Movie Park Germany

movie park
Pretparken zijn een fijne dagbesteding, wanneer je kinderen in de zomervakantie moet entertainen.
Maar wat doe je als je (pré-)puber ALLE pretparken in Nederland al heeft gezien en eyerolls maakt terwijl hij verzucht: ‘Maar ik ben al zestien keer in mijn leven naar de Efteling geweest kreunnnn….’ of wanneer hij iets al snel ‘Vet kinderachtig.. zucht…’ vindt?

Dan zoek je het pretparkvertier dus over de grens.

Vanuit Haarlem naar het Deutsche Öberhausen is het 2 uur en 20 minuten rijden en dat is voor ons niet heel veel langer dan een enkele reis naar de Efteling.
Ik trommelde wat vriendjes op die ook wel te porren zijn voor een dagje gillen in achtbanen (man en baby liet ik thuis) en we spraken ’s ochtends vroeg af.

Vandaag deel ik een fotoverslag en een klein filmpje over ons bezoekje aan Movie Park Germany!
En ik ben natuurlijk eerlijk en kritisch over het park en deel onze meningen, de prijzen und so weiter 🙂

 road trip
Rond 08:15 reden we weg uit Haarlem.
Vraag me niet waarom, maar thuis besmeerde kadetjes staan voor mij symbool voor road trips. Ik eet die dingen nooit, alleen tijdens road trips.
Eigenlijk miste ik alleen nog kleffe kadetjes met gesmolten hagelslag in een dikke laag boter…

road trip 2

Instant vakantiegevoel wanneer je in een Duits tankstation staat.
Ik kom niet vaak (nooit eigenlijk) in Duitsland en voelde metéén dat ik in een ander land was.

tankstation duitsland

Kleine cultuurschok: in Duitse tankstations kun je gewoon wijn, bier en sterke drank kopen. Ook stonden er speelautomaten. Wow…
Yes: ik ben echt een toerist.

movie park 21

Rond 11:00 kwamen we aan in het park. Er was voldoende parkeergelegenheid en het was deze dag (een woensdag in de zomervakantie) niet idioot druk.

movie park 11
De wolken lijken wel nep, vind je niet? De lucht was schitterend deze dag!
We hadden ook maar twee regenbuitjes, verder scheen de zon gelukkig volop en was het niet te warm. Perfect pretparkweer!

movie park 19

Ik vond het een mooi, opvallend schoon en sfeervol park. Het is onderverdeeld in thema’s, zoals bijvoorbeeld een Western World waar de country muziek door de speakers schalmt. Op de Santa Monica Pier waande ik me ook echt even in Los Angeles. De verschillende sferen zijn meteen voelbaar zodra je een ‘andere wereld’ betreed.

Een sfeerimpressie met bewegend beeld en geluid:

Dit filmpje maakte ik met Snapchat. Mocht je me daar willen volgen, dan kun je me vinden onder de naam: haremaristeit

Je kunt je ook op abonneren op het knullige en niet bijzonder actieve YouTube kanaal van Hare Maristeit, voor meer onprofessionele en korte huis-tuin-en-keuken-filmpjes 🙂

movie park 2

Tijdens het selecteren van mijn foto’s voor dit verslag, kwam ik er weer eens achter dat ik toch wel echt een zwak heb voor zoetigheid (ook al snack ik liever hartig) en pluche.
Zodra ik ergens kleurrijke zoetigheid of gekke knuffels zie, dan wil ik daar foto’s van maken.

movie park 3

Mika en ik zijn suckers voor snoepjes en snacks met bijzondere smaken. We kochten een zakje Jelly Beans in de smaken ‘Caramel Popcorn‘ en ‘Piña Colada’.
Ze waren niet heel erg lekker, maar ik kan dit weer van mijn Bucket List afvinken.

M&M's machine

Mijn innerlijke kleurneuroot wordt zo blij van dit soort dingen: op kleur gesorteerde M&M’s! En op volgorde van de regenboogkleuren ook nog, snik…

Lees hier meer over mijn lichte OCD-trekjes, wanneer het op kleuren sorteren aankomt…

movie park 14

movie park 15

Mijn zoon zei van tevoren dat we wat hem betreft Nick Land wel mochten overslaan, want: ‘Vet kinderachtig… zucht…’
Maar uiteindelijk hebben we hier ontzettend veel lol gehad en waren de meeste attracties in dit gedeelte ook voor grotere kinderen en volwassenen heel erg leuk.

En als je dan met Patrick en Spongebob op de foto kunt, dan laat je dat once in a lifetime moment niet aan je voorbij gaan natuurlijk.

movie park 27

Dora’s Big River Adventure‘ was uiteraard niet bespreekbaar, dus deze hebben we geskipt.

movie park 22

movie park 23

movie park 20
Rondje vliegen in de Avatar Air Glider.

movie park 18

De tijd vloog voorbij en de meegebrachte kadetjes en flesjes drinken waren eind van de middag op. We streken op een terrasje neer voor een patatje en wat drankjes.
Zoals het een echte Hollander betaamt, meld ik er even de prijs bij (geef het maar toe: hier zijn jullie ook benieuwd naar).
Eén sinas, één bier en twee witte wijn = €17,40
Exclusief de patatjes dus.

spongebob shop

Als je net als ik ook gek bent op shoppen en door winkeltjes struinen, dan kun je je makkelijk een hele middag vermaken in de shops op het park. Het barst er van de thema shops en laat ik nou óók een sucker zijn voor thema’s 🙂

spongebob shop

movie park 6

spongebob shop

spongebob shop

Ik had vroeger echt een hekel aan Spongebob, maar mijn zoon vond het te gek. Na verloop van tijd ging ik wennen aan het irritante stemmetje en vond ik het ook leuk om samen met hem te kijken.
Tsja… If you can’t beat ‘em, join them!

Overigens hebben wij vroeger zelf ook nog Spongebob artikelen verkocht in onze (thema-)webshop, maar dat is weer een ander verhaal. Moving on!

movie park 4

Beestjes met gekke oogjes: ben ik dól op!

movie park 5

movie park 16
Helaas is het niet gelukt om een groot donutkussen te winnen. Die zag ik al helemaal voor me, op onze bank. Helaas pindakaas!

movie park 17
En ook geen prijs bij de XL grijpmachines.

Je bent gewaarschuwd trouwens: het park sluit (in de zomer) om 20:00, maar alle attracties sluiten al om 19:00.
Het is dan onmogelijk om uit je happy vibe te stappen en meteen naar de exit te rennen. Alle shops en speelautomaten waren wél tot 20:00 geopend, dus daar bleven we nog een uurtje hangen….

care bears
Ik spotte deze troetelberen en werd er helemaal week van: ik had vroeger een groene, gele en blauwe troetelbeer en wilde dolgraag een groene (mijn favoriet) winnen voor baby Norah. Maar het werd een paarse, ook leuk:

care bear
Norah is er superblij mee en ik stiekem ook. Het is een leuk aandenken aan een érg gezellige en geslaagde dag met mijn zoon en lieve vrienden.
Het was heerlijk om een hele dag buiten in de zon te slenteren. We hadden slechts twee kleine regenbuitjes, waar we overdekt voor konden schuilen.
Het is fijn om gewoon ongedwongen lol te maken samen en zelfs het wachten in de rijen was niet vervelend, omdat je dan quality time momenten voor gesprekken hebt.

Rond 23:00 kwamen we doodmoe weer thuis en de volgende dag voelde mijn lijf een beetje beurs door al dat geschud in de attracties. Ik word oud…

Kritische Nootjes

Ik denk dat ik nu beter begrijp hoe niet Nederlands sprekenden toeristen zich voelen wanneer zij de Efteling bezoeken. De grote lijnen zijn te volgen via instructies ‘aan de zijlijn’, maar echte details ontgaan je, wanneer je de taal niet spreekt.
Voor mezelf vond ik het niet heel erg storend dat ALLES in het Duits was (dit spreek/versta ik matig), maar ik merkte dat mijn zoon het niet altijd even goed kon volgen.

Ook vond ik het park kleiner dan ik van tevoren had ingeschat. Het was groot genoeg voor een hele dag (11:00-20:00) maar ik zou het niet aanraden voor een tweedaags bezoek met één overnachting. In één dag heb je alles wel gezien. Mits er geen extreem lange rijen voor de attracties zijn dan.

Het park is leuk voor grotere kinderen en voor liefhebbers van achtbanen en de kermis. Ik vond het een erg geslaagde dag en vond het de kosten van deze gezelligheid absoluut waard. Toch zou ik het ouders met kleine(re) kinderen niet aanraden om te bezoeken.

Voor veel attracties geldt een minimum lengte van 120 of 130 cm en veel attracties zijn ook wel een beetje heftig, snel of eng voor tere kinderzieltjes.
Zelf ben ik een medium mietje en ik was toch een aantal keren best wel draaierig door een overkill aan snelle 4D beelden of schrok ik van zombies/enge poppen.

movie park 1Foto: Dit was een half uur lang ons uitzicht, in de rij voor de attractie ‘The Lost Temple’. Op zich best leuk om de werkplek van Indiana Jones te zien, maar het gaat toch snel vervelen.

Het is niet eerlijk misschien om te vergelijken met een pretpark als de Efteling. Maar als ik dit toch doe: bij de Efteling heb ik na een uur wachten voor een attractie wél het gevoel dat dit het wachten waard was.
Wij hebben in Movie Park toch wel een paar keer gemompeld: ‘Gelukkig dat het niet heeeeel druk was en dat we hier niet twee uur voor in de rij hebben gestaan…’

Sommige attracties (met name shows) waren niet erg spectaculair en veel ritjes zijn snel voorbij. Persoonlijk zou ik daar geen uur voor in de rij willen staan.
Er is een mogelijkheid om voor een meerprijs een Speedy Pass te kopen waarmee je niet in de rij hoeft te wachten en meteen mag doorlopen. Dit is niet goedkoop (vanaf €19,95 p.p. voor een aantal populaire attracties) maar wel een aanrader voor erg drukke dagen.

Meer weten over het park, openingstijden en prijzen?
Kijk voor meer info op movieparkgermany.de/nl en check ook Marktplaats en Vakantieveilingen voor kortingsacties!

Zijn jullie wel eens in Movie Park Germany geweest? En worden jullie ook snel misselijk in heftige attracties?
Laat het horen in een reactie!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

19 reacties

 1. Zo een leuk verslag van een zeer goed geslaagde dag uit 😉
  Leuke foto’s en fijn filmpje had je maakt.
  Dit park staat boven aan mijn lijstje om eens te gaan bezoeken.

  Xoxo

 2. Wat een leuk foto-verslag! Ik ben er jaren geleden ook geweest, toen mijn zus er werkte in de vaudeville-show als zangeres. 🙂
  Als Norah wat groter is, dan is Irrland een echte aanrader: http://www.irrland.de/nl/index.php Het is ook dichtbij de Nederlandse grens, supervoordelig, geen wild rides maar kinderen vinden het geweldig. Er is een speciale hoek van het park voor peuters/kleuters.

 3. Geweldige foto’s! Ben er ooit, jaaaaaaaren geleden, geweest. Nog voor er kinderen om de hoek kwamen kijken. Werd weer helemaal vrolijk van je kleurrijke en fluffy foto’s 🙂
  Een geslaagd dagje!

 4. Leuk verslag! Voor ons zal dit park geen optie zijn met een zoon van 2.5 en eentje op komst. Heel erg vind ik het ook niet want ik ben een mega watje dus ga echt niet in een achtbaan haha. Wij blijven nog wat jaartjes genieten van de efteling en zo heb ik nog even tijd om me voor te bereiden op zulke parken, want ik zal over een heel aantal jaren vast aan moeten geloven ?

  1. De Efteling is geweldig! Maar grotere kinderen zoeken soms toch meer actie op, al die suffe brave sprookjes hoeven dan niet meer zo nodig 😉
   Over een paar jaar mag ik weer met mijn kleuter door het sprookjesbos wandelen, yay!

 5. Ik ben er nog nooit geweest en nu ik lees dat het voor kleine kinderen ook niet zo geweldig is zal ik er de komende jaren ook niet snel heen gaan haha

 6. Ik ben een tijdje geleden ook naar Movie Park geweest, erg leuk om ’s naar een ander park te gaan i.p.v. naar de Efteling of Disney 🙂

 7. Vanuit Enschede is het movie park wat dichterbij, dus als achtbaanliefhebber ben ik er geweest. Ik vind het een prima park, en qua entree was het destijds ook wat lager dan de Efteling. Overigens vind ik de Efteling nog steeds heel erg leuk, en ben het met je eens dat de attracties daar veel mooier zijn.

  1. Ik vond het heel erg leuk en de (in totaal) 5 uur reistijd absoluut waard! Superleuke dag gehad ? Ik zou het alleen niet aanraden om met erg kleine kinderen heen te gaan en je kunt het niet vergelijken met Europa’s mooiste pretpark. Maar kan me voorstellen dat wat grotere kinderen de Efteling op een gegeven moment wel gezien hebben.
   Ik ben in Brabant opgegroeid en ging regelmatig naar de Efteling, heb het altijd geweldig gevonden ?

 8. Had ik gelukkig niets te veel gezegd met dat je alles wel in een dag kon doen 🙂 Wij vonden het toen best teleurstellend, de grote van het park. De attracties wel leuk en de shows ook vermakelijk. De Efteling blijft een mooi park maar ik vind 1 keer in de 10 naar de Efteling wel genoeg, iets te vaak geweest 🙂

  1. Ik vond het qua grootte prima, voor één dag. Bij de Efteling heb ik toch altijd het gevoel dat we niet genoeg tijd hebben om alles te zien. Maar een tweedaags bezoek aan Movie Park is inderdaad té veel, 1 dag is voldoende en ik hoef ook niet per sé volgend jaar weer: mag best een jaartje tussen zitten ?
   Voor kinderen in de leeftijdsfase van mijn zoon is het wel te gek en ongetwijfeld zal ik over 2 jaar weer samen met hem gaan. Efteling vind ik wel echt geweldig, kan niet wachten om met mijn dochter door het Sprookjesbos te wandelen. Mijn zoon wilt dit natuurlijk al heeeeel lang niet meer ?
   Nu de Efteling niet meer om de hoek ligt, is het voor mij ook wel meer bijzonder, omdat ik niet meer ieder jaar ga.

 9. Ik moest even heel hard lachen over het feit dat Mika AL 16 keer naar de Efteling is geweest. Volgens mij ben ik al 16 keer geweest voordat ik 2 was maar goed ik woon dan ook in Kaatsheuvel en heb jaren een abonnement gehad. En nu nog wil ik er graag heen (geen abbo meer).
  Leuk om te zien dat in Movie Park wat nieuwe attracties erbij zijn gekomen. De laatste dat ik er was is zo een 9 jaar geleden. Misschien toch maar een keertje een dagje plannen. Zat toen in mijn examenjaar, we gingen met alle examenklassen naar movie park met de bus. Ik wordt snel wagenziek dus ik had een pilletje genomen. In het park meteen heel wat achtbanen gedaan (omdat het nog rustig was) maar merkte snel dat mijn pilletje was uitgewerkt.. Daarom is het voor mij vaak goed dat er wachttijden bij wilde attracties zijn, dan is mijn misselijkheid meestal wel over haha.

  1. Ik vind de Efteling ook te gek! En over een tijdje vindt hij het vast wel weer leuk. En zo niet, jammer dan. Dan ga ik lekker met Norah door het sprookjesbos wandelen 🙂 Maar wat je op Twitter zei was wel een goed chantagemiddel: wat zal hij zeggen over de VELE Pokéstops in de Efteling 😉

   1. Weer een beetje een late reactie, sorry!
    Hopelijk leest Mika niet mee haha. Maar als je hem zo ver kan krijgen om eerst het sprookjesbos mee in te gaan omdat elk sprookje een pokestop is, wil hij misschien wel mee. Dan komt hij er daarna wel achter dat ook alle andere attracties een stop of gym zijn haha.
    Spelen jullie nog PokemonGo?

    1. Niet echt meer eigenlijk, alleen soms wanneer we onderweg zijn of ergens lang moeten wachten. Maar steeds minder en we gaan er niet voor op pad. Jammer, want dat idee/die hoop had ik in het begin wel. Speel jij nog veel?

     1. Herkenbaar. Ik heb het nog wel dagelijks aan maar ook niet zo actief op pad. Voor de vakantie was wel heel leuk maar na hele dag stage ben ik vaak te moe om uitgebreid te koken laat staan op pad. Ik wil wel ongeveer twee keer per maand een Pokemondagje met de man doen. We werken vaak langs elkaar heen en zijn we toch actief en samen. Ipv een hele dag op de bank hangen en Netflix kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret