• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Death By Bacon Burger

Sep 4, 2016 · 4 Comments

 death by bacon burger

Het is alweer even geleden dat ik een burgerrecept heb gedeeld, shame on me!
Dat wil niet zeggen dat wij al die tijd geen hamburgers hebben gegeten. Natuurlijk niet. Ik greep gewoon terug naar eerdere succesnummers, maar probeerde niets nieuws.

Maar toen zag ik deze Death By Bacon Burger voorbij komen op Elger‘s geweldige blog: Vrijdag Burgerdag.
Deze site wil je als burgerfan opslaan in je favorieten, als je dat nog niet gedaan had.

Er zit namelijk bacon IN én OP deze burger! En alsof dat nog niet genoeg is: deze burger bevat ook éxtra kaas.
Burgers zonder kaas zijn voor mij niet bespreekbaar en bacon vind ik ook afschuwelijk lekker. Ik moest dus een beetje huilen (van geluk) toen ik dit recept ontdekte. En natuurlijk deel ik dit geluk met jullie.

Ingrediënten voor 2 burgers

  • 300 gram versgedraaid rundergehakt (ik gebruikte gewoon kant en klare burgers)
  • 2 goede burgerbroodjes
  • 50 gram belegen kaas
  • 2 plakken smeltcheddar
  • 4 dikke plakken ontbijtspek
  • handvol fijngesneden ijsbergsla
  • een paar ingemaakte jalapeños
  • 1 vleestomaat
  • 1 kleine rode ui
  • 4 eetlepels tomatenketchup

death by bacon

 

Hoe maak je het?

Grill de broodjes.
Bak het spek zonder boter of olie in een koekenpan tot het krokant is en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd twee plakken bacon in kleine stukjes, de twee andere plakken bewaar je nog even.
Snijd ook de belegen kaas in kleine blokjes (hoe kleiner hoe beter) of rasp dit grof.

Snijd de kant en klare burgers open, of maak ze zelf. Druk hiervoor een kwart van het vlees uit tot een dunne burger in een burgerring. Leg hier de helft van de stukjes bacon en kaas op, maar zorg dat de randen vrijblijven.

burger bacon kaas vulling

Dek af met nog een kwart van het vlees. Probeer te voorkomen dat de kaas of bacon ergens naar buiten komen, dit moet echt de vulling van je burger zijn.
Bestrooi de buitenkant van de burgers met een beetje zout.

Snijd de tomaten in plakken en de uien in ringen. Bak de uien in het vet van het spek.

Bak de burgers 3 minuten aan iedere kant. Leg een plakje cheddar op de burger en dek op laag vuur af met een deksel, tot de cheddar gesmolten is.
Bouw de burger op: begin met de sla, dan de burger, tomaat, bacon, ui, jalapeños en ketchup.

Geniet van je overdosis kaas en bacon!

death by bacon burger recept

death by burger bacon cheese

Death By Bacon Burger: met bacon IN + OP de burger! Click To Tweet

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit

burgers en broodjes

Zijn burgers met bacon niet jouw ding? Niets aan de hand!
Bekijk HIER alle bijzondere burgerrecepten van mijn blog.

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Bugles met Pindakaas, Chocolade en Discodip!Bugles met Pindakaas, Chocolade en Discodip!
  • Supergroene Salade met Kip, Komkommer & KiwiSupergroene Salade met Kip, Komkommer & Kiwi
  • DIY Sushi Baby RompertjeDIY Sushi Baby Rompertje
  • DIY: Kinderstoel Make OverDIY: Kinderstoel Make Over

Burgers, Recepten burger, death by bacon, vrijdag burgerdag

Reader Interactions

Comments

  1. chucky1012 says

    04/09/2016 at 7:20 am

    Dit recept zal ik zeker bewaren.
    Het ziet er zo heerlijk uit.

    Xoxo

    Reply
  2. Sjoukje - meergeldminderstress says

    04/09/2016 at 11:08 pm

    Als ik dit soort foto’s zie, heb ik echt even spijt dat we geen vlees meer eten… Ach ja. 🙂

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      04/09/2016 at 11:13 pm

      De vegetarische slager heeft vast goede vervangers ?

      Reply
  3. Roos says

    11/09/2016 at 3:13 pm

    Oh my yumminess! Veel kaas is natuurlijk altijd goed bij een burger, en bacon is ook heerlijk. Binnenkort maar weer eens burgers maken, haha. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Vandaag staat er voor het eerst sinds bijna 5 maan Vandaag staat er voor het eerst sinds bijna 5 maanden weer een nieuwe post op www.HareMaRisteit.nl (over klussen en verhuizen in Coronatijd) én sta ik met mijn giechel op @nu.nl 🤩

Het artikel gaat over de juridische hulp die ik heb gekregen van @brandmr.nl bij het helse conflict met mijn woningcorporatie.
Als je het artikel niet kunt vinden op nu.nl, ga dan op mijn site naar de pagina ‘In de media’ (onder de button ‘Over mij’). Daar heb ik de link toegevoegd ❤️

#fightforyourrights #takenocrap #acceptnobullshit
Sunday Funday 😆 Sunday Funday 😆
Detail van de tienerslaapkamer ❤️ Ik werk aan Detail van de tienerslaapkamer ❤️

Ik werk aan een reeks artikelen met voor-en-na-foto’s van alle kamers in ons nieuwe huis.

Exciting, no?!
Doek nr 6 alweer! Ik had werkelijk niet gedacht da Doek nr 6 alweer! Ik had werkelijk niet gedacht dat ik Schilderen op nummer zó leuk zou vinden.
Het is superverslavend en rustgevend om te doen: lekker niet nadenken, alleen corresponderende nummertjes zoeken, muziekje aan en een ongezellige felle lamp erbij 💡

Dit doek kocht ik in oktober via Ali Express, vanwege de mooie kleuren. Ik zag toen helemaal voor me hoe ik deze in mijn nieuwe woonkamer zou ophangen, ook al wist ik toen nog niet wáár ik zou gaan wonen.
Nou heb ik +3 maanden moeten wachten op de bezorging (thank you Oom Ali 🥶), ben ik inmiddels verhuisd en denk ik dat ik ‘m op de gang ga ophangen.

Ik krijg veel vragen over de kwaliteit van Ali’s schilderpakketten. Tot nu toe ben ik gematigd tevreden 😬

✅ Het doek heb ik niet gestreken en is nu ik halverwege ben al kreukvrij. 

✅ De verf dekt goed, een aantal kleuren hebben een 2e laagje nodig, sommigen maar 1. Bij andere pakketten moest ik soms 3 lagen doen (en dit vind ik irritant)

❌ De kleuren verf zijn veel feller dan de neutralere pastel-en-aardetinten op de voorbeeldfoto. 

❌ Op het doek is de afbeelding al licht ingekleurd (geprint) en dit vind ik persoonlijk jammer. De magie van schilderen op nummer zit ‘m wat mij betreft juist in een wit canvas voor je ogen tot leven zien komen met een zelf aangebrachte kleurenexplosie. 
Als het al een beetje ingekleurd is, voelt het alsof je iemand anders zijn kleurplaat afmaakt 😑

✅ De prijs van $7,- is natuurlijk fijn,
moet je er alleen wel 3 maanden op wachten 😆

❤️Deel jouw foto’s van deze lockdownhobby met #heelhollandschildertopnummer voor meer inspiratie en tips!
Volgens Indonesische traditie is het de gewoonte o Volgens Indonesische traditie is het de gewoonte om op de 40e sterfdag een ‘Selamatan’ (offermaal) te houden.

Deze traditie wordt nog door veel Indische families in ere gehouden en vind ik belangrijk om ook door te geven aan mijn eigen kinderen. 
De gedachte achter de selamatan is dat de ziel op deze dag definitief afscheid neemt van de nabestaanden.

Gezien de coronamaatregelen, konden wij dit vandaag niet met de hele familie samen doen en gaven mijn zoon en ik er op onze eigen manier een persoonlijke invulling aan.
We maakten en aten samen nasi goreng en ik deelde herinneringen met hem.
Hoe bijzonder is het dat ik 41 jaar een Opa heb mogen hebben?!

Selamat jalan Opa (Opoe) ❤️
Summer vibes #underconstruction 🦩 ☀️ 🌱 Summer vibes #underconstruction 🦩 ☀️ 🌱
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring