje haar niet superleuk? Hopelijk past ze ‘m nog even!

Andere knopen en applicaties (of het verwijderen ervan) kunnen een compleet andere uitstraling aan een kledingstuk geven en het is zo gepiept.
Eenvoudige dingen die je ook kunt doen om een item een andere look te geven, zijn randjes versieren met kleine kraaltjes, of bestaande stiksels accentueren met een ander kleur garen of textielverf.

Kopen jullie ook wel eens items die het nét niet zijn, om het vervolgens zelf helemaal te restylen tot het naar je zin is?
Laat het horen in de comments!

[bctt tweet=”DIY: Easy Restyling van een Babyjasje (zonder naaimachine!)” username=”MarisMariaRenne”]

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #HareMaristeit

Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

  1. Leuk gedaan! Ziet er idd veel leuker uit en het is uniek 😉 Ben ook altijd al van het zelf maken/pimpen geweest maar sinds een half jaar heb ik naailes en ga nu echt helemaal los. Een leuk jurkje maar niet mijn kleur of motief? Ik zoek gewoon een mooie stof en maak het zelf. Super om te doen!

    1. Jaaaaaaaaah ik heb ook zo’n fase gehad, toen ik het naaien en patroontekenen eenmaal onder de knie had. Zo tof om te doen en ik mis het ook echt! Ik wil over een tijdje (als ik weer in shape ben) ook weer iets from scratch maken, een gaaf jurkje of zo. Tot die tijd pimp, verknip en restyle ik rustig verder 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret