Yoghurtsmoothie met ananas, banaan en kiwi

yoghurtsmoothie ananas kiwi

Dit seizoen is natuurlijk uitermate geschikt voor het maken van superfrisse smoothies met zomerfruit. Ik word echt dolgelukkig bij het zien van verse ananas in de supermarkt, vooral sinds ik een ananassnijder heb aangeschaft: it is a-maa-zinggggg! Hoe heb ik ooit zonder kunnen leven?
Met deze handige tool verwijder je eenvoudig het klokhuis en snijd je de ananas precies op maat in handige schijfjes. Ken je het niet? Kijk dan maar even naar dit filmpje:

filmpje ananassnijder

Leuk cadeautje om te geven aan iemand die alles al heeft, nietwaar?
Ik heb nu een ananasfase en ben de blender ook nog steeds niet beu, die twee zijn een goede combinatie voor het maken van de heerlijkste smoothies.

Ingrediënten voor twee grote glazen

– een halve ananas (in stukjes gesneden) + wat ananassap
– 2 bananen
– 1 kiwi
– 5 ijsblokjes
– 3 el Griekse yoghurt

yoghurtsmoothie ananas

In plaats van yoghurt, kun je ook kokosmelk gebruiken voor een ‘Tropical Touch’.

Ik krijg de laatste tijd steeds vaker berichtjes van mensen, of zie foto’s voorbij komen op social media van mijn smoothie recepten. Dit vind ik zo ontzettend leuk en had ik van tevoren helemaal niet verwacht tijdens het experimenteren! Inmiddels heb ik al vrij veel smoothie recepten gepubliceerd, je kunt ze HIER allemaal bekijken.
Bedankt voor alle leuke reacties, ik blijf nog even doorgaan met het uitproberen van smoothie ingrediënten, tips & tricks zijn natuurlijk nog steeds welkom in de comments!

 

Props: glas met snor is van Xenos, melamine latte lepel van RICE, rietje van Flying Tiger. Poster via Pinterest.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Smoothie van ananas, banaan, aardbei & sinaasappelsap! Ook heerlijk. Heb niet bijgehouden hoeveel van alles, wat alles moest op. In ieder geval 2 geperste sinaasappels en 1 banaan. Ik gok op een handvol aardbeien en een halve ananas.

    1. Eenmaal gemengd met elkaar kan je ze niet lang laten staan, dus meteen opdrinken is wel het beste. Net als met een Piña Colada 🙂
      Na een tijdje gaat de yoghurt schiften en ontstaat een bittere smaak. Hetzelfde geldt voor andere zuivelproducten zoals kwark en room. Maar het is een heerlijke tropische combi, dus wat mij betreft zeker een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret