• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Samenwerken
    • Contact & Disclaimer
    • Freelance
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Death By Bacon Burger

Sep 4, 2016 · 4 Comments

 death by bacon burger

Het is alweer even geleden dat ik een burgerrecept heb gedeeld, shame on me!
Dat wil niet zeggen dat wij al die tijd geen hamburgers hebben gegeten. Natuurlijk niet. Ik greep gewoon terug naar eerdere succesnummers, maar probeerde niets nieuws.

Maar toen zag ik deze Death By Bacon Burger voorbij komen op Elger‘s geweldige blog: Vrijdag Burgerdag.
Deze site wil je als burgerfan opslaan in je favorieten, als je dat nog niet gedaan had.

Er zit namelijk bacon IN én OP deze burger! En alsof dat nog niet genoeg is: deze burger bevat ook éxtra kaas.
Burgers zonder kaas zijn voor mij niet bespreekbaar en bacon vind ik ook afschuwelijk lekker. Ik moest dus een beetje huilen (van geluk) toen ik dit recept ontdekte. En natuurlijk deel ik dit geluk met jullie.

Ingrediënten voor 2 burgers

  • 300 gram versgedraaid rundergehakt (ik gebruikte gewoon kant en klare burgers)
  • 2 goede burgerbroodjes
  • 50 gram belegen kaas
  • 2 plakken smeltcheddar
  • 4 dikke plakken ontbijtspek
  • handvol fijngesneden ijsbergsla
  • een paar ingemaakte jalapeños
  • 1 vleestomaat
  • 1 kleine rode ui
  • 4 eetlepels tomatenketchup

death by bacon

 

Hoe maak je het?

Grill de broodjes.
Bak het spek zonder boter of olie in een koekenpan tot het krokant is en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd twee plakken bacon in kleine stukjes, de twee andere plakken bewaar je nog even.
Snijd ook de belegen kaas in kleine blokjes (hoe kleiner hoe beter) of rasp dit grof.

Snijd de kant en klare burgers open, of maak ze zelf. Druk hiervoor een kwart van het vlees uit tot een dunne burger in een burgerring. Leg hier de helft van de stukjes bacon en kaas op, maar zorg dat de randen vrijblijven.

burger bacon kaas vulling

Dek af met nog een kwart van het vlees. Probeer te voorkomen dat de kaas of bacon ergens naar buiten komen, dit moet echt de vulling van je burger zijn.
Bestrooi de buitenkant van de burgers met een beetje zout.

Snijd de tomaten in plakken en de uien in ringen. Bak de uien in het vet van het spek.

Bak de burgers 3 minuten aan iedere kant. Leg een plakje cheddar op de burger en dek op laag vuur af met een deksel, tot de cheddar gesmolten is.
Bouw de burger op: begin met de sla, dan de burger, tomaat, bacon, ui, jalapeños en ketchup.

Geniet van je overdosis kaas en bacon!

death by bacon burger recept

death by burger bacon cheese

Death By Bacon Burger: met bacon IN + OP de burger! Click To Tweet

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit

burgers en broodjes

Zijn burgers met bacon niet jouw ding? Niets aan de hand!
Bekijk HIER alle bijzondere burgerrecepten van mijn blog.

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Bugles met Pindakaas, Chocolade en Discodip!Bugles met Pindakaas, Chocolade en Discodip!
  • Supergroene Salade met Kip, Komkommer & KiwiSupergroene Salade met Kip, Komkommer & Kiwi
  • DIY Sushi Baby RompertjeDIY Sushi Baby Rompertje
  • DIY: Kinderstoel Make OverDIY: Kinderstoel Make Over

Burgers, Recepten burger, death by bacon, vrijdag burgerdag

Reader Interactions

Comments

  1. chucky1012 says

    04/09/2016 at 7:20 am

    Dit recept zal ik zeker bewaren.
    Het ziet er zo heerlijk uit.

    Xoxo

    Reply
  2. Sjoukje - meergeldminderstress says

    04/09/2016 at 11:08 pm

    Als ik dit soort foto’s zie, heb ik echt even spijt dat we geen vlees meer eten… Ach ja. 🙂

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      04/09/2016 at 11:13 pm

      De vegetarische slager heeft vast goede vervangers ?

      Reply
  3. Roos says

    11/09/2016 at 3:13 pm

    Oh my yumminess! Veel kaas is natuurlijk altijd goed bij een burger, en bacon is ook heerlijk. Binnenkort maar weer eens burgers maken, haha. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Gek op koken, koffie, rosé en comfort food.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Shop my style!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten, wanneer je gaat shoppen bij Bol.com of Coolblue

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


“A party without cake, is just a meeting…” 🎂🎈
Hysterische week voor de boeg in 3… 2…. 1… 🔥
De superkleine kamer van mijn zoon praktisch én l De superkleine kamer van mijn zoon praktisch én leuk inrichten, leek de grootste uitdaging toen ik vorig jaar moest verhuizen.
Maar álles klopte en het werd de tofste kamer van het huis 😎
De lang geleden beloofde blogpost hierover, staat nu online ➡️ www.HareMaRisteit.nl 

#teenagebedroom #teenagebedroomdecor #interiorinspiration #meetmycolors #tienerkamer #happyhome
Zij heeft een aftelkalender gemaakt en ik heb vale Zij heeft een aftelkalender gemaakt en ik heb valeriaan aan het boodschappenlijstje toegevoegd 😅

#nog17nachtjesslapen #hysterieallovertheplace #lordhavemercyonmysoul #kidsbirthday #rainbow #flyingtiger #flyingtigercopenhagen #partyinvitations
Ik dacht dat ik er relatief makkelijk vanaf kwam, Ik dacht dat ik er relatief makkelijk vanaf kwam, met 1 dag pittige koorts + extreme spierpijn en 1 grieperig weekje uitzieken.
Maar daarna kwam de vermoeidheid en benauwdheid inclusief een serieuze brain fog.
Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik een paar weken geleden nog +10K stappen per dag door Londen zette, wanneer ik nu compleet buiten adem even naar de stad of mijn dochter naar school fiets.
Of dat ik uren door een museum liep en alle indrukken in me opnam, terwijl ik nu op sommige dagen niet langer dan een uur naar een scherm kan staren.
Ik weet dat dit tijdelijk is en ik heb om me heen mensen met heftiger symptomen zien worstelen, maar ik vind het op sommige dagen wel lastig om eraan toe te geven. 

Overigens gaat onkruid trekken en tuinieren me dan best wel goed af nu (net als de achterstallige verhuisdozen uitpakken en met de inhoud dealen), dus daar focus ik nu maar even op. 
Die shizzle moest immers ook nog gebeuren 🙃

#brainfog #moestuinieren #tuintjeinmijnhart
Altijd prijs 🥳 #happykids #kingsday2022 #konin Altijd prijs 🥳

#happykids #kingsday2022 #koningsdag #koningsdag2022 #kermis #funfair #funfairs
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Copyright © 2022 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring