Shoptip: Het Unicorn Knutselboek

het unicorn knutselboek

Vaste lezers en volgers weten dat ik gek ben op zowel unicorns (en flamingo’s) als knutselen.
Op mijn blog vind je dan ook meerdere artikelen met unicorn shoptips en veel DIY’s, maar een Unicorn Knutselboek ontbrak nog in mijn leven.

Ik roep al jaaaaaaren dat unicorns (en flamingo’s) te gek zijn en veel mensen verklaren me daardoor toch een beetje voor gek (whatevers).
Boze tongen beweerden ook dat unicors en flamingo’s (en ananassen trouwens ook) maar ’tijdelijke hypes’ waren. Maar let op mijn woorden: dit zijn allemaal blijvertjes 🙂

Want wij, gewone stervelingen, hebben het namelijk in dit barre kikkerlandje nou eenmaal nodig om ons vast te kunnen klampen aan tropische vibes en sfeermakers.
En zolang er kleine meisjes (of jongetjes) zijn die blij worden van magische regenboogpaardjes, en zolang er mensen zijn die weigeren om écht volwassen te worden, zullen eenhoorns dan ook nooit uit het straatbeeld verdwijnen.

Maris heeft gesproken.

Het Unicorn Knutselboek

In februari 2018 werd dit thema knutselboek uitgebracht en ik was blij verrast.
Het Unicorn Knutselboek is namelijk een overzichtelijk en mooi vormgegeven boek, maar qua moeilijkheidsgraad hebben de DIY’s geen al te hoog gegrepen Pinterest-gehalte.

Jullie begrijpen denk ik wel wat ik hiermee bedoel: vaak ziet iets er op Pinterest ogenschijnlijk makkelijk uit, maar wanneer je er zelf mee aan de slag gaat is het een bittere desillusie.

Voor de knutselprojecten in dit boek, hoef je niet te kunnen naaien, haken of breien en ook geen ingewikkelde gereedschappen in huis te hebben. Voor de food-projecten heb je ook geen flashy keukengerei en vaak zelfs geen oven nodig!

unicorn knutselboek

In het begin van het boek kun je wat slimme basisinstructies lezen, voor essentiële eigenschappen van een unicorn.
Wanneer je bijvoorbeeld eenmaal weet hoe je de perfecte oortjes vouwt of een mooie hoorn in elkaar draait, kun je ze voor altijd maken van klei, papier, fondant of marsepein.

unicorn knutselboek

Er staan volop slimme tips in voor de beginnende knutselaar, van hoe je het slimst strookjes crêpepapier kunt knippen, tot hoe je met (glitter-)lijm aan de slag gaat zonder dat je vingers aan elkaar blijven plakken.
Veel van de mooie foto’s in het boek, zijn voorzien van grappige unicorn quotes en grapjes, die menig Pinterest-fan vast bekend zullen voorkomen.

Achterin het boek vind je handige sjablonen die je kunt overnemen voor DIY’s uit het boek of voor zelfbedachte unicorn knutselprojecten. Jouw eenhoorns worden dus geen slappe Pinterest-aftreksels!

unicorn candy
FOTO: Deze unicorn snoepspiesjes heb ik gemaakt, naar een idee uit het boek.
Geen gezonde traktatie om uit te delen op school, maar wel erg leuk op een Unicorn Verjaardagsfeestje thuis 🙂

In het boek vind je ook nog leuke ideetjes voor o.a. Regenboog-chocolade, een Unicorn Kwarktaart en een Unicorn Freakshake

Veel projecten in het boek kosten ook lekker weinig tijd en zijn dus ideaal om met ongeduldige kinderen samen te doen op een regenachtige middag.
In een handomdraai maak je bijvoorbeeld een unicorn tasje van papieren bordjes of een grappige unicorn ketting van krimpfolie.

Heb je een unicorn themafeestje in het verschiet?
Dan is het leuk en helemaal niet moeilijk om zelf unicorn ballonnen en unicorn goodiebags te maken!

unicorn powerbank

Zelf wil ik nog aan de slag gaan met het regenboog oplaadstation van fotokarton (op bovenstaande foto).
Dit is namelijk niet alleen praktisch voor mijn telefoon, maar ook een leuke eye catcher op tafel. En hij matcht leuk met mijn unicorn powerbank natuurlijk 🙂

In het boek vind je dus niet alleen knutsels die leuk zijn voor kinderen, maar ook leuke projecten voor volwassenen. De werkbeschrijvingen zijn kort en duidelijk en geven veel inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan.
Zo staat er bijvoorbeeld een leuke DIY in voor het stempelen van een unicorn, met textielverf op een T-shirt. Dit kun je natuurlijk ook met een flamingo of ananas doen in plaats van een eenhoorn en bijvoorbeeld op een kussenhoes, ledikantlakentje of je gordijnen stempelen!

Kortom: ik vind het een erg leuk en inspirerend boek voor iedereen die graag meer zou willen experimenteren met nieuwe knutseltechnieken!

Titel: Het Unicorn Knutselboek (64 pagina’s)
Auteur: Pia Deges
Prijs: €12,99
ISBN10: 9045212684
Uitgeverij: Karakter Uitgevers

In de rubriek ‘Boeken, Muziek, Films & Series‘ kun je meer van mijn boekreviews lezen. 
Mijn favoriete boeken shop je HIER.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret