Popcorn & Jelly Beans Traktaties

popcorn jellybean traktaties
Wanneer je de magische leeftijd van negen jaar bereikt, is je verjaardag natuurlijk hét hoogtepunt van het jaar.

De klas rondgaan met traktaties is inmiddels al jarenlang een traditie, maar je wilt niet meer dat je moeder een piraat knutselt van een eierkoek met dropveters. ‘Like: Oh my gawwwwwd…. Te HORROR!’ <insert eye roll van een 9-jarige>

Je wilt wel met iets feestelijks voor de dag komen, maar oh wee: Niet met van die kinderachtige figuurtjes of gummetjes en zo hoor Mam….’
Dit waren niet de enige instructies die me zijn toegesist trouwens. Deze was ook leuk:

‘De moeder van X had iets van fruit en groenten geknutseld en iedereen vond dat stom. Dat ga jij niet doen hè Mam…? Beloofd!? Ik wil niet voor schut hoor!!!!!’

Time flies.
Vroegâh kon ik smelten door zijn schotelgrote oogjes en dankbare blik, toen hij bijvoorbeeld heuse giraffen cupcakes aan zijn klasgenootjes uitdeelde (zijn groep heette destijds ‘De Giraffen’).

Of toen hij afscheid nam van de Nijlpaardengroep en hij een échte Nijlpaardentaart mee naar school nam als bedankje voor de juffen. Hij keek me aan alsof ik een rockster was.

nijlpaardentaart

Ook was het niet zo moeilijk om gehoor te geven aan het verzoek van school om ‘liever iets gezonds’ te trakteren, want peuters worden nou eenmaal al blij van een doosje rozijntjes of een mandarijn met een gezichtje.
Grote kinderen van negen jaar schamen zich de ogen uit hun kop als je hiermee aan komt kakken.

Vroeger kon ik ook wel eens in de stress schieten door zijn verzoekjes (zie ook de post: Verjaardagstaartengekte ), maar stiekem was ik altijd wel trots als iets gelukt was.
Ik moet er eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat van de grootste succesnummers 75% van de credits aan mijn BFF Sarah (die een patisseriepapiertje op zak heeft) toegekend moeten worden.

Dit jaar werd het dus redelijk makkelijk voor me gemaakt en ik houd wel van lekker makkelijk.
Vooral in de periode wanneer hij jarig is, tijdens de toch al niet stressvrije feestdagen.

Hij mocht zijn twee favoriete snoepjes kiezen om te trakteren, dit zijn jellybeans en popcorn. Deze heb ik heel eenvoudig, stressvrij, feestelijk en niet kinderachtig weten te verpakken.

Voor 30 Popcorn & Jelly Beans Bekers heb je nodig:

popcorn jellybean traktaties benodigdheden

 • 30 doorzichtige plastic bekers (HEMA 12 stuks €1,60. Verkrijgbaar in roze en blauw)
 • Een rol doorzichtige folie ( HEMA €0,95)
 • 3 zakken popcorn ( AH €0,59 per zak)
 • 1 pot jelly beans (HEMA €2,50)
 • gekleurd cadeaulint (al vanaf €1,- bij de HEMA)
 • ballonnen (HEMA 100 stuks €2,60)
 • een schaar

popcorn jellybean traktaties in bekers

Het is handig om dit klusje met z’n tweeën te klaren en ik ben blij dat Seth geholpen heeft, daardoor was het namelijk binnen no-time klaar.

Hij verdeelde de drie zakken popcorn over de 30 bekers en ik verdeelde hier weer de jelly beans over.
Het is handig om even met de beker popcorn op tafel te ’tikken’ zodat ze goed verspreid zijn.
De jelly beans glijden er anders makkelijk tussendoor en daardoor zie je ze niet meer!

Het is leuker als deze bovenop liggen.

Knip 30 stukken folie in de vorm van vierkanten en 30 stukken lang cadeaulint.
Zet een beker in het midden van zo’n stuk folie en breng alle punten naar elkaar toe. Pak er een ballon bij en bindt alles bij elkaar met een stuk cadeaulint.
Als ze alle 30 gedaan zijn, maak je met een schaar een krul in het lint.

That’s all!

popcorn jellybeans traktaties voor school

Mijn zoon was stikgelukkig met deze traktatie en het werd goed ontvangen in zijn klas.
Volgend jaar weer denk/hoop ik 😉

Heeft jouw kind nog wel een dankbare leeftijd dat je ermee wegkomt om fruit of groenten op een spiesje mee te geven, of dat je iets creatiefs kunt knutselen van rijstwafels en eierkoeken?
Neem dan HIER een kijkje, want Laura’s Bakery heeft volop leuke en gezonde traktatie inspiratie voor deze leeftijdsgroep!

Enne… stiekem kijk ik er wel weer naar uit om over een paar jaar druifjes te rijgen voor mijn jarige dochter hoor 🙂

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit

 

[bctt tweet=”Leuke en niet kinderachtige traktatie voor de jarige: bekers met popcorn en jelly beans!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

17 reacties

 1. wat wordt er n druk op de ouders gezet zeg!!!
  ik zou echt schrikken als mijn ouders dat zouden doen tig jaren gelelden.
  maar ik moet er wel bij zeggen dat t n leuke traktatie is

  1. Ik vraag me ook af wanneer dit begonnen is en waarom. Ik vind het geen probleem om voor een verjaardag een originele traktatie te verzorgen. Maar als je ziet wat voor lijstjes er rondgestuurd werden voor het kerstdiner op school… Verzoeken voor kunstige tapas-achtige gerechten, in de bloody drukste week van het jaar, en ieder hapje x 30 stuks!
   Het zijn ook ouders onderling. Je voelt je ook lullig als je met een paar stokbroden en kruidenboter aan komt zetten, en een andere moeder heeft 30 pinguïns gemaakt van eieren en olijven. Dus zo wordt de druk vanzelf opgevoerd 😉

 2. Heel leuk gedaan die bekers, gelukkig is mijn 5jarige nog in voor de knutsels. Dit jaar hebben wij doormiddel van een eierkoek een Captain America schild na gemaakt. De kinderen en vooral zoonlief was super trots. Zelf meerdere ouders en de juffen kwamen even melden hoe origneel ze het vonden. Kijk das altijd leuk toch 😉

 3. Ik had een vraag, wil deze traktatie maken. Mijn zoon trakteert vrijdag. Het is nu woensdag. Blijft dat goed? of gaat dat droog worden? hoeveel van te voren deden jullie?
  Met vr. groet,
  Carola

 4. Ohjee nee dat gaat hem vanavond niet meer worden voor morgen heb n feestje vanavond.. Ik wilde het vanmiddag gaan maken. Anders maar afdekken met folie ofzo..

 5. Gaaf zeg ga ik maken voor mijn zoon! Bedankt voor dit superleuke idee.
  Ff een vraagje hoe heeft jouw zoon ze meegenomen? Vraag me nog even af hoe ik dertig bekers mee moet nemen? En op een leuke manier laat uitdelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret