Bezocht: LEGOworld 2013 in de Jaarbeurs Utrecht

Lego
De lente en zomer zijn mijn favoriete seizoenen, maar ergens vind ik de herfst en winter ook wel een bepaalde charme hebben. Vooral wanneer de regen tegen de ramen klettert, we niet naar buiten hoeven, en we lekker zo lang mogelijk in onze pyama’s op de grond nestelen en de kratten met LEGO omkieperen.

Als kind speelde ik ook vele weekenden samen met mijn broer met LEGO (wat vaak resulteerde in slaande ruzies) en ik ben dolblij dat mijn zoontje, Mika, er ook urenlang zoet mee kan zijn.
Ik doe dit dan ook graag samen met hem, en het is grappig (maar ook een tikkeltje confronterend…) om te zien dat hij net zo fanatiek is als ik.

Vroeger kon ik mijn broertje echt wel wurgen als hij net dat ene steentje had gebruikt dat ik zo hard nodig had. Dat zou ik bij Mika natuurlijk nooit doen, maar dat maakt het niet minder irritant. En sowieso kun je dat ene heel belangrijke en uiterst noodzakelijke steentje natuurlijk NOOIT vinden in de grote berg LEGO.
Dit is denk ik het grootste irritatiepunt, onder alle LEGO fans, het eindeloos zoeken. En met stip op nr. 2, dat moment wanneer je een prachtig huis hebt gebouwd en bijna klaar bent met het dak, en dat de boel dan instort. Binnensmonds vloeken is dan vrijwel onmogelijk.

Afgelopen herfstvakantie had ik Mika beloofd om samen een dag naar LEGOworld in de jaarbeurs te gaan, en daar hebben we samen een heerlijke dag gehad!

legoworld

Surfen op een zee van blauwe LEGO steentjes onder een gigantische LEGO golf.

legoworld

Sinds 1932 zijn er al kinderen die met LEGO stenen spelen. In het LEGO museum kun je zien hoe het speelgoed van vroeger tot nu eruit ziet. In de vitrines van het LEGO museum zagen we LEGO uit mijn kindertijd! Geweldig om weer terug te zien.

legoworld
Indrukwekkende bouwwerken van Star Wars, helemaal gemaakt van LEGO.
Dit jaar was er een enorm grote Star Wars tunnel op de beurs, van wel 4 meter hoog. Op de stormtroopbaan konden kinderen de kloonoorlog uitvechten met zelf gebouwde laserzwaarden.

In de herfstvakantie vond de 13de editie van LEGO World plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Een wereld met heel veel LEGO plezier, miljoenen LEGO steentjes, levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO bouwwedstrijden, een bioscoop en leuke activiteiten.
De prijs voor een toegangskaart voor LEGO World was dit jaar €18,50 per persoon.
Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen en kaarten zijn alleen in de voorverkoop (op de website van LEGO world en bij Intertoys) beschikbaar.

legoworld

legoworld

legoworld
Foto’s: Mika en ik hebben heel lang staan kijken bij de enorme tafels die door hardcore LEGO fans volgebouwd waren met bijzondere landschappen.
Mika vindt vooral LEGO Ninjago erg leuk, dus hij heeft met open mond staan kijken bij dit Japanse tafereeltje waar zoveel details te zien waren. Er kwam zelfs ‘rook’ uit de grotten!

legoworld
legoworld
Ik vond vooral het ‘Mini Parijs’ erg schattig om te zien.

legoworld

legoworld
Letterlijk niet van de grote LEGO meneer af te slaan. Hij is tot in detail bestudeerd en heeft diepe indruk op Mika gemaakt.

legoworld

legoworld
Mika heeft meegedaan aan de LEGO bouwwedstrijd en hij zat NET niet bij de top 3 van zijn leeftijdscategorie deze dag! Hij wilde een Halloween pompoen maken en hier zijn we bijna 2 uur mee bezig geweest. Oranje is helaas niet zo’n gangbare kleur, dus ik was erg druk om op alle tafels oranje steentjes voor hem te zoeken. Hij werd verdorie vierde en zijn teleurstelling was groot…. Alleen de nummers 1, 2 en 3 vielen namelijk in de prijzen.

In 2014 komt de LEGO Movie uit in de bioscoop. We zijn er niet aan toegekomen om de trailer te bekijken in de bios op LEGOworld, maar op Youtube vonden we ‘m ook. Ik heb Mika beloofd dat we hier volgend jaar samen naar toe gaan en het lijkt mij ook wel een erg grappige film.
In deze 3D computeranimatie is de hoofdrol weggelegd voor ‘Emmet’. Hij is een doorsnee en braaf LEGO figuurtje, dat door een misverstand wordt aangezien als de uitverkorene die de wereld zal redden.

Je merkt het al: wij zijn echte LEGO fans. Tot een tijd terug verkochten wij ook LEGO merchandise in onze webshop (grote opbergers, knuffels, dekbedden, lunchboxen e.d.) en ik moet eerlijk bekennen dat ik deze producten best wel mis!

Conclusie

Wij hebben echt een superleuke dag gehad samen, maar het was wel érg druk! Wees dus voorbereid op veel prikkels en geluid, en de mogelijkheid dat je misschien niet alles kunt/zal zien. Er is namelijk echt veel te zien en te doen en vaak met lange wachtrijen.

Ik denk dat de beurs het leukst is om te bezoeken met kids van ongeveer 5 tot 8 jaar, of natuurlijk oudere LEGO-fans.
Voor de allerkleinsten is het mogelijk misschien te heftig om hier een hele dag door te brengen en als je met meerdere kids gaat, is het mogelijk ook verstandig om met meerdere volwassenen te gaan.

Op het web lees ik ook wat kritische puntjes, waar ik me op zich wel in kan vinden. De toegangsprijzen (€18.50 per persoon) is natuurlijk niet mis als je meerdere kids hebt/wilt meenemen, naast de reiskosten, consumpties en eventuele aankopen in de Jaarbeurs zelf.
Ik vond het persoonlijk zelf dit jaar absoluut de moeite waard, omdat Mika (nu 7 jaar) er echt ontzettend van heeft genoten en we samen urenlang lol hebben gehad met het bouwen van zijn Halloween pompoen. Ook was het leuk om samen alle stands te bekijken en ik heb zelf ook geshopt trouwens.

Mika en ik sparen samen namelijk LEGO-minifigures en het is altijd een verrassing welk poppetje er in de gesloten verpakking zit. Op de beurs kon je poppetjes los kopen (zonder verpakking), dus we hebben onze collectie aangevuld. Ook kocht ik nog wat zeldzame dakpannen en een setje met roze bloemen, deze kun je namelijk niet los kopen in de speelgoedwinkel!

LEGO Tips & Links

Om dit LEGO blog in stijl af te sluiten, hier nog wat fijne LEGO Tips:

keepcalmlego

Op Pinterest heb ik een leuk album met allemaal grappige LEGO foto’s: www.pinterest.com/haremaristeit/lego/

Kunstenaar Nathan Sawaya maakt indrukwekkende LEGO kunst. Alleen te bezichtigen in galeries in New York, Miami en Maui, maar gelukkig ook online te bekijken: brickartist.com
*Aanvulling: in 2014 was deze expositie tijdelijk te zien in Amsterdam en natuurlijk was ik erbij! Ik schreef een review over de persopening en over mijn bezoek samen met Mika, met veel indrukwekkende foto’s van LEGO-kunstwerken.

Houd de site van LEGO World in de gaten voor het programma in de herfstvakantie van 2014: legoworld.nl

Scoor punten en maak je kind lid van de LEGO® Club. Hij/zij ontvangt dan het LEGO Club Magazine per post. Lidmaatschap is gratis en vrijblijvend: club.lego.com/nl-nl

Zijn jullie net als wij ook fan van LEGO?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

 1. Wat leuk om te lezen.
  Ik ben zelf ook zo’n lego fan. Mijn zoontje heeft voor zn 4e verjaardag meteen ook lego gehad en ben blij om te zien dat dat goed aanslaat.
  Kan niet wachten om samen met hem naar Lego Land en World te gaan.

  1. LEGO is ook leuk voor alle leeftijden en ik hoop er nog lang mee te mogen spelen ^_^ En volgend jaar natuurlijk weer naar LEGO world in de herfstvakantie! Het is wel ERG druk in de jaarbeurs en bij elkaar is het ook een redelijk prijzig uitstapje, dus ik zou er wel alleen naar toe gaan als je ook zeker weet dat je zoontje het trekt om zo’n hele dag erg veel prikkels te verdragen.

 2. Jaaaaa ik ben fan! Wij hebben een aantal pronkstukken in onze vitrinekast staan. Mijn man en ik zijn samen, hebben geen kinderen. Maar zitten samen aan de keuken tafel onze sets in elkaar te zetten 🙂

  Toen jij je winkel nog had heb ik ook het een en ander aan lego bakken gekocht 🙂

  1. Oh wat leuk! Die XL LEGO-opbergers zeker? Die vond ik zo tof, net als die LEGO-heads ?
   Dus jullie gaan ieder jaar samen naar de LEGO-beurs? Zijn jullie ook naar de expo van Nathan Sawaya geweest vorig jaar? Dat was zoooo leuk, jammer genoeg maar eenmalig, was echt leerzaam, grappig en indrukwekkend!

 3. Daar zijn we zeker geweest 🙂 die lego beurs is niet aan ons besteed. Mijn man in 2x geweest maar viel voor de 2e keer tegen.
  Vandaar dat we nu naar brick mania gaan in Antwerpen.

  We hebben inderdaad 2 hoofden en inmiddels 4 van die grote opbergers

  1. Ik wil over een jaar of zo nog wat van die opbergers hebben voor Norah, in girly kleurtjes ? Vind ze echt heel erg leuk, vooral omdat je ze kunt opstapelen als echte LEGO-blokken ?
   En dan natuurlijk ook een meisjes LEGO-hoofd erbij ?
   Brick Mania ken ik niet, ga ik opzoeken! Mika is afgelopen 2 jaar naar Jaarbeurs geweest in de herfstvakantie en reageerde matig enthousiast over een 3e bezoekje, dus dit jaar gaan we niet. Is toch leuker voor kids tot een jaar of 7 of 8 denk ik. Vond het zelf wel heel leuk, maar wel érg druk.
   Wij sparen overigens nog steeds LEGO-minifigures. Zogenaamd voor Mika, maar ik vind het zelf net zo spannend om zo’n zakje open te knippen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret