3 x Oldskool Retro Speelgoed

Weet je wat ik stiekem misschien nog wel het allerleukst vind, wat betreft speelgoed uitzoeken voor mijn babydochter? Speelgoed ontdekken waar ik vroeger zelf ook mee heb gespeeld!
Het geeft gewoon een warm, nostalgisch en fuzzy gevoel.

Ik kwam op het idee voor dit artikel, toen ik deze oude babyfoto’s van mijzelf had opgeduikeld:

retro baby maris

op de foto links ben ik ongeveer net zo oud als Norah nu is en zit ik op een rode plastic loopauto.
Toen we laatst op een kinderfeestje waren waar een plastic rood loopautootje was, zette ik Norah erop en maakte ik deze foto’s:

norah loopauto

Daardoor moest ik dus aan mijn eigen babyfoto denken en ik kreeg er zo’n fuzzy gevoel van.
Zie je de gelijkenissen tussen Norah en mij? Ongelooflijk hm?

Iedereen zegt steeds dat Norah op Seth lijkt en dat zie ik ook wel. Maar als ik dan mijn eigen babyfoto’s bekijk, dan zie ik toch wel heel duidelijk dat het écht wel MIJN meisje is 🙂

maris norah loopauto

Links c’est moi en rechts mijn dochter. Priceless toevalstreffer, nietwaar?
Als jij net als ik ook wel van een vleugje oldskool houdt, dan heb ik vandaag drie leuke retro speelgoed shoptips voor je!

 

Oldskool Trektelefoon met draaischijf

Als jij ook luiers droeg in de 80’s, dan komt deze telefoon je vast bekend voor.
Het model is in de loop der jaren niet veranderd, dus ik moet Norah later wel uitleggen wat een draaischijf is en dat je met deze telefoon geen foto’s kunt maken.
Dit heb ik mijn zoon (nu 10 jaar oud) trouwens ook eens moeten uitleggen en hij keek me toen met een blik vol medelijden aan. Humpf…

Fisher-Price Trektelefoon, €13,99 via Bol.com

retro-speelgoed-shoptips

Nostalgische Tol
tol kitsch kitchen

Ik was gewoon het bestaan van de tol vergeten! Dat zal vast de ouderdom zijn. Ik kan me niet herinneren dat ik hier zelf actief mee heb gespeeld, maar ik had een tol als deze toen mijn Mika nog een baby was. Hij kon hier eindeloos naar kijken:

mika tol
Op bovenstaande foto is Mika ongeveer zo oud als Norah nu is. Wat een lief speklapje hm? Van dat babyvet is nu echt he-le-maal niets meer over. En van die blonde krullen ook niet trouwens 😉
Maar zo’n tol is dus absoluut een aanrader om baby’s mee te vermaken!

Retro Tol (doorsnede 18 cm) €9,95 via Kitsch Kitchen

 

De magische speelboom van de familie Klorofil

magische speelboom

Ik heb het mooist voor het laatst bewaard, tromgeroffel: wie van jullie heeft hier vroeger ook mee gespeeld?
Toen ik een paar maanden geleden ontdekte dat deze magische speelboom nog steeds bestaat, moest ik haast een traantje wegpinken.

magische speelboom open

De styling van de Familie Klorofil is niet met de tijd mee gegaan en dat vind ik echt geweldig. De details in deze speelboom, zoals het tapijt, de meubeltjes en de outfit en snor van Papa Klorofil, zal menig retro hart sneller doen laten kloppen:

Wanneer je de Magische Speelboom opent, hoor je vogeltjes zingen en een riviertje stromen. In de speelboom van de familie Klorofil is van alles te vinden: een keuken, een woonkamer, een slaapkamer en een badkamer om het dagelijks leven na te spelen en je fantasie de vrije loop te laten.

Verder heeft de magische speelboom van de familie Klorofil een lift die naar boven en naar beneden kan, een glijbaan, een autootje, een schommel en een wip.
Geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar, dus helaas moet ik Norah nog even wachten…

Magische speelboom van de familie Klorofil, €79,99 via Benjamin Bengel

 

Hebben jullie vroeger ook met dit speelgoed gespeeld en zouden jullie het nu ook kopen voor je eigen kids? Do share!

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

26 reacties

 1. Wat leuk om speelgoed van lang geleden te zien!
  De tol komt me bekend voor.
  Prachtige foto’s van jullie.
  Je dochter lijkt sprekend op jou.
  Zulke prachtige krullen had jullie zoon.

  Xoxo

 2. Jaaaa ik herken al het speelgoed. Volgens mij maakte de speelboom vroeger geen geluid, tenminste het komt mij niet bekend voor. En wat lijkt Norah op jou als baby joh! Leuk om te zien.

  1. Ja grappig hè!? Op die foto dat ik op de loopauto zit heb ik echt dezelfde grijns als Norah. Zo maf om te zien! En stiekem ook wel leuk natuurlijk, want iedereen roept altijd dat ze zo op Seth (en zijn familie) lijkt haha ?

 3. De telefoon en tol zijn hier in huis…ergens.. Haha! Die boom had ik zelf nirt, maar kan me herinneren dat ik het tof vond als een vriendinnetje hem had! Zo leuk dat retrospeelgoed!

 4. Die boom vind ik zo geweldig, daar speelde ik vroeger bij mijn oma altijd mee. Heerlijk nostalgisch dus. Ik heb ‘m voor mijn kinderen nooit gekocht, omdat ik ‘m behoorlijk prijzig vind. Maar hij blijft leuk!

 5. Ik vind die trektelefoon zo leuk! In 2008 wilde ik er een scoren voor mijn toen nog little babygirl maar toen waren ze echt nergens te krijgen.

 6. Uren met die boom gespeeld vroeger! Gelukkig heeft mijn moeder veel speelgoed bewaard, ook deze boom! Geweldig ook dat ze de poppetjes en inrichting hetzelfde hebben gelaten!

 7. Norah lijkt echt sprekend op jou! Zelf heb ik uren en uren met BabyBorn gespeeld. Barbie kon mij totaal niet boeien, maar bijna levensechte poppen, daar kreeg ik maar niet genoeg van. Het is zelfs zo erg dat ik, wanneer ik in de Sinterklaasboekjes kijken en ik BabyBorn zie staan, mijn hart nog steeds een beetje sneller gaat kloppen 🙂

  1. Ik had dat precies andersom. Poppen konden mij niet bekoren, maar ik heb eindeloos lang met Barbies en My Little Ponies gespeeld. Mijn eerste naaiwerkjes waren ook voor Barbie. Kleine stukjes stof die ik dan met een nietmachine aan elkaar bevestigde ?

 8. Wat leuk die vergelijking. Jeetje, mijn herinneringen komen ook boven nu zeg! Die eerste en die boom had ik ook! Hopelijk mag dit soort speelgoed nog lang in trek blijven en wordt niet alles zo enorm gemoderniseerd 🙂

  1. Ik kan me niet meer herinneren of ik ‘m zelf ook had, maar wel dat ik ermee gespeeld heb. Was echt super om ‘m laatst weer ergens te zien en nu wil ik ‘em ook. ‘Voor Norah’ natuurlijk 😉

 9. Weet iemand hoeveel de boom vroeger heeft gekost? Heb hem voor mijn dochtertje besteld en mijn moeder en ik vroege. Ons af hoeveel ze ervoor betaald heeft 40 jaar geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret