Overstappen op glasvezel

horizontaal kleurvlak op muur in woonkamer

Superblij was ik, met het onlangs geschilderde horizontale roze kleurvlak op de muren in mijn woonkamer. Het maakte de kleine ruimte meteen optisch groter en een stuk sfeervoller. Tot op de millimeter nauwkeurig, had ik het kleurvlak op het rechterwandje verticaal doorgetrokken. Daardoor bleven de radiator en betegelde vensterbank mooi in een wit vlak staan en liep het kleurvlak speels door ‘het hoekje om’. In die verticale lijn had ik ook precies het kastje voor mijn internetaansluiting roze meegeschilderd. Maar helaas ziet het er nu eventjes niet zo mooi uit…. 😅

Overstappen naar glasvezel

As we speak, ben ik aan het overstappen op glasvezel. Vlak nadat ik mijn roze kleurvlak had geschilderd, kwam er al een monteur langs om het kastje in mijn muur te boren:

glasvezel aansluiting op muur

Het ging allemaal nogal snel en ik was afgeleid met iets anders bezig, toen ik tot mijn grote horror zag dat er 1) een wit kastje met groene kabel (WHY!?!) in mijn roze kleurvlak geplaatst was en 2) zonder pardon mijn vloerplint losgetrokken was en door die kabel nu niet meer past….

Ik ben best wel een kleurenneuroot en het stoort me echt vreselijk 🥶. En natuurlijk had ik mijn potje met roze muurverf tot de allerlaatste druppel opgemaakt, dus ik kon het niet direct corrigeren. Inmiddels heb ik een kleurtester besteld en staat de witte lak klaar om het stukje groene kabel over de witte plint ook mee te lakken. Hier wacht ik alleen nog even mee tot de allerlaatste monteur volgende week langs is geweest, voor het geval er nog meer groene kabels gelegd en weggewerkt moeten worden.

Ik vind het nooit zulk leuk uitzoekwerk, maar ik ging dus glasvezel abonnementen vergelijken op prijsvergelijken.nl en ontdekte dat ik echt véél te veel betaalde voor mijn zakelijke internetaansluiting. Daarnaast klaagde mijn zoon regelmatig dat de WiFi op zijn kamer niet optimaal was en ook in de tuin schakelt mijn telefoon vaak over naar mijn bundel. In dit nieuwe huis zitten wij dus niet goed meer bij onze huidige aanbieder en ik ben blij dat we nu gaan overstappen. Het is nogal een gedoetje (lange wachtlijst en een lelijk kastje in mijn vers geschilderde muur 😅 ), maar de honderden euro’s die ik er komend jaar mee ga besparen, zijn het wachten en het corrigeren met verf he-le-maal waard!

Mobiele abonnementen vergelijken

Mijn zoon heb ik ook even een linkje ge-appt naar Prijsvergelijken, want die jongen wordt dit jaar 18 jaar (HOE DAN?!) en gaat dan zelf een mobiel abonnement afsluiten. Gelukkig heb ik nog even om samen met hem mobiele abonnementen te vergelijken, maar ik vind dit wel een dingetje hoor… Het is gelukkig een fijne site waar 18-jarigen op een laagdrempelige manier kunnen chatten met een expert, want naar een bedrijf bellen of mailen is iets wat je moeder vroeger nog zou doen. Je krijgt dan eerlijk en onafhankelijk advies, ook wanneer het niet nodig is om over te stappen.

Of het gelukt is met de kabels en het nieuwe kastje in het kleurvlak wegwerken, zal ik binnenkort delen op Instagram. Daar kun je me volgen ( @hare_maristeit ) voor al mijn klus-avonturen in dit nieuwe huis 🙂

tegels op vensterbank kleurvlak muur

Dit artikel is geschreven i.s.m. Prijsvergelijken.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. Aaah nee dan witte kastje op je mooie roze muur! 🙀🙀 waarom die kastjes niet in leuke kleuren komen is mij echt een raadsel!

    1. inmiddels hangt er ook een lange gele kabel aan 🙈😭 Nog even piekerpeinzen hoe ik dit ga camoufleren 🫠

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret